İhsan Aydın
İhsan Aydın

Vekil Gözgeç’in 28 Şubat özür çağrısı

Siyasette basamakları tırmanarak çıkmış hukukçu bir isimdir Emine Yavuz Gözgeç.

Milli Görüş çizgisinden gelip AK Parti’nin Bursa’da hemen bütün kademelerinde görev aldı ve halen de biri kısa dönem sayılan 3 dönemdir parlamentoda kentimizi temsil ediyor.

Gözgeç dün Olay Medya’da konuğumuzdu. İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan, yazar ve Yazı İşleri çalışanı arkadaşlarımızla sohbet etti, güncel siyasete ve CHP’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gözgeç ayrıca TBMM’de Adalet Komisyonu üyesi ve AK Parti Genel Merkez’de İnsan Hakları Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Vekil Gözgeç’in açıklamalarının bir bölümünü haber sayfalarımızda okuyabilirsiniz ama bize göre güncel siyasete ilişkin söyledikleri, CHP’ye dönük tanımlama, darbeci, cuntacı zihniyete ve geçmişte hak ihlallerine sebebiyet veren 28 Şubat muktedirlerine yaptığı ‘özür’ çağrısı bize göre önemli açıklamalardı.

Gözgeç’in, CHP’li Fikri Sağlar’ın başörtülü hakimlere dönük açıklamasına verdiği yanıt ülke demokrasisi için önemli bir vurguydu.

“Fikri Sağlar, başörtülü bir hakimin vereceği karardan endişe edeceği kadar, faşist zihniyetin hortlamasından endişe etmeli.

CHP’nin bugünlerde çok ötekileştirici bir dil kullandığına dikkat çeken Gözgeç şöyle konuştu:

“CHP kendisi gibi düşünmeyen öğretmen, çiftçi, sanatçılara dönük son derece ötekileştirici bir dille suçlamalarda bulunuyor. CHP galiba milletten umudunu kesti. Oysa, biz demokrasiyi içselleştirmiş durumdayız. Beğenmediğimizi sandık yoluyla değiştirmekten yanayız. Başka vesayet odaklarından medet ummak milletten umudunu kesmek demektir.

CHP’nin ‘mış’ gibi siyaset yaptığını ileri süren Gözgeç şöyle devam etti;

“CHP sözde demokrasiden yanaymış, özgürlüklerden yanaymış, fikir özgürlüğünden yanaymış, şiddete, tacize karşıymış gibi siyaset yapıyor ama gerçekler böyle değil. CHP sadece mış gibi siyaset yapıyor.

CHP’nin bugün Parti Meclisi’nde görev alan başörtülü üyesinin AK Parti sayesinde orada olduğunu ileri süren Gözgeç konuşmasında şunlara da değindi;

“Biliyorsunuz, daha öncesinde başörtülü kadınların, eğitim, siyaset, kamuda görev alma gibi hakları engellendi. Şimdi bütün bunlara sebep olanlar, üniversitelerde kızlarımızın başörtülerini atmaları için ikna odaları kuranlar bu mağdur insanlardan özür dilemeliler. Daha önceki gün 28 Şubatta öğretmenlikten atılan ve yıllar sonra bizim çıkardığımız yasayla mesleğe geri dönen bir kardeşimiz vefat etti.

Gözgeç, AK Parti’nin ilk defa bu ülkede darbeleri yargıladığına da dikkat çekerek şunları söyledi;

“Sonuçları itibarıyla beklenilen bir durum değil ama AK Parti ilk defa bu ülkede darbeleri yargılayan partidir. Biz 12 Eylül’ü de 28 Şubat’ı da, bildirileri, muhtıraları da yargılamış bir iktidarız. Hatta, Yassıada kararlarını yok hükmünde sayan bir karara da imza attık. Türkiyede bir daha artık darbe yapılamaz bir ortam sağlandı. 15 Temmuzda bu millet canı pahasına iradesine sahip çıktı, demokrasisini korudu.

Gözgeç, halen TBMM’de ve komisyonlarda da aynı zihniyet ile mücadeleye devam ettiklerini ifade etti.


Alt
ıntaş’a sulama tesisi mü
jdesi

Kırsalda verim alabilmenin yolu sulu tarımdan geçiyor. Bu aynı zamanda hayvancılıkla da ilintili. Eğer arazilerinizi sulayabilecek bir tesisiniz yok ise hayvanlarınız için ucuz yem bitkisi üretebilmeniz de mümkün değil.

BUSKİ bir geleneği sürdürüyor.

Orhaneli ilçesinin en büyük kırsal yerleşimlerinden biri olan Altıntaş Mahallesi’nin sulama tesisi yapım işinin ihalesi 5 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Mahallenin uzun yıllardır beklediği ihaleyle araziye 3 bin 549 metre kapalı devre sulama sistemi çekilecek.

5 ayda tamamlanacak inşaat Altıntaş arazilerinin sulu tarımla buluşmasını sağlayacak.

Bu açıdan bölgenin en büyük mahallelerinden olan Altıntaşlıların bu haberden memnun olacaklarını düşünüyoruz.


Uluda
ğ’ı kamerayla izleyebilmek

Akıllı kent teknolojileri öyle gelişti ki, trafikten güvenliğe, sağlıktan eğitime kadar çokça alanda kullanılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kenti izleyen kameralarına Uludağ’ın eklenmesi sevindirici.

Daha evvel zirveyi görebildiğimizi kamera sistemine şimdi Sarıalan’ın da eklendiği anlaşılıyor.

Yerli yabancı her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan beyaz cennet artık her zaman çıkılamasa da cep telefonlarımızdan, bilgisayarlarımızdan 24 saat izlenebilir hale geldi.

Uludağ kameralarını kentin diğer bölgelerinde olduğu gibi Büyükşehir TV ve Büyükşehir’in internet mecralarından izlemek mümkün.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X