Avatar
İsmail Kemankaş

Kolayın zorluğu!

Zorlu bir deplasman, gücünüze göre daha zayıf bir rakip, ama 3 puanı ecel teri dökerek alıyorsunuz.
Rize`deki Bursaspor`un oyununu bu cümle anlatıyor.
Oyuncu kalitesi açısından birbirine denk düşmeyen iki takımın maçını izledik. Buna rağmen maç öncesinde kilidi açmanın Bursaspor açısından zor olacağını düşünüyordum. Çünkü Galatasaray ve Beşiktaş maçlarındaki zaman zaman üstün oyun ve kaliteli futbol bu tür rakipler karşısında tekrarlanamayabilirdi.
Tüm buna karşın maçın ilk 15 dakikasında sonucu kestirmeniz mümkündü. Oyunu kurmaya çalışan, rakip kaleye çabuk inme gayretinde olan taraf Bursaspor`du. Atakları karşılama ve ani atak şansı yakalama pozisyonundaki ekipte evsahibiydi.
Bu görüntüye rağmen Bursaspor`un golü Josue`nin enfes serbest vuruşuyla başlayan bir pozisyonda gelmesi düşündürücüydü.
Neden mi? Çünkü dün izlediğimiz Bursaspor kanatlardan gelebilecek, rakibi ortadan delebilecek bir güce sahipti. Ama bir kaç oyuncunun bencilliği bunu önledi.
Bu kolay maçın zora girmesindeki en önemli aktör Volkan Şen`di.
Volkan tek kişilik bir tiyatro oyunu gibi boşuna çabaladı durdu. Zor yerine kolay olanı yapsa ikinci gol gelecek takımı rahatlayacaktı ama bunun tersini yaptı. Üstelik ikinci yarının ortalarında Rize taraftarını da ateşledi. Şenol Güneş de güzel bir manevrayla onu kenara aldı.
Karşılaşma boyunca daha gayretli görünen olumlu işler yapan isimler de vardı. Onların başına Josue, Ozan Tufan ve Belluschi`yi yazabiliriz. Bu cümleyi kurarken savunma hattının da hakkını yemek istemiyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X