İhsan Aydın
İhsan Aydın

Türkyılmaz: 3 yıl 9 ay 5 gün sonra Büyükşehir’i alacağız

Yerel seçimlere henüz daha çok süre var ama Bursa’da siyaset havaların ısınmasıyla birlikte yavaş yavaş hareketleniyor.

Dün Olay Medya’nın yeni yerindeki konuğu Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz idi.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yazarlar ve gazete çalışanlarına ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Türkyılmaz, önemli açıklamalar yaptı.

Olay Medya’yı Bursa’nın köklü basın kuruluşu olarak tanımlayan Türkyılmaz, Olay’ın Mudanya’ya doğru yaklaşmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türkyılmaz’ın Olay’ı ziyaretinde kendisine sorular da soruldu.

Mudanya’nın plan sorunu vardı. Başkan, bunun adaletli biçimde aşılmasını beklediklerini ifade etti. Tekrar iptal olmayacak biçimde, bütün kamu kurumlarının da görüşleri doğrultusunda planların hazırlanmasını beklediklerini belirten Türkyılmaz, “Adalet sağlansın, yollar bırakılsın, viyadük yapmaya gerek kalmasın” dedi.

 

BUDO’ya Kabataş’ta peron sözü

Son noktayı hem Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hem de AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman koydu. İki başkan da BUDO’yu satmayı düşünmediklerini net biçimde izah ettiler.

Fakat CHP’liler, BUDO’nun satılacağı iddiasını gündemde tutuyor.

Tartışmaya Türkyılmaz da katıldı.

Türkyılmaz, “Bursa heyeti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmelerini anlatırken şöyle konuştu.
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iskele kirasına yapacağı zam nedeniyle BUDO’nun zarar ettiği için satılabileceği gerekçesini ortadan kaldırmaya gittik. Hem BUDO’nun hem gemilerin satış gerekçesini ortadan kaldırdık. İmamoğlu’ndan Bursa için sıcak bir yaklaşım gördük”

İstanbul’a siyaset yapmaya gitmediklerini ifade eden Türkyılmaz, hatta açıklamayı İmamoğlu’nun yapacağını belirtti ama Kabataş’tan da BUDO’ya peron sözü verildiğini de söyledi.

BUDO zaten daha evvel Kabataş’tan kalkıyordu.

Türkyılmaz satış iddiasında daha da ileriye gitti.

İstanbul’dan bir işadamanı kendisine gelerek, BUDO’yu almak istediğini söylediğini de açıkladı.

Satışı halinde de Mudanya ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri olarak BUDO’ya talip olduklarını, adını da MUDO koyabileceklerini dile getirdi.

Türkyılmaz sökülmesi düşünülen Cumhuriyet Caddesi’ndeki T-3 hattının tramvaylarına da Büyükşehir’den alacaklarına karşılık talip olduklarını da bildirdi.

 

Sökülen parkı yeniden yapma iddiası

Türkyılmaz’ın siyasi çıkışlarını biliyoruz.

Büyükşehir Belediyesi ile hukuki sorun yaşadığı Mudanya’daki sökülen o ruhsatsız park için de iddialı konuştu.

Başkan, “Parktaki o yapıyı kendimiz söktük. 3 yıl 9 ay 5 gün sonra seçimler var. Seçimler sonunda o parkı yeniden yapacağım. Çünkü Büyükşehir’i alacağız, değiştireceğiz. Bina zaten takılıp sökülen yapıydı. Büyükşehir’i değiştirince o binayı yeniden monte edeceğiz.”

Türkyılmaz, Anıtlar Kurulu ile yaşanan ilçedeki SİT kapsamındaki yapıların sorununa ilişkin de, Türkiye’de benzer yerleri incelettirdiğini, sorunun Mudanya ve Bursa sorunu olmadığını, işletmelerin bu yüzden kapanması durumunda tüm Türkiye’ye emsal olacağını ve bu tür tescilli yapılardaki işletmelerin de kapanması gerekeceğini dile getirdi.

Başkan, Anıtlar Kurulu’nda dosyalarının bekletildiğini de ileri sürdü.

Başkan kafasındaki bir projeye işaret ederken, önce Büyükşehir’i kazanmak gerektiğini, sonra İDO iskelesinden Siemens önüne kadarki sahilde rekreasyon düzenlemesi yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Türkyılmaz’ın açıklamaları öyle gösteriyor ki CHP 2024’te Büyükşehir’i almak için çok asılacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X