İhsan Aydın
İhsan Aydın

Yerel seçim niye bir beka sorunu?

31 Mart yerel seçimlerine AK Parti ve MHP bir beka sorunu olarak bakıyor.

Bölücülerin sözde legal bir parti kimliğiyle bugün CHP ve İYİ Parti’nin başını çektiği Millet İttifakı’nı kimi kentlerde destekleme kararı alması bu endişenin boşa olmadığını gösteriyor.

Bölücülerin siyasi uzantısının sözcüleri, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na seçim kaybettirmeye dönük açık beyanlarıyla niyetlerini gizleme gereği de duymuyor. 

Bu millet kamuya ait, belediye envanterine kayıtlı iş makineleriyle Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşimlerde hendekler kazıp, bomba tuzaklayan bölücüleri unutmuş değil.

Oylar atılırken, oralarda bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden, şehit düşen güvenlik güçlerimizin akan kanlarını da unutmamak

gerek.

Kamu kaynağını bölücü örgüte aktaran belediyelerin başına niçin kayyumlar atandı bir düşünün.

Bölge insanını evlerini işgal edip terör yuvalarına çeviren, buradan güvenlik güçlerine silah sıkan hainlerin siyasal temsilcisinin bugün yerel seçimlerde kimi kentlerimizde Millet İttifakı’na destek veriyor olması son derece düşündürücü. 

Öteden beri çoğu konuda tabanda uzlaşan Cumhur İttifakı’nın iki partisinin bu açıdan hemen her kentteki seçimi önemsediğini biliyoruz.

Çünkü; ne AK Parti ne de MHP bölücü destekli bir Millet İttifakı adayına illerin, ilçelerin, beldelerin teslim edilmesini istemiyor.

Buradan hareketle, üstünde mutabakat sağlanan 30 büyük şehir dışında, 20 ilin daha AK Parti ve MHP tarafından ittifaka dahil edilmesi düşüncesini de beka sorunu ve tabandaki uzlaşının bir gereği olarak görüyoruz.

Cumhur İttifakı’nın bu çerçevede Bursa’da sorunsuz bir mutabakat sağladığı biliniyor.

Büyükşehir ve 16 ilçenin AK Parti’ye bir ilçenin ise MHP bırakıldığı Bursa’da Cumhur İttifakı’nın ezici bir sonuç alacağını düşünüyoruz.

Yayılmak istenen ters algıya rağmen Bursa’nın 31 Mart’ta sandıklardan Cumhur İttifakı adaylarına güçlü bir destek vereceğini tahmin ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Bursa’ya yapacağı  ziyaret, ittifaka destek veren AK Parti ve MHP tabanına moral olacaktır.

AK Parti Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi’de yüzde 60 gibi rekor bir oy hedefine ulaşmak istiyor.

AK Parti MHP ittifakının 31 Mart gecesi Bursa’da bunu kolay yakalayacağını düşünenlerdeniz.

Nitekim, bugün Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açtıracak olan AK Parti adayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da bu törenle rakiplerine de mesaj vermiş olacak.

Bursa her dönem AK Parti açısından Türkiye ortalamasının üstünde sonuç almış bir il.

Buna MHP desteği de eklendiğinde yine ortalama üstüne çıkılacaktır.

 

Şahin’in vefası

 

Siyasette vefa çok üzerinde durulan bir kavram değildir. Ama yine de buna önem verenlere rastlamak güzel.

Önceki gün sosyal medyada AK Parti’nin Nilüfer Belediye Başkan adayı Necati Şahin’in ilçeye hizmet etmiş eski belediye başkanlardan Faruk Baykal’ı ve Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser’i evlerinde ziyaret ettiğini gördük.

Şahin’in Nilüfer’in ilk kurucu belediye başkanı merhum Ziya Güney’i kabri başında anması da her şeyin siyaset olmadığının işaretiydi.

Bursa her ne kadar 3 milyon nüfuslu büyük bir metropol gibi gözükse de kentimizin öne çıkan insanların sokakta, çarşıda, camide düğünde dernekte karşılaşmamaları mümkün değil.

Bu açıdan Nilüfer’e kuruluşundan bu yana hizmet etmiş eski belediye başkanlarının, bu göreve talip olan Şahin tarafından ziyaret edilip görüşlerinin anmasını önemsedik.

Bunu tüm adaylarımızın da yapması gerektiğini düşünüyoruz.

Pozisyon ne olursa olsun siyasette ahde vefa es geçilmemeli.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X