İhsan Aydın
İhsan Aydın

Vali Canbolat’tan iki ilçeyi sevindiren ziyaret

Ayrı ayrı nüfus ve yüz ölçümleri küçük görünebilir ama kentin güneyindeki ilçelerimizin coğrafi büyüklükleri Bursa’nın beşte birini oluşturuyor.

Buralardaki genç nüfusun büyük bölümü kentte göçtü. Kalanların yaş ortalaması ise 60’ın üstünde.

Buralarda kamu idaresi statüsü gereği sık sık kaymakam adayı, kaymakam vekili değişiyor.

Bu ilçelerde asil kaymakama rastlamak çok zor. Gönderilseler onlar da uzun süre kalmıyor.

Dolayısıyla, o ilçeleri bürokratlar yönetiyor desek yanlış olmaz. Gelen vekil ya da aday kaymakam kırsal mahalleleri tanıma adına bir iki tur atıp dönene kadar tayin süreleri geliyor.

Bursa’nın az nüfuslu bu ilçeleri bir bakıma staj ve kaymakam yetiştirme yeri olarak biliniyor.

Gelen kaymakamların mesleğe başlama yıllarında güzel bir hatıra olarak sakladıkları Bursa’nın Dağ ilçelerinden Harmancık ve Büyükorhan’ın dün önemli bir konuğu vardı.

Vali Yakup Canbolat önce Harmancık’a uğradı, ilçeye yeni atanan Kaymakam Muhammed Furkan Tuna ile Belediye Başkanı Yılmaz Ataş’ı ziyaret etti.

Şüphesiz bu ziyaret kaymakam Tuna ve Başkan Ataş kadar ilçe halkını da sevindirmiş.

Dün Başkan Ataş’ı arayıp bilgi aldık.

“Sayın Valimiz yeni kaymakamımızı ve bizleri ziyaretle mutlu etti. İlçemizin eksiklerini, beklentilerimizi kendisine anlatma fırsatı bulduk” dedi.

Vali Canbolat, Harmancık’ın ardından Büyükorhan’a geçerek burada da yeni göreve atanan Kaymakam Kadir Kılıç ile Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ile görüştü.

İlin en üst düzey yöneticisinin güneydeki az nüfuslu iki ilçedeki bu ziyareti belli ki, yöre insanına da moral olmuş.

 

Medikalciler Bakan Koca ile görüştü

Önceki gün bu sütunlardan kamu hastanelerine medikal ürün veren firmaların tahsilat yapamadıklarından bahsetmiş ve Bursa Medikalciler Gubu adına Nurettin Özbağkıran’ın gönderdiği iletiyi aktarmıştık.

Medikalcilerin sorunlarının çözümü için Bursa milletvekilleri başta olmak üzere siyaset cephesinin harekete geçtiğini görüyoruz.

Özbağkıran gönderdiği ikinci iletiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sektörden üç ismi makamında kabul ederek sorunlarını dinlediğini öğrendik.

Fatih Söylemez, Kamil Bal ve Nevzat Üçler’in sektör adına Bakan Koca ile yapılan görüşmede 19 milyar liralık tıbbi cihaz paketine ilişkin değerlendirmeler yapıldığı ve sorunların aktarıldığı konuşuluyor.

Bakan Koca’ya sektörden istenen, alacaklardan yüzde 25’lik feragat konusunu da aktaran heyete, bunun Maliye Bakanlığı’nın talebi olduğu yanıtı verilmiş.

Bakanlığın bundan böyle yerli üreticilerle ilgili sadece TÜSAN’ı muhatap alacağının da bildirildiğini ekleyelim.

Medikal sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları aşma adına Ankara’daki girişimlerin olumlu sonuçlar vereceği anlaşılıyor.

Medikalcilerin sıkıntıları çözülmezse, başta kamu hastaneleri olmak üzere bundan yurttaşlarımız da olumsuz etkilenecektir. Ameliyatların ertelenmesi, gecikmesi söz konusu olacaktır.

Bursalı vekillerimizin devreye girmesi yerinde olmuş.

 

Bursa TKDK’ya yeni Koordinatör

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü’ne yeni bir atama yapıldı.

Görevden alınan eski Koordinatör’ün yerine Ankara TKDK İl Koordinatörlüğü Kıdemli Yerinde Kontrol Uzmanlarından Bilal Tunç getirildi.

Tunç önceki gün Bursa’daki görevine başladı. Yeni Koordinatör Tunç dün de Vali Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye’nin dört bir yanında tarım ve kırsal kalkınma projelerine AB destekli hibe veren TKDK’nın, Bursa’ya Ankara’dan bir bürokrat ataması dikkat çekti.

Görevden alınan eski Koordinatör ise uzman olarak görevlendirilmiş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X