İhsan Aydın
İhsan Aydın

Yılmaz bir yılda borcun 80 milyon lirasını eritti

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 31 Mart yerel seçimleri sonrası zor bir ilçede göreve başladı.

Koltuğa oturur oturmaz, 550 milyon TL’yi bulan borç tablosunu kucağında buldu.

Metropol ilçeler arasında en fazla borcu devralan belediye başkanlarından biriydi. Ama bunu bilerek göreve talip olmuştu.

Kadrosunu oluşturup, işe koyuldu.

Önce kent disiplini ve mali disiplini yürürlüğe soktu. Bunun meyveleri alındı. Borçta 80 milyon liralık erime sağlandı, 470 milyon liraya kadar indi. Yeni kaynak arayışlarıyla borç bu yıl daha da düşecek

Kemerler sıkıldı, harcamalara sınırlama getirildi. 2019’da kent disipliniyle de ruhsatsız yapılaşmaya ve kaldırım işgallerine geçit verilmedi.

Dün Başkan Yılmaz ile Yıldırım Belediyesi’ndeki makam odasında Olay’ın internet televizyonu için bir aradaydık.

Canlı yayında keyifli bir sohbet yaptık.

Biz sorduk, Yılmaz yanıtladı.

Söze bir yılı değerlendirmesini isteyerek başladık.

Başkan Yılmaz 2019’u değerlendirirken şunları söyledi:

“2019’u kurumsal yapıyı gözden geçirip, ekonomik anlamdaki değerlerimize de göz atalım diye mali disiplin yılı ilan ettik, tasarruf tedbirleri oluşturduk, yeni dönem projeleri için de kaynak temininde yoğunlaştık. Ruhsatsız yapılaşmayı önledik, kaldırım işgallerinin önlenmesinden taviz vermedik dedi.

Yılmaz 2020’yi fen işleri yılı ilan ettiklerini, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte  yolların, tretuvarların, kaldırımların, bina cephelerinin iyileştirilmesi, park onarımları ve temizlik konularında istekler vardı. 2020’de bunlar üzerinde yoğunlaşmaya başladık.

Yılmaz, “Biri Yıldırıma girdiğinde burası bakımlı bir şehir demesini istiyoruz diye konuştu.

100 bin nüfusa doğalgaz

 

Başkan Ankara Yolu ve Demiryolualtında 100 bin nüfusu ilgilendiren özel bir yasa düzenlemesinden de bahsetti.

Yılmaz, teklifin sadece 100 bin nüfusu, yani Yıldırım, Gürsu ve Osmangazi’yi değil, yakılan kömürlerle havanın kirlenmesi dolayısıyla tüm Bursa’yı ilgilendiren bir düzenleme olduğunun altın çizdi.

EPDK Yönetmeliğinden kaynaklı sorunun yasal zemine oturması için harekete geçtiklerini kaydeden Yılmaz, bu konuda eski bakan Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Ankara’da AK Parti yönetimi ile görüştüklerini ve kısa sürede torba yasanın meclisten çıkacağını yineledi.

Yılmaz, imar yasasında değişiklik öngören diğer torba yasayla da imar planlarının iptalinden kaynaklı sorunun aşılacağını anlattı.

Yıldırım’ın üçte birinde imar ile ilgili problemler olduğunu hatırlatan Yılmaz, itirazlardan kaynaklı plan iptallerinin bu yasayla ortadan kalkacağını ifade etti. Kentsel dönüşümle ilgili olarak da Mevlana’da 300 konutun bulunduğu bölgede örnek bir proje üzerinde çalıştıklarını, özel sektör ile birlikte yerinde yıkıp aynı yerde yeni binalar yapılacağını müjdeledi.

Başkan, Mollaarap’taki kayan bölgedeki sıkıntıyı aşmaya dönük çalışmanın sürdüğünü, önceki gün de vatandaş ile bir araya geldiklerini, bakanlıkla zemin etüdü yaptırdıklarını, 18-25 metre yerin altında kaymalar olduğunu, sert zemine 18-25 metrede ulaşıldığını söyledi.

Başkan Yılmaz, Hüma Hatun konutlarını, yol üstünde kalan yapılarla takas ederek, Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamını açmaya dönük çabalarının  sürdüğünü de dile getirdi.

 

Cumalıkızıka yöresel ürünler çarşısı

 

Yılmaz, taraflarla yapılan görüşmelerde UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Cumalıkızık’ta yaşanan ticari keşmekeşliğe son vermeye dönük de bir çarşı oluşturma kararı çıktığını, tezgah numuneleri hazırladıklarını, köy altındaki otopark alanına yöresel ürünler çarşısı kuracaklarını, buraya ulaşımı da rahatlatacaklarını anlattı.

Yıldırım Beyazıt Külliyesi’ni ön plana çıkarmaya dönük de hazırlıklar var. Yılmaz bu amaçla Kurtuluş Caddesi ve Yıldırım Beyazıt Lisesi civarında turist otobüsü otoparkı için yer ayarlayacaklarını, ayrıca Molla Yegan Medresesi’ni de Çocuk Aktivite Merkezi’ne dönüştüreceklerinibildirdi.

Yılmaz bir müjde daha verdi.

Kentsel Tasarım Merkezi’nde, 7/24 hizmet edecek millet kıraathanesi formatındaki Uyumayan Kütüphane’nin de mayıs ayında lise ve üniversite öğrencilerinin hizmetine açılacağını sözlerine ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X