İhsan Aydın
İhsan Aydın

Varank Keles’teki yatırımları açacak

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti’nin 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bugün Keles’te bir dizi açılış programına katılacak.

Seçim bölgesi Keles’i görmek isteyen ve burada tamamlanan yatırımları hizmete açacak olan Varank’ın ilçeye TOGG aracıyla gitmesi bekleniyor.

Varank, kamu kurumları, Büyükşehir Belediyesi ile Keles Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdikleri irili ufaklı projeleri resmen devreye alacak.

Bakan Varank, Kocayayla’da Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan kırsal turizm projesi, DSİ tarafından tamamlanan sulama göletini de resmen hizmete sokacak. İki tesis de bir süre önce kullanılmaya başlanmıştı.

Yine, Büyükşehir Belediyesi’nin Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu ile BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede tamamladığı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni de hizmete açacak. Ayrıca, Ulaşım Daire Başkanlığı’nca değişim mahallelerde yapımları tamanlanan 8 milyon lira dolayındaki sanat yapısı, yol vb. gibi diğer ulaşım projeleri de resmen hizmete alınacak.

Bakan Mustafa Varank ayrıca, Keles Belediyesi’nce Dağdemirciler, Davutlar, Denizler, Düvenli, Epçeler, Kozbudaklar, Cuma, Ertuğrulgazi gibi mahallelerde tamamlanan WC, abdestlik, cami çevre düzenlemesi, işçi barınma yeri, konukevi, çok amaçlı hizmet binası, meydan düzenlemesi, halı saha ve basketbol sahalarını da toplu törenle hizmete açacak.

AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in ve ilçe kaymakamının ev sahipliğindeki törenlerde Varank’ın ilçede büyük bir siyasi sükse yapması bekleniyor.

Keles gerek merkezi hükümetin kurumları gerekse Büyükşehir ve ilçe belediyesi aracılığıyla tarihinin en büyük yatırımlarına kavuşmuş olacak.

Burada yapımı süren Keles-Tunçbilek yolunun toplu açılışlara dahil olmadığını görüyoruz.

Orayı da daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu’nun katılacağı bir törenle  bir kısmını hizmete açacağı belirtilmişti.

Hasılı, Keles’te bugün Bakan Varank’ın katılımıyla büyük projeleri toptan devreye alma rüzgarı esecek.

Açılışlara Cumhur İttifakı ortaklarının da davetli olduğunu ekleyelim.

 

Eski Başkan Altepe elektrikli oto şarj istasyonları kuruyor

Kasım 2017’de görevden ayrıldıktan sonra kendi işini kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem Başkanı Recep Altepe ev, işyeri elektrik oto şarj istasyon işine de soyundu.

Kendi soyadı ile kurduğu enerji şirketinde güneş enerji santralleri üzerine çalışmalar yürüten eski başkanın şimdi de yaygınlaşma evresindeki elektrikli otoların şarj istasyonları kurulumuna da başladığını görüyoruz. Keşif ve montaj işini de üstlenen Altepe’nin Bursa’da yeni bir sektör olan işe el attığı görülüyor.

Recep Başkan, dünyada geleceğin otomobillerinin elektrikli olacağı düşünülürse, doğru bir tercih yapmış.

Site, AVM, işyeri vb. gibi alanlarda giderek yaygınlaşması beklenen şarj istasyonları gelecekte benzinliklerin yerini alacak.

Dünyada 26 milyon elektrikli araç olduğu biliniyor. Bu yıl 14 milyon adet daha elektrik araç satışı öngörülüyor. Yani, dünyada satılan her 5 araçtan biri elektrikli olacak. Türkiye de buna hızla ayak uyduran ülke konumunda.

Eski Başkan Altepe, 2 saatte kurulan sistemle artık araç depolarının evlerde doldurulacağını söylüyor. Altepe, akşam eve gelindiğinde 3-4 saat içinde şarj edilecek araçların sabah depoları dolu olarak yola devam edeceğini belirtiyor.

 

Geleneklerini gelecek kuşağa taşıyan bir yerleşim Sorgun

Topraklarındaki zengin otlarla yetiştirilen hayvanların sütünden lezzetli süt ürünleri imal ediliyor.

Keles’in Sorgun Mahallesi, sahip olduğu değerli coğrafyası ile ürettiği süt ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanına pazarlıyor.

Köylülerin kurduğu kalkınma kooperatifi aynı zamanda kendilerine önemli bir gelir kapısı. Sorgun peynirinin namını bilmeyen yok.

Sorgun aynı zamanda ilçe ve Bursa kültürünü ayakta tutan da bir yerleşim.

Dün Sorgun Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Ulutaş konuğumuzdu.

7 Mayıs’ta Sorgun Yaylası’nda gerçekleştirecekleri 670. Geleneksel Hıdırellez Hayrı’na davetiye getirdi. Sorgun, Keles’in folklor ve kültürünü Bursa’da öne çıkaran bir derneğe sahip. Etnospor Federasyonu’nun İstanbul’daki etkinliklerine katıldılar. 16 öğrenciye burs veriyorlar. Başkan Ulutaş, 7 Mayıs’taki hıdrellez şenliklerine tüm Bursalıları davet ediyor.

Eğer bir maniniz yoksa, tavsiye ederiz. Yemyeşil Sorgun yaylasında farklı bir pazar günü geçirebilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X