İhsan Aydın
İhsan Aydın

Yeni dönemdeki toplu vekil lobisi

24 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti Bursa milletvekillerinin Ankara’da yeni kurulan bakanlıklara yaptıkları toplu ziyaretler dikkatimizi çekmişti.

Önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun koordinasyonunda Başkent’teki bu toplu görüntü Bursa adına da umut vericiydi.

Çünkü; kentin Başkent’ten para ve çözüm bekleyen,  lobisizlik nedeniyle bugüne dek gerçekleşmeyen kimi yatırımları vardı.

Şimdi aynı görüntü Bursa’da da veriliyor.

Çavuşoğlu öncülüğündeki vekillerimiz 24 Haziran seçimleri sonrası kentimizde toplu teşekkür ziyaretleri yapıyorlar.

Bu kapsamda AK Partili vekiller dün Olay Medya’yı da ziyaret ettiler.

Ziyaret vesilesiyle kendilerine sorularımız oldu.

Ziyarette, Bursa’da bulunmayan üçü dışında, 8 AK Partili vekil ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve il yöneticileri de vardı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin 24 Haziran sonrası yeni bir döneme girdiğini, bu süreçte kendilerine, emanetin ehline verildiğinini göstermek düştüğünü anlattı.

Bursa’da bu süreçte ortak akıl ve istişare kültürünün süreceğini de hatırlatan Çavuşoğlu, “Ne kadar bir bütün olarak hedefe odaklanırsak, hedefi tutturma konusundaki potansiyelimiz de artacaktır” dedi.

Çavuşoğlu, sorumuz üzerine, ufukta baştan beri bir erken yerel seçim olasılığı görmediğini, sürecin zaten ekimden itibaren başlayacağını da belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da gündemdeki Yıldırım Metrosu soruldu.

Ayağının tozuyla Çinli bir firmanın Türkiye temsilicisiyle görüşmeden geldiğini hatırlatan Başkan Aktaş, yapım modeli konusunda tüm olasılıkların gündemde olduğunu, bir ay içinde Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün keşif metrajı çıktıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklama yapacağını yineledi.

Aktaş, 1,5 milyar TL maliyetli 6 kilometrelik Yıldırım Metrosu’nun yapım modellerinde tekliflere açık olduklarını, projeyi bakanlığın üstlenmesi durumunda işletme gelirlerinin bir bölümünün kesileceğini de ifade etti. Başkan, Bursaray’ın 5,5 kilometrelik, 600 milyon TL maliyetli Emek-Doğanköy Şehir Hastanesi bağlantısını da kendilerinin yapacaklarını tekrarladı.

Başkan Aktaş, Terminal Tramvay hattını yapan firma ile ciddi sıkıntı yaşadıklarını da belirterek, söz konusu şirketin kendisi ile yapacağı görüşmenin üç kez ertelendiğini, hedeflerinin yıl sonu ya da ocak başı gibi burayı hizmete açmak olduğunu aktardı.

Aktaş, Sıcaksu ve Yalova Yolu’ndaki çöküntü bölgelerinde gelir ortaklığı yöntemiyle kentsel dönüşüm projeleri üzerinde de çalıştıklarına da değindi.

Milletvekili Mustafa Esgin de, toplu ziyaret programlarının yeni dönemin kodları ile örtüştüğünü, Bursa’nın 2030’a kadarki ihtiyacını karşılayacak kamu sağlık yatırımlarının da bitmek üzere olduğunu kaydetti.

 

Mesten’den Dağ’a müjde

 

AK Parti Bursa milletvekilleri içinde bölgeyi temsil eden Osman Mesten’i de karşımızda görünce, bize değişik mecralardan gelen Dağ ilçelerinin yol sorularını kendisine yönelttik.

Gerek Doğancı Barajı girişine kadarki tünel, gerekse Harmancık yolundaki genişletme çalışmalarınında yer teslimlerinin bir hafta 10 gün içinde yapılacağını müjdeledi.

Mesten, tüneli Astro firmasının yapmasının kesinleştiğini söyledi. Mesten bu konuda ihalelerden kaynaklı itirazların sonuçlandığını da vurguladı.

Vekil Mesten ayrıca baraja kadarki bölümde çalışmanın sürdüğünü, Keles yolundaki Çaybaşı’nda kamulaştırma sıkıntısı bulunduğunu, Baraklı geçişinin de bitmek üzere olduğunu, ayrıca ihalesi yapılan sıcak asfaltın da 5 kilometrelik bölümünün yapımına kısa sürede başlanacağını müjdeledi.

Osman Mesten, Parlemonta’da Özbekistan Dostluk Grubu Başkanı olarak Keles’teki Kocayayla’yı Türk Dünyası Ata Sporları Merkezi yapmak için de kolları sıvadıklarını sözlerine ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X