İhsan Aydın
İhsan Aydın

Teşkilat ve başkanların gönlü alınabilecek mi?

Köşe Yazısını Dinle

Yerel yönetimlere aday gösterileceklerin seçilmesi Bursa’da büyük bir sıkıntıya yol açtı. İktidar partisi yaptığı tercihlerle teşkilatlarındaki taşları yerinden oynattı.

Keza, CHP’de de durum farklı değil. CHP Bursa’da elinde bulundurduğu üç ilçenin belediye başkan adaylarını bugüne kadar açıklayabilmiş değil. Belki bugün yarın onlar da netleşecek. Orada da durum çok iç acı değil.

Özellikle Nilüfer’e çok sayıda başvuru var. CHP Bursa’daki Gemlik, Mudanya ve Nilüfer’in belediye başkan adaylarını açıkladığında belki oraların örgütleri de karışacak.

AK Parti’nin ise oluşan tablo karşısında gönül alma harekatı başlattığını duyuyoruz. Özellikle,  yeniden aday yapılmayan ve halen AK Parti ile bağı devam eden belediye başkanlarını seçim sonrası başka görevlerde değerlendirmeye dönük girişimlerin olduğu haberleri geliyor kulağımıza.

İstifa niyetini ortaya koyan ilçe teşkilatlarına dönük de bu çabanın sürdüğünü ekleyelim. Netice alınamaz ise belki seçim sonrası buraların değiştirilmesi de gündeme gelebilir.

AK Parti’nin Bursa’da ilk kez karşılaştığı bu sancılı tabloyu daha fazla hasar almadan atlatabilme adına parti büyüklerinin de devreye girdiği dillendiriliyor. Osmangazi’de hayal kırıklığı yaşayan Dağ bölgesi için de formül arayışları olduğu geliyor kulağımıza. Aday adaylarından bölge kökenli 1-2 ismin belediye meclis listesine alınarak 31 Mart sonrası başkan yardımcısı atanabileceği de kulislere düşmüş durumda.

Diğer yandan değişimin krize dönüştüğü Kestel’de AK Partili eski belediye başkanından sonra kimi meclis üyelerinin de partilerinden ayrıldıklarını görüyoruz.

Bu arada AK Parti’de aday yapılmayan belediye başkan adayları da diğer partilerin radarına girmiş durumdalar. Kendilerine dönük rakip partilerin hayranlıkları arttığı yönünde duyumlar alıyoruz. AK Parti’nin tekrar aday göstermediği isimlere kimi partilerden resmen adaylık teklifleri yapıldığı da  konuşuluyor.

Şimdiye dek partiden ayrılma niyetini ortaya koyanları, ayrılanları, ‘vagondan inme’ olarak gören AK Parti’nin, 31 Mart öncesi meydana gelen bu değişim yarasını büyütmeme adına gönül alma çabalarını artırdığını, Genel Merkez yöneticilerinin de devrede olduğunu haber alıyoruz.

AK Parti, Bursa’daki 31 Mart sınavını değişim ve yenilenme hedefine uygun olarak

bakalım hasarsız veya az hasarlı atlatabilecek mi?

BARAJLARIMIZIN GÖRÜNTÜSÜ SEVİNDİRİCİ

Türkiye yerel seçime kilitlenmiş durumda. Her ne kadar sandığa gitmek 55 güne kadar düşmüş olsa da henüz adaylarını ilan edememiş partilerimiz var. Bursa ve ülkede seçim telaşı yaşanırken kentimizi sevindirecek başka gelişmeler de yok değil.

Örneğin; geçen yaz çok konuştuğumuz su sıkıntısının bu yıl hiç dillendirilmeyeceğine dönük baraj doluluk hacimlerini görüyoruz.

Bursa’nın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Nilüfer ve Doğancı Selahattin Saygı barajlarındaki doluluk oranları yüz güldürüyor.

BUSKİ’nin paylaştığı günlük doluluk bilgisine göre; Nilüfer’de bu oran yüzde 93’e, Doğancı’da ise yüzde 79’a ulaşmış. Nilüfer barajımız neredeyse dolmuş. Doğancı’da da doluluk mevsime göre iyi seviyelere yükselmiş. Bunlar henüz Uludağ’ın zirvesindeki kar sularının erimemiş haliyle ulaşılan doluluk oranları.

Bu oranlarla Bursa’nın 2024 yazını çok rahat geçireceğini düşünüyoruz. Aynı şekilde, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ yöneticilerinin de barajlarımızdaki doluluk oranlarından hoşnut olduklarını ekleyelim.

KONSER GELİRİNİ BURS İÇİN DEĞERLENDİRECEK

Sorgun Mahallesi Keles ilçemizin verimli toprakları ve süt ürünleriyle öne çıkmış bir yerleşim. Buranın ilçe ve Bursa kültürüne katkı yapan folklor ekipleri de meşhurdur.

Önceki gün Sorgun Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Ulutaş elinde bir davetiye ile geldi. Bu kez de yine eğitime destek gecesine davet için uğramış. Yörenin birbirinden ünlü sanatçılarının katılacağı geceden toplanan gelir, Sorgun doğumlu üniversite öğrencilerine burs amaçlı kullanılacak.

11 Şubat pazar günü Yıldırım’daki İpek Düğün Salonu’ndaki eğitime destek gecesi, derneğin erkek folklor ekibi gösterisiyle başlayacak. Keles’in usta saz sanatçısı Necati Ekşi, Yöre sanatçıları Ali ve Kadriye Saruhan ikilisi, Selma Yavuz ile Soner Saruhan da saz ve sözleriyle konukları eğlendirecek. Gecenin sunuculuğunu ise İhsan Zeybek üstlenmiş. Ayrıca yine öğrencilere destek amacıyla dernek kadın kollarının kermesi de var.

Eğitim için çıkılan bu yolda katkı koyacak hemşerilerimizi şimdiden kutluyoruz. Yöre çocuklarının üniversite eğitimlerine harçlık olacak konser geliri için herkesin karınca kararınca katkıda bulunacağına inanıyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X