Şu bir gerçek ki, Bursa sağlık yatırımlarında son dönem eksiklerini büyük ölçüde gideren bir kent.
İlin 17 ilçesinin 16’sının hastaneleri komple yenilendi.
Yüzyılın kamu sağlık yatırımı olarak adlandırılan Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla birlikte kent merkezindeki bazı hastaneler kapatıldı.
5 yıldızlı otel ve AVM konforunda hizmet sunan Bursa Şehir Hastanesi’nin sağlık hizmetlerinden yurttaş memnun, fakat kente mesafesi uzun olunca buranın değeri tam fark edilemiyor.
Şehir merkezinin yükünü şimdi Yıldırım’daki Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Osmangazi’deki Çekirge Devlet Hastanesi üstleniyor.
Aracı olmayan ve Doğanköy’deki Şehir Hastanesi gitmekten imtina eden hemşehrilerimiz Çekirge Devlet Hastanesi’ne ve Yüksek İhtisas ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yükleniyor.
Haliyle buradaki polikliniklerde yığılmalar oluyor.
Oysa, Acemler’de eski askeri bölgeye inşaa edilmeye başlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin daha evvel açıklanan termine göre şimdiye kadar hizmete girmesi gerekiyordu.
Çekirge Devlet Hastanesi ve kapanan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin de içinde barındıracak dev genel hastane inşaatı yüklenici firmanın çıkan yasadan yararlanıp işi tasfiye etmesiyle yarıda kalmıştı.
Sağlık Bakanlığı burayı yeniden ihaleye çıkaracağın duyurdu.
Ancak o ihale şimdiye dek yapılamadı.
Bursa merkezde hemşehrilerimizin dört gözle beklediği bu yatırım yarım kalınca demir filizler de küflenmeye başladı.
Ulaşımı son derece rahat, Bursaray’ın Acemler Bursaspor-İstasyonu’nun hemen dibindeki bu yatırımın ivelilikle yeniden ihaleye çıkarılıp, hızla tamamlanması isteniyor.
Yarım hastane inşaatı bittiğinde Çekirge Devlet Hastanesi de buraya indirilecek.
Umarız o yatırım daha fazla sürüncemeye kalmadan en kısa zamanda Bursa’ya kazandırılır.
Şehir Hastanesi ile övünsek de kentin göbeğindeki bu kompleksin çürümeye terk edilmesine bir Bursalı olarak gönlümüz razı değil.
Devlet muhakkak bunu da tamamlayacaktır. Buna olan inancımız tam.
Bursalı Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’in ve milletvekillerimizin konuyu yakından takip ettiklerini de biliyoruz.
Bursalılar ise o hastanenin ne zaman açılacağını merak ediyor.
Başkan’ın TOKİ çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde çokça durduğu ve önemsediği şehir hastaneleri projesi gibi Toplu Konut İdaresi de Türkiye’nin dört bir yanını modern konutlarla donatıyor.
Ülkemizin en ücra noktalarında bile TOKİ konutlarını görmek mümkün.
Nüfusuna bakılmaksızın talep olması durumunda Türkiye’nin 957 ilçesine birden konut yapmayı planlayan TOKİ’nin bu kapsamda Bursa’nın Dağ ilçelerinde de konutları yükselmeye başladı.
TOKİ, Keles ve Orhaneli’nin ardından şimdi Harmancık’a da 80 konut inşaa edecek.
Tabii ki, yeterli başvuru gelirse.
İlin en uzak ilçesi Harmancık’ta dar gelirliler için planlanan 80 konuta başvuru az olunca önceki gün Bursa’da bir toplantı gerçekleştirildi.
Dağ-Der Genel Merkezi’nde, merkezleri Bursa’da bulunan mahalle derneklerinin başkanlarıyla bir araya gelen Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş hemşehrilerinden evi olmayanların ilçedeki TOKİ konutlarına başvurmalarını istedi.
Dernek başkanlarının ise şartlar arasında üzerine kayıtlı tapu olmayacak şartını gerekçe göstererek TOKİ konutlarına başvuru yapılamadığını dile getirdikleri konuşuluyor.
Başkan Ataş’ın da bu konuyu çözmek için TOKİ yetkilileriyle görüşeceğini, gerekirse Harmancık için başvurularda bu şartın aranmaması konusunda talepte bulunacağını bildirdiği kaydediliyor.
Toplantıya ilçe doğumlu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız ile Dağ-Der Genel Başkanı Yaşar Türk de katıldı.
Dar gelirliler için yurt genelinde yapılması planlanan 100 bin konuta baş vurular 15 Ocak’ta sona erecek.
Başkan Ataş ilçesine ayrılan kontenjanı bu sürede doldurmak istiyor.