İhsan Aydın
İhsan Aydın

Yunuseli’nde konuta İMO’dan itiraz geldi

Önceki gün Olay Medya’yı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın atıl durumdaki Yunuseli Havalimanı’nın geleceğine ilişkin değerlendirmelerini okumuşsunuzdur.

Yunuseli’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini hayata geçirme çalışmalarını yürüten Başkan Aktaş’a itiraz geldi.

 İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak yayınladığı basın bildirisiyle havalimanının uydukent için imara açılmasına karşı çıktı.

Alanın rekreasyon amaçlı kullanılmasını öneren İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak, bölgenin zemin art 5 kat konut yapılmak üzere uydukent alanına dönüştürülme düşüncesinin Bursa adına bir ‘kayıp’ ve ‘üzerinde düşünülmesi gereken konu’ olduğunun altını çizdi.

Albayrak, Yunuseli arazisinin Mihraplı ve Botanikpark ile entegre edilecek bir rekreasyon alanına dönüşmesini talep etti.

Albayrak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın havaalanı arazisini tıpkı Kültürpark gibi, Botanik Park gibi, Mihraplı gibi kendi ismiyle özdeşleşebilecek bir projeyle sonuca ulaştıracağına inanıyoruz” dedi.

Aktaş’ın Altıparmak ve Demiryolualtı’nı dönüştürme projesine, kendilerine en yakın akademik meslek odasından itiraz geldiğini görüyoruz. Bu durumda projenin akıbeti ne olur doğrusu şimdilik muamma.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentteki odalardan gelen bu itirazı dikkate alarak projeye devam eder mi?

Bunu da zaman gösterecek.

İMO’nun açıklamasını bakılırsa, ısrarı halinde akademik odaların Aktaş’ın havalimanını konuta açma girişimini yargıya taşıyacakları anlaşılıyor.

Konsensüs arayışı sürmeli.

 

İHL’lilerin öfkesi sel gibi

Önceki akşam bir TV kanalında Türkiye’deki İmam-Hatip Liseleri mezunlarına son derece çirkin sözler söyleyen Erol Mütercimler’e öfke sel gibi aktı.

İki gündür hem sosyal medya hem de adliyeler önünde ‘edepsiz’ sözler için suç duyurusunda bulunuldu, tepkiler gösterildi.

Merkezi kentimizde olan Bursa İmam-Hatipliler Derneği de Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunan STK’lardan biriydi.

Mütercimler eski bir asker. Geçmişine bakıldığında, bu ülkeyi kaosa sürüklemeye dönük çokça söylemi var. Yıllar önce medyaya düşen FETÖ ilintisi, algı mühendislikleri, karanlık Avusturya dönemi gibi iddialar bize kendisi hakkında az çok ipuçları veriyor.

2017’de AK Parti’nin görevden el çektirilen belediye başkanlarının isimlerini kamuoyuna ilk duyuran da bu şahıs. Orada da AK Parti’yi parçalama, dağıtma amacı güttüğü dillendirilmişti.

Dolayısıyla genlerinde, kodlarında var olan İHL’lere dönük kin ve nefreti dışa vurması bana göre yadırganacak bir şey değil.

O’nun bu okullar ve mezunları için iyi şeyler düşünmesi zaten beklenemez. Ama, hakareti, aşağılanmayı, dışlanmayı, ötekileştirilmeyi de kimse kabullenmez.

Nitekim Mütercimler canlı yayında aklından geçeni, kodlarında saklı olanı fütursuzca ağzından boca ediyor ve baltayı da taşa vuruyor.

Bugün devletin en tepe noktasına kadar yükselmiş İmam-Hatip Lisesi mezunlarını genelleyerek, ahlaksızca itham eden, karalayan Mütercimler elbette bunun hesabını yargı önünde verecek.

Sonradan çark etse, tükürdüğünü yalasa, özür dilese de kabahatinin özründen büyük olduğunun kendisi de farkında.

Asıl merak edilen ise, LÖSEV’e ait olduğu bilinen Haliç Üniversitesi’nin, toplumun bir kesimini, büyük bir camiayı ‘edepsizce’ itham eden bu şahsı akademik kadrosunda tutmaya devam edecek mi?

Umarız buna YÖK müsaade etmez.

Aksi halde, çocuklarımız bu zehirli dile teslim edilemez.

Bu arada bir İmam-Hatipli olarak o sözleri ben de kınıyorum.

Kem söz sahibine aittir.

 

Karavanla iyilik taşıyor kimdir bu Muhsin Abi?

Bir sabah köyün meydanına bakmışsınız bir karavan gelmiş. İçi tıka basa oyuncak dolu.

Çocuklar için köylere mutluluk taşıyan bu minik karavan bugünlerde Bursa’nın kırsalında yüzlerce çocuğun yüzünü güldürüyor.

Muhsin Abi’nin Karavanı adlı organizasyonu sosyal medyada fark ettik. Projenin mimarı Muhsin Şaşmaz. Kendisi Bursa’daki OMSA Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı.

Sadece Büyükorhan ilçesinde 40’tan fazla yerleşim yerini ziyaret edip çocuklara oyuncak dağıtmış.

Kendisi bunu, ‘İyilik denizine bir damla’ olarak tanımlıyor. Çocukların yüzü ise bu minik karavan sayesinde gülüyor.

Bu ülkede iyi şeyler de oluyor sözüne güzel bir örnek.

Tebrikler Muhsin Bey. Karavanın hiç oyuncaksız kalmasın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X