Orhan Güney
Orhan Güney

Bursaspor’da ne var ne yok?

Kucka transferinde Genoa’nın Bursaspor’dan istediği özel istek ne? Fernando Belluschi’nin geri dönme ihtimali var mı? Japon oyuncu Hosogai ne kadar alacak? Mert’in sözleşmesindeki ayrıntı! Hepsi ve daha fazlası bu sayfada…

 

www.olay.com.tr dün yine bombayı patlattı, Bursaspor’un yeni transferini yine herkesten önce duyurdu… Diğer haber ve taraftar siteleri de, Japon oyuncunun ismini OLAY’dan alıp kullandılar.

Bu sezon OLAY Spor olarak muhteşem bir üçlü oluşturduk; gazete, televizyon ve internet sitemizle…

Sosyal medyanın gücünü bildiğimiz için ‘olay.com.tr’de yayınladığımız her haber kısa sürede 10 bin civarında tıklamaya ulaştı… Gizli kalmış detayları da gazete ve televizyonumuzda aktararak akıllarda soru işareti bırakmıyoruz…

OLAY’ı takibe devam…

Kucka transferinde Genoa’nın Bursaspor’dan istediği özel istek ne? Fernando Belluschi’nin geri dönme ihtimali var mı? Japon oyuncu Hosogai ne kadar alacak? Mert’in sözleşmesindeki ayrıntı! Timsah Arena’nın açılış için hangi takım gelmeye can atıyor? Fenerbahçe’den alınan İbrahim Serdar Aydın hangi takıma kiralandı? Hepsi ve daha fazlası detaylı bir şekilde bu sayfada okuyacaksınız.

 

Hosogai ne alacak?

 

Japon oyuncu Hajime Hosogai transferi gerçekten sürpriz oldu… Bursaspor yönetimi son dakikaya kadar sakladı bu oyuncunun ismini. Herhta Berlin kulübüne 300 bin Euro kiralama bedeli ödenecek. Japon futbolcu da, 550 bin Euro alacak. Hajime Hosogai, Herhta Berlin’de yıllık brüt 1 milyon 100 bin Euro’ya oynuyormuş.

 

Sevilla’dan teklif!

 

Yeni stadyumla ilgili dün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı’nın yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi. 26 Eylül’de, şehitler nedeniyle çok gösterişli olmasa da bir açılış töreni düzenleme kararı alındı. İspanya’nın ünlü Sevilla Kulübü, 5 Eylül için gelmek istediğini bildirmiş ancak stadyum o tarihe yetişmediği için askıya alındı. Bakarsınız, Milli maç arasında daha doğrusu İzlanda sınavından sonra Sevilla yeniden gelebilir.

 

İbrahim hangi kulübe kiralandı?

 

Ozan ve Volkan’a karşılık Fenerbahçe’den alınan İbrahim Serdar Aydın, pilot takım Yeşil Bursa’ya kiralandı… Dün yeni takımıyla idmana çıkan 19 yaşındaki futbolcu bence bu kararıyla örnek teşkil ediyor. İbrahim, Fenerbahçe’den gelip Yeşil Bursa’da oynamayı sorun etmiyorsa, pilot takıma gitmeye burun kıvıranlar bence bir kez daha düşünmeli…

 

Mert’e 7 milyon Euro!

 

Bursaspor yönetimin bu sezon yapılan transferlerde izlediği akıllı politikadan daha önce bahsetmiştim… Tomas Necid ve Balazs Dzsudzsak’ın sözleşmelerine serbest kalma bedelleri yazılmıştı. Necid için 7, Dzsudzsak için de 9 milyon Euro. Kaleci Mert Günok’un mukavelesine 7 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi yazılmış… Bilin istedim…

 

Belluschi’yi geri istiyoruz!

 

Bursaspor, davayı açtı; Ya 3 milyon Euro bonservis verin ya da oyuncu Bursa’ya dönsün. UEFA tespit çalışmalarına başladı…

 

Bursaspor yönetimi, geçen sezon daha lig bitmeden opsiyonu kullanıp Fernando Belluschi’nin sözleşmesini 1 yıl daha uzatmıştı. Ancak, Arjantinli oyuncu buna itiraz edip Bursa’ya dönmedi Meksika’nın Cruz Azul takımın yolunu tuttu. Hatta 4 yıllık bir anlaşma sağladı yanılmıyorsam. Tabii, Bursaspor duruma itiraz edince geçici lisans çıkartamadı Meksika kulübü… Şu an top UEFA’da. Dava açıldı. Bursaspor; “ya 3 milyon Euro verin ya da Belluschi’yi geri gönderin” diyor… Bakalım bu iş nasıl sonuçlanacak…

 

Genoa’nın özel isteği!

 

Juraj Kucka transferinde İtalyan Kulübü’nün, Bursaspor’dan vazgeçmesini istediği durum ne?

 

Juraj Kucka transferiyle ilgili Genoa kulübüyle sıkı bir pazarlık var. Detayları vereyim yorumu siz yapın… Bursaspor Kulübü ile Genoa Kulübü’nün ilişkileri aslında Sebastian Frey’in transferiyle başladı… Fransız kalecinin, ilk yıl Bursaspor’dan alacağı rakamın 550 bin Euro’sunu İtalyan kulübü karşılamayı taahhüt etmiş ama bunu yerine getirmemişti… Dava açılınca, Bursaspor, 550 bin Euro’yu hukuki olarak da almaya hak kazanıyor.

Juraj Kucka transferiyle bağlantısı da şu; Genoa kulübü, Slovak oyuncunun bonservisi için, önce 550 bin Euro’da vazgeçilmesini üstüne de 2 milyon 100 bin Euro verilmesini talep ediyor.

Bursaspor ise; “550 bin Euro alacağım saklı kalsın biz size sadece 2 milyon 250 bin Euro verelim anlaşalım” teklifinde bulunuyor.

İş bugüne kaldı, bakalım nasıl sonuçlanacak.

Öte yandan, Kucka’yla anlaşma sağlandığını dün duyurmuştuk. Özellikle Genoa’dan takım arkadaşı olan Cristobal Jorquera, Slovak oyuncunun ikna edilmesinde önemli rol oynadı… Daha doğrusu ikna etti. Yine Balazs Dzsudzsak’ın gelmesi de etkili oldu.

Kucka, eğer imza atarsa yıllık 1 milyon 400 bin Euro garanti ücret ayrıca toplamda da maç başı 240 bin Euro alacak. Bu maç başı ücretler zaman zaman karışıyor, 1 maçta 240 bin Euro değil, ortalama 40 maç olarak hesaplayıp, 240 bin Euro’yu buna bölün. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X