İhsan Aydın
İhsan Aydın

Teşkilatları huzursuz eden tercih mi yapıldı?

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti’nin Bursa’daki ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi Türkiye’deki bir çok ilden sonraya kaldı.

Öyle ki, anketler son ana kadar devam etti. Bir yandan parti içindeki grupların ve odakların kendi adaylarını açıklatma çabaları da son ana kadar sürdü.

Böyle olunca, kamuoyuna yansıyan ilk bilgiler teşkilatlarda gerilime yol açtı. Angaje oldukları belediye başkan adayı çıkmayan ilçeler istifaya başladı.

Önceki akşam AK Parti Gemlik İlçe Teşkilatı’nın komple istifası gündeme bomba gibi düştü. Araya Ankara girse de İl başkanlığında gece sabah saatlerine kadar devam eden toplantıya çağrılı kimi ilçe başkanlarının aday isimlerinden duydukları rahatsızlıkları dile getirerek görevi bırakmak istedikleri haberleri yayıldı.

AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna deklare etme süreci bize göre krize dönüştü. İlk defa böylesi bir karmaşık durum söz konusu.

Bursa gibi her seçimde AK Parti’nin güçlü destek aldığı bir şehirde, ilçe belediye başkan adayları konusunda uzunca süre karar verememek de başlı başına bir sıkıntıydı. Nitekim o gecikmenin boşa olmadığı da görüldü.

Peki, bundan sonra AK Parti 31 Mart’a kadar süreci doğru yönetebilir mi?

Bunun İl Teşkilatı ve Ankara arasında da büyük bir soruna yol açacağını düşünenlerdeniz.

Hele hele, AK Parti açısından olası kaybedilebilecek birkaç ilçe ile bu sorun daha da büyüyecektir. O vakit, buna neden olan sorumluların hesap vermesi istenebilir.

Tüm bu sorunlara rağmen AK Parti teşkilatlarının, bugün şehrimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telkin ve talimatlarıyla yeniden kenetleneceğini düşünüyoruz.

AK Parti, yaşanan aday krizine ve tercih hatalarına rağmen Bursa’yı kaybetmek istemeyecektir.

Zira, Bursa’nın kaybı demek, Türkiye ortalamasına da etki edecektir.

Cumhurbaşkanı bugün AK Parti teşkilatlarına önemli uyarı ve talimatlar verecektir.

İstifa edip gidenlerin üzerinde de çok durulmayacaktır. Cumhur İttifakı olarak, Bursa’daki siyasi kazanımların eksilmemesi için var gücüyle çalışılacağına inanıyoruz.

Zira, Bursa’daki sandıklarda ikinci kez aday yapılan güçlü ve tanınırlığı yüksek bir CHP adayı ile yarışılacaktır.

 

Erdoğan ile yıllar sonra ilk görüşme

Fotoğrafı Büyükşehir’in önceki dönem belediye başkanlarından Recep Altepe ile birlikte hareket eden eski bir dost gönderdi.

Fotoğraf önceki gün Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde kongre binasının açılışı ve seçim bildirgesinin deklare edildiği törende çekilmiş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metal yorgunluğunu gerekçe göstererek 2017 yılında istifasını istediği dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile belki de o tarihten bu yana ilk kez karşılaştı ve tokalaştı.

Siyasette uzun yıllar birlikte yürümüş ve aynı zamanda asker arkadaşlığı da yapmış olan Erdoğan ve Altepe’nin bugünlerde çekilmiş o fotoğrafları bir hayli anlamlı.

Uzun bir aranın ardından kısa süre önce AK Parti’de Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevi tevdi edilen Altepe, lideri ile de bu vesileyle buluşmuş oldu.

Fotoğrafa bakılırsa iki eski dostun burukluk ve kırgınlıklarının da bittiği anlaşılıyor.

 

Elektrik çalışanın ilave ücret eylemi

Evimizde, işyerimizde her an enerjimiz mevcut ise bunu onlara borçluyuz.

Uludağ Enerji’nin çalışanları ağır kış koşullarında, fırtına, lodos, yağmur, kar gibi durumlarda dahi sahada elektriklerimizin kesilmemesi için cansiparene bir çalışma yürütüyorlar.

Fakat, bugünlerde maaşlarının asgari ücret altında kaldığını gerekçe göstererek örgütlü oldukları Enerji-Sen önderliğinde hak arayışına çıkmışlar.

Bursa ile birlikte Yalova, Balıkesir ve Çanakkale illerinin de bağlı olduğu Uludağ Enerji’nin açma kesme, 186 Arıza, okuma ve kayıp kaçak birimlerindeki çalışanlar, üst yönetime seslerini duyurabilmek, ücretlerini artıracak ek protokolün imzalanmasını sağlamak amacıyla eylem yapıyorlar. İş yavaşlatma, vb. gibi eylemlerle yönetimin dikkatini çekmek istiyorlar.

UEDAŞ çalışanlarının ücretlerinin artırılması için yüklenici firmanın da fedakârlık yapması gerekiyor.

Zor arazi ve kış koşullarında çalışan emekçilerin haklı talepleri görmezlikten gelinmemeli. Bağıtlı sözleşme bahane edilmeden, piyasada yaşanmakta olan ekonomik bunalımın gereği olarak çalışanların ücretleri revize edilmeli.

Bu nedenle eldeki deneyimli işgücü de korunmalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X