İhsan Aydın
İhsan Aydın

Vali Canbolat’ın örnek davranışı

Dünya Covid-19 salgınıyla müthiş bir mücadele yürütüyor.

Aşı bütün insanlık için büyük bir umut haline geldi. Hızı kesilemeyen virüsü durdurabilmenin tek yolu artık aşıda görünüyor.

İnsanlık, Almanya’da Türk bilim insanlarının geliştirdiği aşılardan Çin, Rusya, İsveç menşeli aşılara kadar hepsine büyük umut bağladı.

Alman-ABD yapımı aşı İngiltere ve ABD’de kullanılmaya başlandı. Türkiye’nin ilk etapta kullanacağı Çin aşısının ülkemizdeki faz 3 çalışmaları da sürüyor.

Yakın gelecekte ülkemizde de Çin aşısı yapılmaya başlanacak. Bizde ise Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin geliştirdiği yerli aşıda 2. faz aşamasına gelindi.

Bu gelişmeler doğrultusunda Bursa’da kentin en üst yöneticisi topluma örnek olacak bir davranış sergileyerek aşı gönüllüsü oldu.

Ülkemizde testleri süren Çin Sinovac aşının yaptıran isimlerden biri Bursa Valisi Yakup Canbolat idi.

Canbolat dün Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderek aşı oldu.

Canbolat sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafın altına ise şu satırları ekledi:

“Aşı çalışması için gönüllü oldum. Yapılan testlerde aşı olmama engel bir durum çıkmadı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sinovac Coronavac aşısından oldum. Bilime ve ülkemize faydalı olur inşallah. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim.”

Geniş aşılama öncesi gönüllü testlerine katılan Vali Canbolat bu tutumuyla örnek bir kamu yöneticisi oldu.

Topluma güven verecek ve gönüllülerin çoğalmasına da katkı sağlayacak bir davranış.

Doğrusu, Valimiz Canbolat’ı kutlamak gerekiyor.

Güvenirliği konusunda tartışmalarla aşı karşıtlığının yayılmak istendiği dönemde bir kentin en üst düzey yöneticisi bunu terse döndürecek adım atmış oldu.

Rektörlerin, profesörlerin, doktorların, sağlık çalışanların gönüllü olduğu bir dönemde Vali Bey’in bu kararı da etkili olacaktır.

 

Meşhur Okçu Şüca’nın heykeli memleketinde

Dünyaca ünlü Okçu Şüca’nın Bursalı olduğunu biliyor muydunuz?

İlimizin güneyindeki Harmancık ilçesinde doğan Okçu Şüca şimdi memleketine dikilen heykeli ile tanınacak.

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, hemşerisi Şüca’nın heykelini ilçesine kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, finansmanı üstlenen Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin Müdürü Ahmet Bayhan’a, Tarihçi Doç. Dr. Celil Bozkurt’a teşekkür etti.

İlçenin isminin duyurulmasında önemli bir yeri olacak Okçu Şüca’nın heykelinin dikilmesi için Tarihçi Bozkurt’un girişimleri vardı.

Osmanlı’nın rekortmen Okçusu Bursalı Şüca’nın 1482 yılında Harmancık’ta doğduğu biliniyor.

Dünyada kromun bulunduğu ilk yer olarak geçen Harmancık böylece bir değeriyle daha öne çıkmış olacak.

 

Türk Telekom o mahallenin iletişim sorununu gidermiş

Önceki gün bu sütunlardan Türkiye’nin iletişim alanındaki önemli kurumlarından Türk Telekom’un Bursa’daki abonelerini mağdur eden uygulamalarına değinmiştik.

Keles ilçemizin Kemaliye Mahallesi’nde 10 gündür onarılmayan bir direk ve hat yüzünden çocukların internet üzerinden EBA derslerine erişemediklerini vurgulamış ve ilin kırsalındaki çok sayıda yerleşiminde de aynı sıkıntının sürdüğünü aktarmıştık.

Eksik olmasın Türk Telekom İletişim Ajansı’ndan Ayşe Fırat aradı ve bizden sıkıntı yaşanan bölgelerle ilgili bilgi aldı.

Dün de öğrendik ki, Kemaliye’nin sorunu giderilmiş. Üstelik kablo hattına gerek kalmadan yeni sistem kurulumuyla Kemaliye’nin yeniden dünya ile bağlantısı sağlanmış.

Eleştirdiğimiz gibi sorunu gecikmeli de olsa çözen Türk Telekom’a teşekkür de etmeliyiz. Ancak Bursa’da çok sayıda benzer sorun ve şikayetler almaya devam ediyoruz. Şirketin üst yönetiminin ve denetim mekanizmalarının dikkatlerini Bursa’ya çevirmelerinde fayda var.   

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X