İhsan Aydın
İhsan Aydın

Uludağ’da herkesi buluşturan şenlik

Varlıklı yurttaşlarımız zaten buranın nimetlerinden fazlasıyla faydalanıyor.

Ama orta ve dar gelirliler için de bir şeyler yapmak gerekiyordu.

Bursa’nın ve Türkiye’nin beyaz cenneti Uludağ’dan toplumun her kesiminin yararlanabilmesi için geçen dönem güzel bir uygulama başlatılmıştı.

Büyükşehir Belediyesi şimdi bunu sürdürüyor.

Uludağ’da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü planlanan Uludağ Kış Şenliği 8-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Şenliklerin ilk yıllarındakine katılmıştık.

Gerçekten dar ve orta gelirlilerin de düşük bir bedelle satın alacakları biletlerle teleferik aracılığıyla Uludağ’a çıkıp, çocuklarını eğlendirebilme fırsatı sunulmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu yılda Kültür AŞ organizasyonuyla şenliğe tüm Bursalıları çağırıyor.

Özellikle çocuklar için eğlendirici programlar var. Sadece çocuklar değil tabi 7’den 70’e herkesin buraya katılabilmelerine fırsat sunuluyor.

Tam bilet 50, öğrenci biletinin 40 lira olduğu kış şenliği kaçırılmaz.

Uludağ’ın 2. Gelişim Bölgesi’ndeki programda konuklara sucuk ekmek de ikram ediliyor.

Kızak yarışlarından iglo yapımına, karton kızak tasarımlarına ve müzik etkinliklerine kadar dolu dolu bir haftasonu programı hazırlanan şenlik Bursa’nın ses getiren programlarından birine dönüştü.

Üstelik, kentimizdeki düşük gelirli hemşehrilerimizin de faydalanabileceği bir rakamlarla organize ediliyor.

Bu yıl şenliğe Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği de katkı sunuyor.

Şenlik biletleri Kültür AŞ’den ve www.bursakultur.com adreslerinden temin edilebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen şenlikle bu yıl da Bursalıları bir haftasonu çoluk çocuk Uludağ’ın nimetleriyle buluşturuyor.

Bu açıdan Başkan Aktaş’ın davetine hemşehrilerimiz icabet edeceklerdir diye düşünüyoruz.

BİHMED’in kısa film yarışması

Bir dönem askeri, siyasi ve bürokratik baskı nedeniyle sıkıntılar yaşayan, kapılarına kilitler vurulan, öğrencilerin hakları gasp edilen, eğitim hakları ellerinden alınan İmam-Hatip Liseleri artık kabuğunu kırdı.

Çünkü ülkenin en tepesindeki isim olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir İmam-Hatip Lisesi mezunu.

Bugün ülke yönetiminden, kültür sanata, eğitime, uluslar arası yarışmalara ve akla gelebilecek hemen her alanda İmam-Hatipliler başarılarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Dün BİHMED Başkanı Kadir Oruç aradı.

Kısa adı BİHMED olan, Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği liseler arası kısa film yarışmasının ana temasını ‘emanet’ olarak belirlediklerini söyledi.

BİHMED Başkanı Kadir OruçBursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenledikleri yarışmayla gençlere toplumsal sorunlarda sanatsal bakış açısı yeteneği kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yarışmada birinciye 7 bin 500, ikinciye 500 bin, üçüncüye 3 bin ve jüri özel ödülü sahibine de 2 bin lira ödül verileceğini açıklayan Oruç, liselilerin filmlerini en geç 13 Mart’a kadar teslim edebileceklerini belirtti.

Yarışmanın sonuçları 20 Mart’ta BİHMED’in Youtube kanalından duyurulacak.

Ödüller de aynı gece Tayyare Kültür Merkezi’nde teslim edilecek.

Başkan Ankara’dan sözü aldı

Bursa’nın devlet hastanesi yenilenmeyen tek ilçesi Harmancık idi.

Müjdeyi dün sosyal medya hesabından Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş verdi.

Ankara’da Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Bursalı hemşehrimiz Halil Eldemir ile görüşen Aktaş ilçesine müjde ile döndü.

Aktaş belediyenin sosyal medya hesabından da şu bilgiyi takipçileriyle paylaştı:

Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Halil Eldemir’i makamında ziyaret ederek taleplerimizi ilettik. Hastanemizin yeniden yapılması, mevcut ambulansların yeni teçhizatlı ambulanslarla değiştirilmesi ve Tavşanlı Devlet hastanesi’ne hasta sevk protokolünün imzalanması ile ilgili müjdeler aldık. Bakan Yardımcımıza desteklerinden dolayı teşekkür eder, yatırımların ilçemize hayırlı olmasını dilerim.”

Yılmaz Başkan görüldüğü gibi işin peşini bırakmıyor.

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X