İhsan Aydın
İhsan Aydın

Türkiye’nin tek Fotofest’i sürmeli

Köşe Yazısını Dinle

Dile kolay, Bursa’nın uluslararası nitelik kazanmış bir fotoğraf etkinliği tam 13 yıldır ayakta tutuluyor.

Önceki gün Kent Konseyi, BUFSAD ve 13. Uluslararası Bursa Festivali Küratörü’nün davetiyle yarın sona erecek olan Fotofest’in Merinos’taki sergisini dolaştık.

Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BUFSAD) Başkanı Serpil Savaş, 13. Uluslararası Bursa Fotofest Kürotörü Fahrettin Beceren ve Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ile birbirinden değerli sanatçıların fotoğraflarını inceledik.

Bursa’da büyük bir kültür sanat etkinliği hazırlanmış.

Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçıların sergilerine yer verilmiş.

Bu yıl, Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Yılın İzleri temalı sergide Atatürk’ten, Aşık Veysel’e Yeşilçam’ın jönlerinden, Türkiye’nin geçirdiği evrelere, uluslararası sanatçıların birbirinden seçkin konularıyla harmanlanmış muhteşem bir sergi  açılmış.

Sergiyi dolaşırken, bu yıl ilk kez festivali Bursa’nın kendisinin organize ettiğini de öğrendik. Örneğin; daha evvel İstanbul’dan bir akademisyenin seçildiği kürotörlük görevini şehrimizin usta fotoğrafçılarından Fahrettin Beceren üstlenmiş. BUFSAD tüm üyeleriyle etkinliğe destek olmuş. Elbette, en büyük destek Büyükşehir Belediyesi’nden gelmiş. Başkan Alinur Aktaş 13 yıldır ayakta tutulan festival için tüm desteğini sağlamış.

BUFSAD Başkanı Savaş ve Küratör Beceren bu konuda Başkan Aktaş’a ve ekibine şükranlarını sunuyorlar.

Beceren, “Bu festival şu an Türkiye’de yaşayan tek fotoğraf festivali. Bunu şehir olarak uzun yıllar yaşatmalı ve sürdürmeliyiz. Büyükşehir Belediylesi’nin, Kent Konseyi’nin ve Başkanımız Alinur Aktaş’ın katkılarıyla bu yıl Bursa olarak kendimiz üstlendik. Bursa olarak biz bunu başardık” diyor.

BUFSAD Başkanı Savaş da, festivale Bursalıların gösterdiği ilgiden memnun ancak, sanayici ve iş dünyasının bu tür kültür sanat etkinliklerini sahiplenmemesine de sitem ediyor.

7’den 70’e herkes açılan sergileri gezmeye geliyorlar. Biz sergiyi gezerken okullardan minik öğrencilerin de FOTOFEST sergi salonlarını doldurduğunu gözledik.

Bu yıl Azerbaycan, KKTC, Kosova, Bosna Hersek ve Macaristan konuk ülke olarak davet edilmiş ve sanatçıların sergileri açılmış.

Festival kapsamında atölyeler, gösteriler, konferanslar, portfolyo değerlendirmeleri gerçekleşmiş.

Sergileri dolaşırken biz de büyük bir keyif aldık. Dünya Fotoğraf Federasyonu Başkanı İtalyan Ricardo Busı’nın ‘Son Yüzyılda Meslek İzleri’ sergisi de diğerleri gibi görülmeye değer.

Festival yarın sona erecek.

Eğer gitmemişseniz kaçırmayın derim. Emek veren fotoğraf dostlarına teşekkür ediyoruz.

 

Orhaneli hükümet konağı yenileniyor

Cumhuriyet’in en eski ilçelerinden. Öncesinde Osmanlı’da bile Orhaneli’nin Bursa, imparatorluk  ve Türkiye’deki yeri son derece değerli.

Kurtuluş savaşında orduya uçak hediye etmiş bir ilçe olarak da geçiyor.

Orhaneli ilçesinin eskiyen ve yetersiz hale gelen hükümet konağının yenisi inşaa ediliyor.

Yapımı süren ve kaba inşaatı yükselen konağın şantiyesini önceki gün Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna ile Belediye Başkanı Ali Aykurt birlikte gezmişler ve inşaatın durumu hakkında bilgi almışlar.

Orhaneli gelecek yıl modern bir hükümet konağına kavuşacak.

Yeni yüzüyle Orhaneli Hükümet Konağı’nın tüm birimlerini bünyesinde barındıran bir kamu yapısı olarak önemli bir fonksiyon üstleneceğine inanıyoruz.

Orhaneli bu yeni konağı fazlasıyla hak eden bir ilçemiz.

 

Demirel Artvin’de Genel Sekreter oldu

Bursa’da Köy Hizmetleri İl Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri olarak çalıştı.

Bir ara İl Özel İdaresi kapatılınca Büyükşehir’e geçti. BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün kırsaldaki sulama projelerinde görev yaptı.

Kentte çok sayıda projede emeği olan Demirel’in Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki görevi sonrası şimdi de kısa süre önce Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandığını öğrendik.

Bursa’nın merkezinde ve kırsalında sevilen sayılan bir isim olan Demirel’in Artvin’de de önemli işler çıkaracağına inanıyoruz.

AK Parti Artvin Milletvekili, eski Bakan Faruk Çelik ile birlikte İl Özel İdaresi olarak bu ilimize çokça hizmet götüreceklerinden şüphe yok.

Faydalı bir atama olmuş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X