İhsan Aydın
İhsan Aydın

YİKOB dört jeotermal kaynağı ihaleye çıkardı

Dünyada doğal mineralli su ve enerji kaynaklarının kıymeti daha çok artmaya başladı.

Türkiye’nin başına gelenlerin bir bakın.

Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arıyoruz diye neredeyse bütün dünya başımıza çullanacak.

Kendi enerjimizi, kendi suyumuzu, kendi petrolümüzü, kendi doğalgazımızı kendimizin çıkarmasına dahi izin vermeyecekler.

Daha dün Alman fırkateyninin Akdeniz’deki uluslararası sularda, Libya’ya gıda maddesi götüren Türk gemisinin korsanvari yöntemle önünü kesip, helikopterle içine asker sarkıttığı görüntüler Avrupa’nın ülkemize hazımsızlığının bir işareti değil mi?

Açıkçası bize, ‘oturun oturduğunuz yerde, size enerjiyi de petrolü de gazı da biz veririz, kendi başınıza iş yapmaya kalkmayın’ demeye getiriyorlar.

Bu minvalde, ülkemizde ve kentimizde de doğal mineralli su kaynakları ve jeotermal sahaların değeri her geçen gün artıyor.

Uludağ sırtlarında Türkiye’nin en kaliteli içmesuyu kaynaklarına sahip kentimizin jeotermal enerji havzaları da iştah kabartıyor.

Bursa Valiliğine bağlı kısa adı YİKOB olan, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü ilimizin dört ilçesindeki jeotermal enerji kaynaklarının ruhsat sahalarını kiraya verecek.

Orhangazi, İnegöl, Keles ve Büyükorhan ilçelerindeki jeotermal enerji kaynakları sahaları önümüzdeki 26 Kasım perşembe günü YİKOB’da yapılacak ihale ile yatırımcılara kiralanacak.

İhalelere özel sektör kadar ilçe belediyelerinin de talipli olduğu konuşuluyor.

Buna göre;

Orhangazi Çakırlı’daki jeotermal enerji kaynağı sahası 3 bin 122 hektarlık alan 110 bin 544 lira muammen bedelle, İnegöl Ortaköy’deki 4 bin 715 hektarlık jeotermal kaynak sahası 165 bin 177 lira muammen bedelle, Keles Haydar, Çayören’deki bin 87 hektarlık jeotermal kaynak sahası 54 bin 820 lira muammen bedelle, Büyükorhan Cumayeri’ndeki bin 200 hektarlık jeotermal kaynak sahasının ruhsatı da 54 bin 820 lira mummen bedelle olmak üzere, pazarlık yöntemiyle gerçekleşecek ihaleyle kiraya verilecek.

YİKOB’un açtığı ihaleleye yoğun bir katılım olması bekleniyor. YİKOB’un diğer ilçelerdeki sahaları da kiraya çıkaracağı konuşuluyor.

 

Kırcaali Millet Bahçesinin bir köşesine sağlık ocağı talebi var

 

Dün bu sütunlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kırcaali Mahallesi’nde hayata geçireceği Kent Meydanı ve Millet Bahçesi projesinin yapımına başlandığını aktarmıştık.

O yazımız üzerine MHP Osmangazi eski Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın’dan bir hatırlatma geldi.

Aydın, Doğanbey toplu konutlarının da bulunduğu 17 bin 700 metrekarelik alanda rekreasyon projesi hayata geçirecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bölgenin ihtiyacı olan sağlık ocağı için uygun bir yer ayrılmasını talep ediyor.

Cemil Aydın, eski Kiremitçi, Kırcaali, Tayakadın ve Doğanbey mahallelerini içine alan dönüşüm bölgesinde 2 bin 747 daire bulunduğunu ve yaklaşık 15 bin nüfus yaşadığını hatırlatarak, dönüşüm sırasında unutulan sağlık ocağının şimdi yapılmasını istiyor.

Konuyu şimdiye dek her ortamda defalarca dile getirdikleri halde bir ilerleme sağlamayamadıklarını, artık İl Sağlık Müdürlüğü’nün de devreye girmesi gerektiğini hatırlatıyor.

O kadar büyük alanda, herhalde sağlık ocağı için uygun bir yer bulunur diye düşünüyoruz.

 

Bugün hepimizde emeği olan öğretmenlerin günü

 

Takvim yaprakları 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak gösteriyor.

Oysa, bizim için her gün onların. Yaşadığımız, adım attığımız sürece onlara çok şey borçluyuz.

Zira, hepimizde büyük emekleri ve toplumun her kesimine dokunmuşlukları var.

Büyük fedakârlıklarla yetişmemize katkı koyan o mübarek elleri yılın sadece bir günü hatırlamak yetmez.

Öğretmenlerimiz bugünlerde Covid-19 salgını nedeniyle öğrencilerinden uzak. Artık işleri daha zor. Uzaktan eğitimle öğrenci yetiştirmeye çalışıyorlar.

Bu vesileyle başta kendi öğretmenim Mehmet Gültekin olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X