Orhan Güney
Orhan Güney

Kongreye doğru!

Adaylardan önce Recep Bölükbaşı ile başlayalım…

Tepki alsa da, kongrede ibra edilip, edilmeyeceği merak edilse de Başkan Bölükbaşı’nın hangi adaya destek vereceği, genel kurulun gidişatı açısından önemli bir detay bence…

Dün akşam adaylıktan çekilen Timur Noyan’ı zaten desteklemeyecekti… Recep Bölükbaşı, Ali Ay ve Burhan Vatan’ın birleşmesinden yana… Birleşmedikleri takdirde ne mi olur? Adayların listelerinde şifreleri görebilirsiniz…

 

11 OCAK’TA OLMAZ

 

Ali Ay’ın listesinde, Ekrem Senal, Fuat Alpaslan, Yüksel Çolak, Necdet Ertaş, İlyas Kocaefe, Osman Dinsever, Fatih Korkmaz, Halil Özyürek, Fatih Bulat gibi isimler var ama henüz erken. Çünkü, ben genel kurulun 11 Ocak’ta yapılacağına ihtimal vermiyorum. Adayların da, kongrenin 11 Ocak’ta yapılmasını arzuladıklarını düşünmüyorum. O nedenle bu isimler değişebilir, asil ve yedekler olarak karışabilir…

 

LOCA ALIP KULÜBE BIRAKACAKLAR

 

Ali Ay, yönetim olarak en az 15 milyon lira katkı koyacaklarını yineliyor bunun yanında da loca satışını hızlandırmak için ilk adımı da yönetimiyle birlikte atmaya hazırlanıyor… Ay, “Benim zaten şahsıma ait bir locam var biliyorsunuz. Fakat, yönetim olarak da bir loca alıp, bunu Bursaspor Kulübü’ne bırakmak istiyoruz… Önce biz taşın altına elimizi koyalım ki, insanlar da ilgi göstersin. Bursaspor, yıllarca hep destek istenen bir konuma getirilmiş. Zaten, insanların gözbebeği, destek veriliyor. Önemli olan bu desteği iyi idare edebilmek. Yönetim olarak alacağımız loca, Bursaspor kulübüne ait olacak ve misafirlerini ağırlayacak” dedi.

Ali Ay’ın kendi ismi üzerinde birleşmeye çok soğuk olmadığını söyleyebilirim.

Başlangıç için güzel bir hamle olduğunu düşünüyorum…

 

NEDEN ÇEKİLDİ?

 

Timur Noyan neden çekildi? Bence ekip kuramıyordu. Avukat Erol Kılıkçıer ve Nurettin Göler dün affını istemişti. Bunlar benim bildiklerim. Belki bilmediğim birkaç isim daha listesine girmek istemedi.

 

BİRLEŞMEM SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Burhan Vatan, listesiyle ilgili ser verip sır vermiyor fakat, “Ülkeyi yönetebilecek bir yönetim kurulumuz olacak” diyerek de iddialı konuşuyor. Vatan, “Ekibimdeki insanları iyi okusunlar… Ali Ay’la birleşmem konusunda baskılar var. Kesinlikle böyle bir düşüncem yok. Çünkü, bizim bir anlayışımız var. Genel kurul üyeleri bize teveccüh gösterirlerse ne demek istediğimizi icraatlerimizle daha iyi anlayacaklar” diyor…

 

TRANSFERİN İÇİNDEN

 

Kongre telaşının yanı sıra transfer hareketliği de yaşanıyor Bursaspor’da… Batalla konusu da hergün gündemde… Çin kulübü Beijing Guoan’la 1,5 milyon Euro bonservis bedeli konusunda anlaşıldı. 1,5 milyon Euro, 3 taksitte (600-450-450) şeklinde ödenecek. Peki daha ne bekleniyor? Çin kulübün gönderilen sözleşmeyi imzalaması. İmzalarsa, önümüzdeki hafta Batalla, Bursa’ya gelecek. Batalla’dan da istediği 1,5 milyon Euro’da fedakarlık istenmiş. Hatta, 1 milyon Euro teklif etmiş yönetim yıllık. Bursa’ya gelince rakamlar bir kez daha konuşulacak.

Belluschi’ye, Bursaspor’un yanı sıra Şili’den de teklif var… Şili’den 1 milyon dolar teklif edildiğini söyleyip aynı rakamı Bursaspor’dan da istiyormuş. Yönetim, 750 bin dolarla kapıyı açtı. Bakalım ortada buluşacaklar mı?

Advincula’yla ilgili de gelişmeler var. Hamza Hoca, kadroda düşünmediği için ülkesine dönmüştü. Peru’dan bir kulübe satış opsiyonlu kiralanacak. Josue’nin de Porto’ya dönmesi için görüşmeler sürüyor. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X