İhsan Aydın
İhsan Aydın

Van’da muhtarların Doğu-Batı buluşması

Köşe Yazısını Dinle

İçişleri Bakanlığı’nın ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun, ‘Hepimiz birlikte Türkiye için görevdeyiz’ sloganıyla başlattığı, “Türkiye Muhtarları El Ele projesinin ilk ayağı Van’da hayata geçiyor.

Türkiye’nin Batı illerinden 120 muhtar örgütü yöneticisinin davetli olduğu buluşma 9-11 Haziran tarihlerinde Van Muhtarlar Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Toplantıya, merkezi ilimizde bulunan Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı , Tuzpazarı Mahalle Muhtarı Ferruh Sevimgil ile Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Erdek, Balıkesir, Yalova, Kocaeli muhtar derneklerinin başkan ve yöneticileri de katılacak.

Van’daki buluşmada muhtarların birbirleriyle kaynaşmasının yanı sıra, Konfederasyon organizasyonuyla sorunlarının ele alınacağı bir toplantı da gerçekleştirilecek.

Ayrıca muhtarlar, Van’ın Erciş ilçesindeki Bendimahi Çayı ve Şelalesi ile meşhur Akdamar Adası’nı da ziyaret edecek.

Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Sevimgil, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje ile Batı kentlerindeki muhtarların Doğu illerindeki meslektaşlarıyla kaynaşmasının sağlanacağını, toplantının ikincisini ise önümüzdeki aylarda Hakkari’de gerçekleştirileceğini, buraya da yüksek bir katılım olacağını söyledi.

Başkan Sevimgil, benzer toplantıların Doğu illerinden gelecek muhtarların Çanakkale’de buluşturulması, bunun diğer batı illeriyle de sürmesinin planlandığını ifade etti.

Başkan Sevimgil, binlerce üyesiyle Türkiye’nin uç beyleri olan muhtarların, bakanlık ve konfederasyon sayesinde Doğu-Batı arasında da köprü oluşturacaklarının altını çizdi.

Çanakkale’de tüm illerimizden dedelerimizin koyun koyuna yattığı bu proje ile muhtarların aynı ruhla kaynaştırılacak olması sevindirici.

Benzer durumun çocuklarımıza da aşılanması şart.

Ülkemizin hemen bütün illerinin ayrı güzelliklere sahip olduğu gerçeğinden yola çıkarak, projeye hayata geçirenleri kutlamak gerek.

Diğer meslek gruplarımızın da benzer projeler gerçekleştirebileceklerini düşünüyoruz.

 

Bursa’dan Urfa’ya bürokrat transferi

 

Kentimizdeki bürokratların hemen neredeyse tümü başka kentlerden görevlendirilmiş isimler.

Bu kez farklı bir uygulama söz konusu.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nde Makine İkmal Şube Müdürü olarak görev yapan, uzun yıllar da Orhaneli’de çalışan Ruşen Uyanıkoğlu’nun Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevine tayin olduğunu öğrendik.

Uyanıkoğlu’nun Şanlıurfada göreve başlaması nedeniyle Orman Bölge Müdürü Cevdet Çicek ve diğer müdürü yardımcısı arkadaşlarının kendisini makamında ziyaret edip, başarı dilediklerini görüyoruz.

Uyanıkoğlu’na biz de yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Orhaneli ve Bursa’da başarılı hizmetlere imza atan Uyanıkoğlu’nun Şanlıurfa’da da başarılı işler çıkaracağına inanıyoruz.

Bursa’dan Şanlıurfa’ya gerçekleşen bürokrat transferine sevinmedik değil.

Bursa’ya hep il dışından bürokrat gelecek değil ya?

Bu kez biz de farklı illere bürokrat göndermiş olalım.

 

Genç kaymakamın ölümü üzdü

 

Söze Doğu illerimizden, Van’dan ve Şanlıurfa’dan başlamışken, Bursa’yı üzen bir gelişme ile devam edelim.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Kaymakamı, Bursalı hemşerimiz Hasan Ongun genç yaşta yaşamını yitirdi.

Bursa’nın gözde liselerinden, İpekçilik Anadolu İmam-Hatip Lisesi mezunu genç kaymakam aynı zamanda AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in eşinin de kuzeni oluyor.

Kaymakam Ongun’un vefatı kısa adı BİHMED olan, Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği camiasında, üzerinde emekleri olan öğretmenlerinde de üzüntüye yol açtı.

Genç yaşta kaybettiğimiz Kaymakam Ongun’un cenazesi dün Ulucami’den kılınan cenaze namazsının ardından defnedildi.

Düşük yüzdelik dilimleriyle başarılı öğrencileri bünyesine alan İpekçilik Anadolu İmam-Hatip Lisesi mezunlarının büyük bölümünün Türkiye’nin önemli kademelerinde görev yapıyor olması bu camiada övgü alıyordu.

Okulun mezunlarından kaymakamlığa kadar yükselmiş bir ismin yaşamını yitirmesi  BİHMED yönetimi ve üyelerini de fazlasıyla üzmüş görünüyor.

Mekanı cennet olsun.

Yakınların sabır diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X