Orhan Güney
Orhan Güney

Kredi krizi mi var?

Futbolculara ödeme günü geldi de geçiyor, Nisan ayında CAS’ta dava var… Yönetimin elinde avucunda olmayınca, doğal olarak araziler gündeme geliyor ama…

 

Henüz resmi bir açıklama yok ama Bursaspor yönetiminin, içinde fabrika binalarının bulunduğu ve ayda 70 bin lira kira getirisi olan 12 dönümlük araziyi sattığı hatta tapuyu bile üstünden çıkardığı konuşuluyor… (Firma ismi de var ama açıklamak değerli yönetimimize düşer)

Rakam da 16 ila 17,5 milyon lira arası…

 

TÜZÜĞÜ İŞARET EDİP

DİVAN’A SESLENİYORLAR

 

Rahmetli Şükrü Şankaya döneminde Bursaspor’a kazandırılan ve bir çok genel kurulda satışını engellemek için karar alınan bu araziyle ilgili genel kurul üyeleri, eski yöneticiler arıyor ve tüzüğün 14. maddesini işaret ediyorlar.

Genel Kurul’un görev ve yetkilerinin bulunduğu o maddenin son fıkrasında şu yazıyor;

Bursaspor için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya Bursaspor malı taşınmaz malların satılması, kamu kuruluşlarınca Bursaspor için sürekli olarak ayrılan taşınır veya taşınmaz malların işletilmesi veya işletmeye verilmesi konusunda Yönetim Kurulu’na yetki vermek.”

Ve sonra da diyorlar ki, “Son kongrede biz yönetime böyle bir yetki vermedik. Eğer bu satılma işi doğruysa Divan Kurulu’nun acilen olaya el atması lazım.”

Son genel kurul zabıtlarına bakmak lazım ama bende açıkçası böyle bir yetki verilip/verilmediğini hatırlamıyorum…

 

BANKA PARAYI BLOKE EDİP

YENİ KREDİ VERMİYOR MU?

 

Ancak, her seferinde kulübün maddi açıdan sıkıntılı bir süreçten geçtiği hatta borcunun 100 milyon lirayı aştığının söylendiği, buna karşın enteresan bir şekilde alkışların duyulduğu Divan Kurulu’nun hele hele seçimlerin yaklaştığı dönemde mali yapıyla, taşınmazlarla ilgili tavrını göstermesi gerekli diye düşünenlerdenim.

Tabii, futbolculara ödeme günü geldi de geçiyor, Nisan ayında CAS’ta dava var… Yönetimin elinde avucunda olmayınca, doğal olarak araziler gündeme geliyor…

Fakat, bugünün yarını olduğu, günü kurtarma çabalarının Bursaspor’a hep zarar verdiği unutulmamalı.

Bu araziler yıllardır bankalardan alınan kredilerde garantör olarak kullanılırken ve yeni stadyumun gelirleri taptaze dururken, satılıp, buhar olmasına göz mu yumulmalı?

Bu arada kredi demişken; fabrika arazilerinden gelen parayı kredi kullanılan bankanın bloke ettiği ve kulübe yeni kredi açmadığı, benzinlik arazisini önce alan ardından da vazgeçen firmanın da 6 milyon lirasını ihtar yoluyla talep ettiği iddiaları var.

Acaba bunlar doğru mu?

Hakikaten araziler buhar olup, faize mi uçtu?

 

 

****

 

 

Ronaldinho,

Onurcan’ı

duyarsa!

 

Alınır veya alınmaz; Ronaldinho çıkışı kabul etmek lazım iyi bir PR oldu ve bugün muhtemelen gazetelerde herkes Bursaspor’u okudu/okuyor…

Çok değerli başkanımız bu işleri seviyor sevmesine de mevcutlar parasızlıktan ağlarken daha şimdiden seçim yatırımına girmesi ne derece doğru tartışılır…

Mesela hiçbirinizin, hatta ve hatta bir çok yöneticinin de haberi yoktur, hani kulüp bulmadığı için Vakıfköy’e sürülen kaleci Onurcan Piri var ya, Bursaspor’u Futbol Federasyonu’na şikayet etmişAlacakları ödenmediği için sözleşmesinin feshini istiyor… Bursaspor’da 350 bin liraya oynayan ve 2017 yılına kadar da mukavelesi bulunan Onurcan’a, kulüp 175 bin lira ceza kesmiş.

Şimdi soru şu; En az 2 milyon Euro’dan kapı açması ve 3 yıllık kontrat istemesi beklenen Ronaldinho, futbolcusuna alacağını ödemediği için hem UEFA’dan ceza alan hem de TFF’ye şikayet edilen Bursaspor’a gelir mi? Ya da, 35 yaşındaki bir futbolcuya bu kadar para verilir mi?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X