Muhalefet ısrarla erken seçim istiyor. Yenilen pehlivanın güreşe doymadığı gibi, ülkemizin muhalefet partileri her yenilginin sonrasında diline erken seçimi doluyor.
Oysa, AK Parti ile birlikte Türkiye‘yi siyasi kaosa sürükleyen o eski koalisyon dönemlerindeki erken seçimler de tarihe karıştı.
2002 seçimlerinden bu yana ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere her yenilgi sonrası yapılan erken seçim çağrıları iktidar cephesinde karşılık bulmuyor.
Erken seçimi dillendirenlerin başında sürekli ‘siyasi iklim değişikliği’ talep eden İYİ Parti de var. Fakat AK Parti bu çağrıya da kulak asmıyor.
Bütün bunlara rağmen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşkilatlarına pandemi yasaklarının kalkmasıyla birlikte , ‘sahaya inin’ talimatı verdi. Bu minvalde de il, ilçe ve belde teşkilatları harekete geçti.
Haftasonu Bursa‘nın Büyükorhan ilçesinde de bu kapsamda bir toplantı vardı. Kenan Aslan Izgara Salonu‘da önce kahvaltı yapıp, ardından da Belediye Nikah Salonu‘da teşkilat toplantısı gerçekleştirildi.
Büyükorhan‘da partisinin 43 mahalle başkanını toplayan AK Parti İlçe Başkanı Kamil Turhan, üye katılımı için mahalle başkanlarının çalışma yapmasını istedi. Toplantıya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz ile Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz da katıldı.
Hemen her seçimde AK Parti’nin yüzde 70 oranında oy çıkardığı ilçede şimdi yeni üye yazımı içinde harekete geçildiği görülüyor.
Ufukta 2023‘e kadar bir erken seçim olmasa da, AK Parti işi sıkı tutuyor. Teşkilatlarını yaz ve tatil rehavetine kapılmadan çalıştıracağı anlaşılıyor. Hele, kurban öncesi bu toplantıları sürdürmesi de bunun göstergesi.
Altın Karagöz’ün yerine sahne yerel folklorün
Bursa‘nın folklor alanında ismini dünyaya duyuran Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması bu yıl da pandemi nedeniyle yapılamıyor.
Her ne kadar pandemi tedbirleri gevşese de yabancı ekiplerin Türkiye‘ye gelmesi zor.
Bursa Kültür Turizm ve Sanat Vakfı yarışmayı bu yıl yapamıyor. Fakat folklor şöleni de sürecek.
Müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklamıştı.
Bursa‘nın 17 ilçesinde birden folklor gösterileri yapılacak. Yerel folklor gruplarımız ilçelerimizi danslarıyla renklendirecekler. 2-6 Ağustos tarihleri arasındaki Bursa Halk Dansları Şöleni Cumhuriyet Caddesi’ndeki kortejle başlayacak. 6 Ağustos’a kadar dış park ve ilçelerde gösteriler sürecek, gala gecesi ise Açık Hava‘da gerçekleşecek.
Yabancı folklor ekipleri yok ama sahne bizim ekiplere kalacak.
Onlara da fırsat doğmuş oldu.
6 bin 500 Büyükşehir personeli TİS’i bekliyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ Genel Müdürlüğü ve bağlı şirketlerindeki 6 bin 500 çalışan bayram sonrası bağlanması beklenen toplu iş sözleşmesi görüşmelerini bekliyor.
Büyükşehir Belediyesi‘nde örgütlü olan Hak-İş Konfederasyonu‘na bağlı Hizmet-İş Sendikası görüşmelerden umutlu. Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz şunları söyledi;
“Hak-iş konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile
Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü, Binted Genel Müdürlüğü, BURULAŞ, (Burbak) Genel Müdürlüğü ve Kültür AŞ’de çalışan 6 bin 500 üyemiz ile ilgili toplu iş sözleşmesi müzakereleri, yasal süreci içersinde, karşılıklı anlayışla ve büyük bir olgunlukla devam etmektedir.”
Yavuz, ardından da temennisini şu sözlerle dile getirdi:
“Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın iradesiyle, tarafların ve çalışanlarımızın memnuniyeti ile sonuçlanacağına inanıyoruz.”
Yavuz üyeleri adına beklentilerini şu sözlerle ifade etti:
“Bursamız için canla başla çalışan, pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize KART 16 dağıtarak sahip çıkan ihtiyaçlarını ve gideren Başkanımız bu süreçte ekip arkadaşları olan çalışanların ihtiyaçlarına duyarlı olacağını biliyoruz ve buna canı gönülden inanıyoruz.”