İhsan Aydın
İhsan Aydın

Vagonların sahibi değişecek

Büyükşehir Belediyesi’nin merhum eski belediye Başkanı Hikmet Şahin döneminde satın alınan Bursaray’ın Bombardier vagonlarından ilk etapta 5’i BURULAŞ’a satılacak.

Büyükşehir Belediyesi bu amaçla ihaleye çıktı. 17 Mart’ta Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde yapılacak ihalenin muammen bedeli 48 milyon lira olarak belirlenmiş.

Yani, Bursaray’ın kullandığı vagonlar BURULAŞ envanterine geçmiş olacak.

Böylece, Büyükşehir Belediyesi hem KDV tasarrufu sağlayacak hem de BURULAŞ’tan sıcak nakit girişi elde edecek.

2014 yılında Almanya’dan 30 adet Bombardier vagon satın alınmıştı.

İhalesi merhum Şahin döneminde yapılan vagonların teslimi ise eski başkan Recep Altepe döneminde gerçekleşmişti.

Büyükehir Belediyesi o tarihten sonra da Bursa’da Durmazlar’dan en büyük vagon alımını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi 60 adetlik paketle yüklü miktarda Green City adlı vagon almıştı.

Bursaray’ın Alman Siemens’ten satın aldığı 48 adet B-80 vagonu ise sistemin devreye girdiği 2002 yılından bu yana raylarda yolcu taşıyor.

 

CHP’li belediyeler tamam sıra AK Partili başkanlarda

Bursa’nın aktif akademik meslek odlarından İnşaat Mühendisleri Odası kongre sonrası belediyelerle işbirliğine gitmeye başladı.

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak’ın geçtiğimiz haftalarda yapılan kongrede yeniden seçilmesinin ardından kolları sıvadı.

Dün CHP’li Gemlik Belediyesi ile bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Başkan Albayrak ile Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan imza koydu.

İMO daha evvel de CHP’li Nilüfer ve Mudanya belediyeleriyle teknik işbirliği protokolü imzalamıştı.

Dün bu konuyu Başkan Albayrak ile konuştuk.

Albayrak şunları söyledi:

“Nilüfer ve Mudanya belediyelerimizle daha evvel protokollerimiz vardı. Şimdi buna Gemlik de eklendi. Daha güvenli projeler üretmek ve olabilecek hataları minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Malumunuz yeni deprem yönetmeliği yürürlüğe girdi. Amacımız yeni yönetmeliğe uygun projeler üretilmesine katkı sağlamak ve yardımcı olmak.”

Başkan Albayrak bu işbirliği ile çok cüzi bir belge ücreti alacaklarını belirterek şöyle devam etti:

“Aynı zamanda bizim serbest çalışan üyelerimizin alması gereken ücretler var. İş yeri teslim belgeleri var ve her yıl yenilenmesi gerekiyor. Bunların geçerli belge olması lazım. Bunlar zaman zaman süresi doluyor meslektaşlarımız yenilemiyorlar, aldıkları ruhsatlar geçersiz oluyor, bunun da önüne geçmiş olacağız.”

Albayrak, AK Partili belediyelerle de işbirliği protokolleri imzalamak istediklerini, bunu önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyarette gündeme getireceklerini de ifade etti.

Albayrak, “Bu protokoller kamu yararı taşıyor. Hedefimiz Bursa’da yeni deprem yönetmeliğinin doğru uygulanmasını sağlamak ve bunu kent geneline yaygınlaştırmak” dedi.

 

Vakıflar ecri misil peşinde

Bursa’nın en eski ticaret merkezlerinden gayrimenkulleri bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kiralama alanı harici işgal edilen yerlerin peşine düştü.

Çarşı’da başta Kozahan olmak üzere Vakıflar’dan kiralanmış dükkân, çay bahçesi vb. gibi mülklerin sözleşme harici alanları tespit eden kurum, işletmecilere yazı göndererek geriye dönük ecri misil talep etmeye başladı.

Hanlardaki işletmecilerin ise, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün geriye dönük ecri misil talebini yargıya götürecekleri konuşuluyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X