İhsan Aydın
İhsan Aydın

Tapu Kadastro’daki otopark sıkıntısına BURBAK el attı

Dev, modern bir bina yapılmış ama eksik olan bir şey var.

Mimarlarımız nedense, yapıları çizerken buranın kente, bölgeye getireceği yoğunlukları pek dikkate almazlar.

O büyüklükteki bir yapı kütlesinin yanında, altında, sağında solunda niye vatandaşın aracını ücretsiz bırakabileceği bir otopark planlamazlar ki?

Üstelik, burası vatandaşın devlete oluk oluk tapu harcı akıttığı bir kamu binası.

Hemen hepimizin bir şekilde yolu düşüyordur.

Merkez ilçe Tapu Kadastro müdürlüklerini de bünyesinde barındıran Bursa Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün Ankara Yolu üstündeki hizmet binasına gidenler genelde otopark problemi yaşıyor.

Etraftaki özel işletmeler ise vatandaştan yüksek ücret topluyor. Otoparka gir-çık 8 lira alınıyor.

Vatandaş bu durumdan rahatsız.

Sıkıntının Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e yüzlerce kez şikayet edilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin otopark şirketi BURBAK soruna el attı.

Dün görüştüğümüz BURBAK Genel Müdürü Hamza Serim’den otopark düzenlemesi için teknik ekibin hemen çalışmaya başladığını öğrendik.

Bu amaçla bitişikteki İl Sağlık Müdürlüğü’nün kullandığı eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün boş alanı değerlendirilecek.

BURBAK Genel Müdürü Serim, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel Tapu Kadastro müdürlüklerine gelenlerin otopark ihtiyacının karşılanması için kendilerine 150 araçlık bir alan tahsis ettiğini söyledi.

Tahsisin ardından dün de kendisinin ekiplerine talimat vererek düzenlemeye geçtiklerini aktardı.

Bize kalırsa, İl Sağlık Müdürlüğü’nü ilgili birimini komple o alandan çıkarıp, Köy Hizmetleri’nin 1950’lerden kalma o küçük ve eksik yapısını da yıkıp alanı komple otoparka döndürmek.

Buradaki otopark hizmetinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen alandan daha çok kamu faydası sağlayacağını düşünüyoruz.

Neyse ki, 150 araçlık da olsa bir alan şimdi vatandaşın kullanımına sunulacak.

Bu da sevindirici.

Serim, otoparkın kısa sürede açılacağını ve vatandaşlardan sadece 3 lira ücret alınacağını da müjdeledi.

“Her şeye kazanç mantığıyla bakmıyoruz. Bazen vatandaşa para kazanmadan da hizmet etmemiz gerekiyor” dedi.

Bir öneri de daha bulunalım.

Tapu Müdürlüğü’nün önündeki işlevsiz kütleler kaldırılarak buraya en az 50 araçlık bir park alanı açılabilir.

 

Setbaşı’nda karardan dönüş

 

BURBAK Genel Müdürü Serim’e Setbaşı’nda trafiği aksattığı gerekçesiyle geçtiğimiz Şubat ayında UKOME kararıyla parklanmaya kapatılan alanın yeniden niye açıldığını da sorduk.

BURBAK’ın daha evvel otopark olarak kullandığı caddenin sağ tarafında  tekrar ücret toplanmaya başlanmış.

Serim bu durumu UKOME’nin parklanma yasağının bölge trafiğinde bir rahatlama sağlamaması üzerine aldığını ve daha önce 25 olan park cebinin araçların rahat giriş çıkışı için 17’ye düşürüldüğünü ifade etti.

UKOME yasağının vatandaştan tepki gördüğünü, çekilen araçlar nedeniyle zaman zaman yurttaşla karşı karşıya gelindiğini de hatırlattı.

Setbaşı Caddesi’nde yeniden 17 araç kısa süreli park edebilecek.

Serim ile konuşurken, Odunluk’taki hastane, otel ve AVM bölgesine kapatılan helikopter pistinin 800 araçlık otopark olarak düzenlediklerini burada günlük 5 lira ücret alındığını da öğrendik. 

 

Tohuma yoğun başvuru gelmiş

 

Dün bu sütunlardan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın sertifikalı buğday tohumu dağıtım çağrısına Harmancık ilçemizdeki Kepekdere Mahalle Muhtarı’ndan gelen eleştiriyi aktarmıştık.

Eksik olmasın Kırsal Hizmetler Daire Başkan Yetişkan Keskin arayıp bilgilendirdi. Dağıtıma çok talep geldiğini, kendilerinin planladıkları 600 tonluk tohum için 7 bin çiftçi başvurduğunu fakat bunlardan bin 800 kişiye verilebileceğini anlattı.

Keskin ayrıca buğdayın Tarım Genel Müdürlüğü’nün elindeki buğday alanları haritasına göre eşit dağıtıldığını, adı geçen ilçenin ve bölgedeki diğer ilçelerin söz konusu haritada buğday alanları gözükmemesine rağmen tohum verildiğini hatırlattı.

Keskin, tepki gelen Harmancık’a 25 ton sertifikalı buğday tohumu verileceğini de sözlerine ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X