İhsan Aydın
İhsan Aydın

Yerel seçimler öncesi açılış ve törenler arttı

Köşe Yazısını Dinle

Türkiye 31 Mart 2024’te yeni bir yerel seçime girecek. Bu açıdan artık yerel seçim takviminin açıklanmasına da çok bir zaman yok.

Seçime sayılı aylar kala iş başındaki belediye başkanlarının da devam eden ve tamamlanan projeleri hizmete açma konusunda bir çaba içerisinde olduklarını görüyoruz. Seçim vaatleri içinde bulunan projelerin tamamlanarak halkın hizmetine sunulur hale gelmesi şüphesiz belediye başkanlarımız için de başarı demek.

Bu açıdan, irili ufaklı hemen her projeyi seçim öncesi siyasi avantaja dönüştürmek için törenle hizmete açıyorlar.

Bursa’da şüphesiz ulaşım, kentsel el dönüşüm projeleri başta olmak üzere sadece Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve 17 ilçede onlarca şantiyesi var.

Bunlardan tamamlananlar peyderpey devreye alınıyor. Alınırken de projeyi bitirmenin heyecan ve sevinci onu kullanacak olan yurttaşlarımızla paylaşılıyor.

Son dönem Büyükşehir başta olmak üzere, ilimizdeki 18 belediyemiz, yeni yerel seçim öncesi tamamlanan hizmetlerini resmi törenlerle halkın hizmetine sunuyorlar.

Büyükşehir Belediyesi’nin bugünlerde kent merkezi kırsalda neredeyse hemen her gün bir projesini törenle hizmete aldığını görüyoruz.

Dolayısıyla, seçim yaklaştıkça bu sayı daha da artacak. Belediye başkanlarımızın seçim öncesi vaat ettikleri hizmetlerin de büyük ölçüde tamamlandığı, hatta kimilerinde üstüne yeni ilaveler yapıldığı da görülüyor.

Bursa merkezi hükümetin devam eden projelerini bekliyor ama belediyelerimizin yaptıklarını da yabana atmamak gerek.

Spordan ulaşıma, tarihi kültürel mirastan defin hizmetlerine, kültür sanattan kırsal turizm tesislerine, altyapıdan park bahçe ve kentsel dönüşüme, kreşlerden eğitim katkılarına, sosyal yardımlardan evde bakım ve sağlık hizmetlerine kadar çok başlıkta onlarca projenin Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanıp hizmete hazır hale getirildiğini biliyoruz.

Şimdi onlar arka arkaya devreye alınıyor.

Seçim yasakları başlayana dek de hepsi törenle hemşerilerimizin hizmetine sunulacak.

Bunlar hizmete alınırken, partilerince aday gösterilecek belediye başkanlarımız için de yeniden bir seçim beyannamesini hazırlama süreci de hızlanacak.

31 Mart’a kadar daha çok sayıda açılış törenlerine tanık olacağız.

Demokrasinin uçbeyleri yeni seçime hazırlanıyor

Dün 19 Ekim Muhtarlar Günü idi. Türkiye’de 50 bin dolayında köy ve mahalle muhtarı bulunuyor.

Belediyelerimiz, resmi kurumlarımız dün muhtarlarımızın bu özel gününü kutladı. Onlar ise, 5 ay sonra yapılacak yerel seçimin hazırlıklarına başladılar.

Bir çoğu yeniden göreve talipler. Muhtarlara İçişleri Bakanlığı’nca asgari ücret düzeyinde maaş verilmesi buraya olan ilgiyi, talebi artırdı.

Öyle görünüyor ki, 31 Mart öncesi mahallelerimizde, köylerimizde on binlerce yeni muhtar adayı ortaya çıkacak. Hatta, şimdiden adaylıklarını açıklayanlar var. Bunların büyük bölümü seçilemeyecek. Yine mahallelerde kıyasıya bir rekabet olacağını düşünüyoruz.

Bursa’da ise bin dolayında muhtar bulunuyor.

Dünya tepkisiz kaldı Gazze durmaksızın bombalanıyor

Dün bir kez daha gördük ki, hastaneyi bombalayarak acımasızca 500 dolayında Gazzeli’nin ölümüne neden olan ve Filistin’de 7 Ekim’den bu yana toplamda da 4 bine yakın Müslümanı katleden İsrail kana doymuş değil.

İsrail Silahlı Kuvvetleri, sivilleri Gazze’nin güneyine gitmeye zorlarken, buradaki yerleşimlerden Han Yunus şehrinin de bombalar altında kaldığını izledik.

Dünyanın seyrettiği bu katliam ve soykırım ne yazık ki, İsrail’in konu kendi güvenliği olunca başkalarının yaşam haklarını yok saydığını da ortaya koyuyor. İsrail, bölgedeki hastanelerin tümümün boşaltılmasını istiyor. Yani buraları da bombalayacak ve yaralıların tedavi olmasına izin vermeyecek.

Dünyaya medeniyet satan, insan hak ve hürriyetleri konusunda mangalda kül bırakmayan batı coğrafyası, böylesi bir soykırımı bırakın önlemeyi, desteğiyle katil İsrail’i daha fazla çocuk, sivil ve masumu öldürmesi için cesaretlendiriyor.

Gazze’ye iki haftadır gıda, su, yakıt vb. gibi temel insani ihtiyaçların karşılanacağı malzemelerin sokulmasına dahi izin vermiyor.

Bu böyle daha ne kadar sürüp gidebilir?

Gazze’de daha ne kadar Filistinlinin kanı akıtılacak?

Dünya ülkeleri, Müslüman devletler daha ne kadar bu soykırımı seyretmeye devam edecek?

İnsanlığımızdan utanıyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X