İhsan Aydın
İhsan Aydın

Uludağ’a çıkabilmek herkesin hakkı olmalı

Köşe Yazısını Dinle

Hafta sonu Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin iştiraklerinden BURFAŞ’ın Uludağ 2. bölgedeki sosyal tesisi hizmete açıldı.

Kurbağakaya teleferik son istasyonu içindeki ticari alanlardan, müstecirden kiralamak suretiyle oluşturulan sosyal tesisin açılını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri Atilla Ödünç, Refik ÖzenKaracabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan birlikte yapmışlar.

Uludağ öteden beri özellikle kış aylarında dar gelirli aileler için bir tabu dur. Buraya çıkabilmek büyük maliyet gerektirir. Bu nedenle varlıklı aileler dışında Uludağ‘da konaklayabilmek neredeyse mümkün değildir. Günübirlik çıkışlar ve aparatif yiyecek içecekler için de fiyatı uygun mekan yoktur. Uudağ’da bu tür yerlerin fiyatarı ateş pahasıdır, yanına yaklaşamazsınız.

Şimdi BURFAŞ günübirlik Uludağ‘ı görmek isteyenler için bu açığı gidermiş oluyor.

Uygun rakamlara, ailecek Uludağ‘daki BURFAŞ tesislerinden hizmet alınabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın daha göreve gelir gelmez esnafa rakip olduğu gerekçesiyle sosyal tesislere mesafeli olduğunu, bir çok tesisi devre dışı bırakıp, kapattığını ya da özel sektöre devrettiğini biliyoruz.

Burada durum farklı.

Bize göre bir sosyal projedir Uludağ sosyal tesisleri.

Aktaş, Bursa‘da yaşayan tüm hemşerilerinin buradan faydalanabilmesi için adım atmıştır.

Kendi müstecirinden yer kiralamak suretiyle açtığı sosyal tesisle hemşerisine uygun seçenekli yeme içme hizmeti alma imkanı sunmuştur.

Bunun oradaki esnafa rekabet oluşturacağını da sanmıyoruz. Zira, günübirlikçiler için buna da ihtiyaç vardır.

Bu açıdan BURFAŞ‘ın Uludağ Sosyal Tesisleri‘ni önemsiyoruz. Kaldı ki, zaten Büyükşehir’in burada daha evvel buna benzer yeni, kapsamlı, içinde spor tesislerinin de olduğu bir yatırım planladığını hatırlıyoruz.

Uludağ‘dan herkes faydalanabilmeli. Türkiye‘nin ve dünyanın gözdesi Uludağ‘ı hiç görmemiş ve çıkmamış hemşerilerimiz için de ilçe belediyelerimizle birlikte başka sosyal projeler geliştirilmeli. Halk gününü yeniden başlatarak bir adım atılmıştı. Belediyespor ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile çocukların kayak öğrenmesi için bir sosyal sorumluluk preojesi yapıldığını biliyoruz.

Uludağ‘a çıkmamış hemşerilerimiz için de neden olmasın?

Uludağ Sosyal Tesisi‘ninde BURFAŞ para kazanma hedefiyle değil, başabaş ve sosyal sorumluluk bilinciyle fiyat politikasını sürdürmeli.

Bursa‘nın böylesi bir yerinin olmayışı bize göre bir eksikti.

Okullar, fabrikalar, öğreci grupları, günübirlik turlar için de buradan faydalanılacaktır. Kış gibi yaz aylarında da böylesi bir mekana ihtiyaç vardı.

BURFAŞ‘a kalite, fiyat, hijyen gibi konularda söylenebilecek bir şey yok. Bu açıdan tesisin rağbet göreceğine ve hemşerilemizin yoğun bir talep alacağına da inanıyoruz.

Hayırlı olsun.

Muhtar köy çocuklarına atölyesinde kızak yaptı

Kar yağınca en çok mutlu olan çocuklardır. Hasretle bekledikleri karın doyasıya keyfini çıkarmak için sokakları doldururlar.

Kendisi aynı zamanda marangoz da olan Osmangazi‘ye bağlı Güneybudaklar Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk, atölyesinde imal ettiği ahşap kızaklarla çocukları sevindirmiş.

Mahalle çocuklarına yaptığı kızakları hediye eden muhtar onlara sevinç yaşatmış.

Çocuklar da muhtar amcalarının bu jestine teşekkür etmişler.

Ahşap kızaklarla gün boyu mahalle sokaklarını şenlendirmişler.

Küçük bir hediye çocukların dünyasında bambaşka bir yer açmış.

Güneybudaklar‘dan gelen bu güzel görüntüler, sosyal anlamda herkesin çocuklar için bir şeyler yapabileceğinin göstergesi.

Muhtar Öztürk’ün sosyal sorumluk hareketini kutlamak gerek.

Belediyelerimiz seferber

Yağmıyor denen kar öyle bir geldi ki, yollarımızı kapadı, araçla dışarıya çıkmak da büyük bir sorun oldu.

Her kar yağışı sonrası kent merkezi dışında, özellikle kırsal mahallelerle ulaşım ağı kesiliyor. Yüksek kesimlere ulaşabilmek için yolları açmak da Büyükşehir ve ilçe belediyelerine düşüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin onlarca aracı, yüzlerce personeli yolları açık tutabilmek için çabalıyor, aynı şekilde ilçe belediyelerimiz de devrede.

Bu süreçte zorunlu olmadıkça kendi aracımızla değil, toplu taşıma araçlarını kullanarak belediyelerimizin çabalarına bizlerin de katkı koyması gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X