Orhan Güney
Orhan Güney

Bu maç bütün Bursa’nın maçı

Samet Aybaba ve ekibi, Sivasspor’la oynayacakları kritik karşılaşmayı işaret ederek;

“Ne Ali Ay, ne yönetim ne de Samet Aybaba. Sivasspor karşılaşması tüm şehrin beraber hareket ederek üstesinden gelebileceği bir mücadele” diyen tecrübeli teknik adam, “Cumartesi günü yeniden dirilip, Bursaspor’u sezon başında hedeflediğimiz yere getireceğimizden kimse şüphe duymasın” şeklinde mesaj verdi.

Ali Ay yönetiminin, “Mayıs’ta genel kurul yapacağız” kararının ardından, eleştiri oklarının hedefine bir anda Teknik Direktör Samet Aybaba ve ekibi geçti…

Aslında daha düne kadar; teknik ekiple ilgili bir memnuniyetsizlik yoktu hatta gençlerin şans bulması başta olmak üzere takımın göze hoş gelen futbolu nedeniyle övgü alıyorlardı…

Tabii herşey tabelaya odakladığı olduğu için; başarısızlıkta mutlaka bir sorumlu bulunuyor…

Geçenlerde, daha önce kulüpte yöneticilik yapan bir arkadaşım şöyle bir tespitte bulundu: “Bursaspor’da son 10 yılda çok kaliteli, üst düzey teknik direktörler görev yaptı… Şampiyon teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ikinci gelişinde tepkiler nedeniyle gözyaşlarıyla bıraktı… Galatasaray’da tarihi başarılar elde eden Hamza Hamzaoğlu’nu, Bursaspor’u puansal anlamda üst seviyelere çıkarmasına rağmen, kötü futbol oynatıyor diye bağıra bağıra gönderdik… Türkiye’de Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan Daum’u beğenmedik. Fransa’da şampiyonlukları bulunan Avrupa çapındaki Paul Le Guen’i hiç sevmedik… Şenol Güneş görev yaptığı dönemde iyiydi, gidince demediğimizi bırakmadık. Şimdi de Samet Aybaba’yı istemiyoruz. Bu gidişle artık Bursaspor’da, yönetici gibi görev yapacak teknik adam da bulamayabiliriz.”

Enteresan bir tespit… Bursa zor bir şehir olduğu gibi insan öğütme konusunda da öncülerden…

 

ŞAKA GİBİ BİR DURUMDAYIZ

 

Sivasspor maçı öncesi, Başkan Ali Ay’ın ardından bugün de teknik ekibin görüşlerini size aktaracağım… Haftalardır tepki çeken, görevi bırakmaları istenen Samet Aybaba ve ekibi acaba hangi psikoloji de Sivasspor maçına hazırlanıyor?

“Çok iyi durumdayız” diyen Samet Hoca, “Başakşehir maçında belki gol atamadık ama çok istediğimizi gösterdik. Aslında şaka gibi bir durumla karşı karşıyayız; Sezonun ilkyarısında kaçırdığımız puanlar, VAR nedeniyle kaybettiğimiz puanlar bizi bu noktaya getirdi… Taraftarımız haklı olarak iyi oyunla birlikte kazanmak da istiyor… Biz de aynı düşüncedeyiz… Bizim şuan, -Bursaspor ligde kalır mı?- gibi bir soruyla karşı karşıya kalmamamız lazımdı… Artık olan oldu, önümüze bakmalıyız… Geçmişten tabii ki dersler çıkartacağız ancak kalan 11 maçı da final havasında oynayacağımızın bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu…

 

YENİDEN AYAĞA KALKACAĞIZ

 

Sivasspor maçıyla alakalı da çok önemli cümleler kullandı: “Bu maç ne Ali Ay’ın maçı, ne yönetimin ne de Samet Aybaba’nın. Bu maç Bursa’nın maçı. Tabii kalan haftalar da aynı şekilde… Taraftarımızdan, 90 dakika destek bekliyoruz. Oyuncularımız da aynı düşüncede. Taraftar desteğiyle bu sıkıntılı günlerin aşılacağını düşünüyorlar. Bursa kenetlenince neler yapabileceğini göstermiş bir şehir…  Bir hesaplaşma olacaksa bunu sezon bitince hep beraber yapacağız zaten. Ama şuan bunları ne konuşmanın ne de muhasebesini yapmanın zamanı değil. Oyuncularımzın keyfi yerinde. Sabah kaptanımız Ertuğrul, takıma kahvaltı verdi. Ardından gittik yine takım halinde bowling oynadık. Çok karakterli bir oyuncu kadromuz var… Sadece, şanssızlıklardan dolayı bir özgüven kaybı yaşamış olabilirler. Sivasspor maçıyla beraber yeniden dirilip, Bursaspor’u sezon başında hedeflediğimiz yere getireceğiz…”

 

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

 

“Bu takıma çok emek verdik” diye sözlerine devam eden Samet Hoca, şu ifadeleri kullandı: “Bursaspor’un geleceği inanın emin ellerde… Gençler belki de ilk kez bu kadar ön plana çıktılar. Aralarında uzun yıllar bu formayı giyecek, kulübe önemli katkılar sağlayacak isimler var. Ligin en genç ve en yerli takımı olduk. Birkaç maç dışında bu takım olağanüstü işler yaptı… Önümüzdeki sezon da doğru hamlelerle Bursaspor, üst sıraların değişmezi olacaktır… Belki hatırlarsın bir iki kez kullandım, Bursaspor’un gündeminden -düşme- kelimesini çıkartın. Yakışmıyor ve hak etmiyor çünkü… Bu şehir, bu camia ne kadar büyük olduğunu bilmeli… Bursaspor bu ligin lokomotifidir… Her zaman da öyle kalacaktır… Kimse endişe etmesin sadece takımını desteklesin, sahip çıksın. Ben ve ekibim Bursaspor’un gücüne, markasına inanıyoruz. Hiçbir zaman işimizi yarım bırakmadık. Bursaspor’da daha yapacak çok işimiz var.”

 

HER İNİŞİN BİR ÇIKIŞI VAR

 

Teknik ekip de oldukça moralliydi… Selçuk ErdoğanÖzcan Bizati, Ivko Gançev, takımın hafta içinde iyi çalıştığını ve konsantre olduğunu söylediler… “Her inişin bir çıkışı mutlaka vardır” diyerek, Sivasspor maçıyla beraber yeni bir sayfa açacaklarını dile getirdiler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X