İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sözler ne zaman icraata dökülür?

Köşe Yazısını Dinle

Seçim sahasında belediye başkan adaylarımızın seçmenin hoşuna giden, aklını çelen, tercihini etkileyen vaatleri de vardı.

Rakipler birbirlerini geçebilmek için seçmenlere binbir vaat verdiler.

31 Mart’ta Bursalıların oyuyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Mustafa Bozbey’in de geçim sıkıntısı çeken hemşerilerimize önemli vaatleri oldu.

Emeklilerin hükümetten beklentisi had safhadaydı. Başkan onları da sevindirecek vaatlerde bulundu.

Örneğin; 

Su fiyatlarında yüzde 30 indirime gidilecekti. Bu uygulama hangi ay başlayacak?

Emeklilere aylık 2 bin lira destek vaadi ne zaman hayata geçecek.

Temeli atılan Atatürk Kapalı Spor Salonu projesi gerçekten seçim önü açıklandığı gibi durdurulacak mı?

Kayapa’daki Batı Kat Atık Entegre Bertaraf Tesisi ne zaman iptal edilecek ve projenin Bursa’daki yeni adresi neresi olacak?

Onlarca kilometre yeni metro projelerinden ilki hangi semte yapılacak ve ne zaman kazma vurulacak?

Bursa’nın ilk füniküleri nereye yapılacak?

Bursa’nın kıyılarındaki hemşerilerimiz şehir hatları vapurlarını ne zaman kullanmaya başlayacak?

Metrobüs Mudanya’ya ilk yolcu seferine ne zaman çıkacak?

Bursaspor ne zaman ve nasıl kurtarılacak?

Daha onlarca var ama aklımıza bir çırpıda gelenler bunlar.

Belediyeciliği bilenlerdeniz.

Elbette bütün bunlar için önce seçilmiş meclis üyelerinin işbaşı yapması, karar organlarının oluşması, yeni kadroların koltuklarına oturması gerek.

Sihirli değnek misali, seçim önü verilen vaatlerin sabahtan akşama tümünü hayata geçirmek mümkün değil.

Fakat, seçmen bütün bunlara ve daha fazlasını yapacağıma inandığı CHP’li adayı işbaşına getirdi. Şimdi en kısa zamanda da bütün bunların icraata dökülmesini bekliyor.

Bir de yeni Başkan Bozbey’in, çoğunluğun AK Parti’de olduğu Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alması da gerekiyor.

Meclis hangilerine onay verir hangilerini kent yararına bulmaz, izleyip göreceğiz.

 

Burası Osmangazi’nin en işlek arterlerinden 

Hangi görevde olursanız olun, yaptığınız iş rutine binmişse, aksak ve eksikleri görmemeye başlamış ve üstüne adeta basa basa geçmeyi kanıksamışsanız orada sıkıntı büyük demektir.

Siz fark etmeseniz de birileri bu durumu farkındadır.

Dün, Bursa’nın en eski semtlerinden, Osmangazi’nin en işlek ana arterinden biri olan Etibank-Beşyol arasından yürüyerek geçtik.

Geçmez olaydık.

Çift yönlü dar caddenin sağı ve solunda yayaların yürüyebilmeleri için adeta cambaz olaması gerek. Ne dünya şehri Bursa’ya ne de Türkiye’nin en büyük beşinci ilçesine yakışmayacak şekilde yayalar için özürlü bir cadde.

Hele kimi sözde kaldırım kesitleri de tarladan beter. İşyerlerinin koduna göre yükselen, alçalan, yayayı hiçe sayan, zaman zaman 10 santimetre genişliği bile bulmayan kaldırımlı bu caddeye bugüne dek niçin el atılmamış doğrusu merak ettik.

Burada caddenin darlığı yüzünden karşılıklı geniş tretuvar ve kaldırım yapamayabilirsiniz ama muhakkak bir çözümü vardır.

Mesela bizim aklımızdan öneri olarak UKOME kararıyla cadde tek yöne döndürülüp, iki tarafta insanca yürüyebilecek kaldırımlar yapmak geçiyor. Yayalara da araçlara da böylece rahat geçiş hakkı sağlanır.

Nüfusu 800 bini aşmış ilçenin bu en işlek caddesinin böylesine kaderine terk edilmesine bir anlam veremedik.

Ama şunu şimdi daha iyi anlıyoruz.

Demiryolualtı semtinin insanı, böylesi önemli bir arterin içler acısı durumunu şimdiye dek görmeyen yöneticileri kendileri de bir daha karşılarında görmek istememiş ki, 31 Mart’ta cezayı sandıkta kesmiş.

İnanmayan, gidip o caddeden yaya olarak geçmeyi denesin.

Bölgedeki sandıklardan çıkan sonuçlarla seçimi kazanan Osmangazi’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın bize göre en acil el atması gereken yerlerden biri burası.

Buradaki mahallelerde yaşayan hemşerilerimiz bunu fazlasıyla hak ediyorlar.

 

AK Partili başkanların vaat kaygısı 

Yerel seçim bitti, şimdi çalışma zamanı. Ancak Bursa’da hiç beklenmedik bir tablo ile karşı karşıya kalındı.

Çıkan sonuç ne CHP’lileri ne de AK Partilileri memnun etti. AK Parti ve MHP Büyükşehir başta olmak üzere 6 ilçeyi kazanamadı. Fakat, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk kendilerinde. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eli rahat değil.

AK Partili ilçe belediyelerinde de Büyükşehir Belediyesi kendilerinde olmadığı için burayla ilintili projeleri nasıl hayata geçirecekleri kaygısı başladı. Parçalı tablodan en çok etkilenecek olanlar bize göre AK Partili belediyeler. Hepsinin, belediyeleri kazandıkları halde bu durumdan hoşnut olmadıklarını düşünüyoruz.

Hesaplarını AK Partili Büyükşehir Belediyesi’ne göre yapan ilçe belediye başkanlarının seçmene verdikleri vaatleri gerçekleştirememe endişesinin sardığını haber alıyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X