İhsan Aydın
İhsan Aydın

Yamaçlara dev Bursa tabelası asılamaz mı?

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın tarihi Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkaran Çarşıbaşı Meydan Projesi’ndeki yıkılan yapılar gören herkesi etkiliyor.

Cemal Nadir Caddesi’nden Ulucami ve hanları kapatan o eski yapıların neredeyse tümü ortadan kalktı. Sadece Zafer Plaza eklentisi Boyner binası kaldı.

Büyükşehir’den yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki mart ayı içinde onun yıkımı da gerçekleşecek.

Dün Bursa’nın iş insanlarından Atilla Parlamış aradı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkaran çalışmalarını takdir etti, ardından da Başkan Alinur Aktaş’a bir öneride bulundu.

Açığa çıkan tarihi bölgenin tam karşısına, Tophane yamaçlarına, tıpkı Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles’ın bir bölgesi olan Hollywood yazısı gibi dev, ışıklı, ‘Yeşil Bursa’ tabelası asılmasını teklif etti.

Böylece, yazının turistlerin çok ilgisini çekeceğini ve Bursa’yı daha çok öne çıkaracağını vurguladı.

Hemşerimiz Parlamış önerisini sundu. Gerisi Büyükşehir Belediyesi’ne kalmış bir şey.

Bizce de fena olmaz. Başkan Aktaş’ın Parlamış’tan gelen teklifi değerlendireceğini düşünüyoruz.

Bursa’nın gelecekte turistlerin daha çok uğrak yeri olacak bu alana konacak bir Bursa tabelası tıpkı tarihi saat kulesi gibi ilgi görebilir. Burada fotoğraf çektirmek isteyenler için özel bir plato yapılabilir.

Bursa’nın en görülmek istenen yerlerinden biri olacak tarih adasına biz de böylesi bir tabelanın yakışacağını düşünüyoruz.

Özellikle hava çekimleriyle gece görüntüsünün bir başka olacağına inanıyoruz.

 

DAĞDER’den Ankara’ya temsilcilik

Bursa’nın öne çıkan STK’larından DAĞDER Başkent’e temsilci atadı.

Ankara’da değişik kurumlarda görev yapan yöre doğumlularla geçen hafta başkentte bir programda buluşan DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk buraya temsilci atadıklarını paylaştı.

Telefonla konuştuğumuz Başkan Türk şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2021 yılı ocak ayında kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuştuk. Yeni dönemdeki vizyonu sadece Bursa’da değil, bu yöreden hemşerilerimizin olduğu her yerde onların sesi olmayı misyon edindik. Bu anlamda Ankara bürokrasisinde bulunan 100’e yakın hemşerimizi bir araya getirmek, onların Ankara’da sesi olmak adına Ankara Temsilciliği 15 Ocak tarihinden itibaren oluşturuldu” dedi.

Daha evvel de kendi ilçelerinde temsilcilikler oluşturduklarına dikkat çeken Türk şöyle devam etti:

“Yakında İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle de bir araya gelebilmek ve orada da bir temsilcilik açma çalışmamız olacak. Ayrıca, gelir artırıcı çalışmalara ve ÜNİDAĞ oluşumumuza da hız vereceğiz.”

Başkan Türk, Ankara Temsilciliği’ne Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Orhan getirilirken, DSİ’den Mete Özdemir, Mustafa Şahin ve EÜAŞ’tan Şener Doğuş’un da burada görev üstlendiklerini bildirdi.

Diğer yandan; heyetin Ankara’daki hemşerileriyle buluşmasına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun da katıldığını görüyoruz.

Heyet daha sonra Anıtkabir’i de ziyaret etmiş.

Bursa STK’larımızın il dışına taşmaları sevindirici. Böyle bir arzunun BALGÖÇ’e aday kimi isimlerde de olduğunu biliyoruz.

 

İYİ Parti Demiryolualtında örgütleniyor

Bursa siyaseti için Demiryolualtı semtlerinin ayrı bir yeri vardır. Hemen her dönem buralar için yoğunlaşılır.

Ancak Demiryolualtı’ndaki semtlerin en büyük beklentisi olan kentsel dönüşüm ve şehirleşme yavaş ilerliyor. Bölgenin konut stokunun yenilenmesi kaçınılmaz ama dönüşümde somut bir ilerleme yok. Açılan Çelebi Mehmet Bulvarı da dönüşümü hızlandırmış değil.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın Demiryolualtı’ndaki semtlerde teşkilatlanmaya başladığını görüyoruz.

İYİ Parti’nin Demiryolualtı Mahalle Temsilciliği hizmete girdi. Temsilci olarak da Yaşar Bayram atandı. Bayram, önceki gün temsilcilikte partililerine bir kahvaltı verdi.

Yerel seçimlere henüz iki yıl var ama İYİ Parti’nin ağırlık Bursa’nın Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Dağ ilçelerinden göç etmiş hemşerilerimizin oturduğu bölgeyi önemsediği, açtığı temsilcilik aracılığıyla da önce, gelecek yılki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ardından da 2024’teki yerel seçime bir hayli iddialı hazırlandığı konuşuluyor.

Bu hamle, siyasetin Demiryolualtı’nda da ısınacağının bir göstergesi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X