İhsan Aydın
İhsan Aydın

Tophane’ye Koronavirüs ile mücadele görevi verildi

Stokçular, fırsatçılar, panikçiler piyasada ne kadar maske ve kolonya varsa hepsini ortadan kaldırma derdindeyken, devlet de boş durmuyor.

Fırsatçıların haksız kazanç elde etmelerini önleme, paniğe kapılanların  endişelerini boşa çıkarma amaçlı harekete geçen devlet, kendine ait okullardaki dezenfektan madde ve maske üretimini artırmaya başladı.

Koronavirüs salgını ülkedeki eğitim kurumlarımızı da harekete geçirdi.

Bugün ülke genelinde aralarında Bursa’nın olduğu çoğu kentteki mesleki teknik Anadolu liselerinde temizlik maddesi ve dezenfektan madde üretimi hızlandı.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu işi daha evvel yapıyordu ama koronavirüs salgınıyla birlikte üretim burada da arttı.

Milli Eğitim Bakanlığı şimdi Sağlık Bakanlığı ile birlikte Türkiye genelindeki endüstri meslek liselerinde bugünlerde çok ihtiyaç duyulan ve piyasada bulunmakta güçlük çekilen tıbbi maske ve N95 standardında maske üretimi için görev verdi.

O okullar arasında Bursa’nın ünlü eğitim kurumu Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de var.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tıbbi maske üretimi için ülke genelinde 30 okula görev verdiğini, N95 standardında maske üretimi için ise İstanbul, Bursa ve Hatay’ın seçildiğini bildirdi.

Dülger, gelişmeyi, “Bursa Tophane MTAL’de maske üretilecek” sözleriyle  duyurdu.

Böylece Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de koronavirüsle mücadelede önemli bir misyon yüklenmiş oldu.

Halen 44 mesleki ve teknik anadolu lisesinde okulların temizlik ve dezenfektan madde üretimi sürüyor.

Bakanlığın bu sayısı ülke genelinde 100 okula çıkarma çalışmalarının sürdüğünü de ekleyelim.

 

İl Sağlık Müdürlüğü kriz için teyakkuzda

İtalya ve Avrupa’da hızla yayılan ve ülkemizde de teşhis konulan vaka sayısının giderek artması üzerine Bursa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü de teyakkuza geçti.

Vali Yardımcısı Abidin Ünsal başkanlığında, Sağlık Müdürü Uzman Dr. Halim Ömer Kaşıkcı’nın katılımıyla koronavirüs ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili Bursa’da alınan önlemler ve yürütülen çalışmalar değerlendiriliyor.

Bursa’da Şehir Hastanesi ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi vaka teşhis için görevlendirilmiş iki sağlık kuruluşumuz olarak biliniyor.

Muhtemel pozitif vakaların karantina ve izlenmesi içinse Muradiye Devlet Hastanesi hazır tutuluyor.

Hem buraya gelen başvurular hem vakaların burun ve boğazlarından alınan sürüntünün laboratuvar sonuçları da titizlikle izleniyor.

17 ilçe sağlık müdürlüğünün koronavirüs ile ilgili yürüttüğü mücadele de bu kurul tarafından yakından takip ediliyor.

 

Kütüphane ve sosyal tesisler de kapatıldı

Koronavirüs salgının yayılmaya başladığından bu yana sıkı tedbir uygulayan kurumların başında Büyükşehir Belediyesi geliyor.

Büyükşehir Belediyesi insan sirkülasyonunu en yoğun olduğu toplu taşıma araçlarını sık sık dezenfekte ediyor.

Kendine ait bütün birimlerin dezenfektesini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi tedbir amaçlı toplantı, etkinlik ve konferansları da ertelemişti.

Önceki gün müzeleri de ziyarete kapatan Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerle BURFAŞ’a ait sosyal tesisleri de ikinci bir duyuruya kadar kapattığını duyurdu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X