Orhan Güney
Orhan Güney

Serdar’a hayran kaldım

Bursaspor’un Futbol Planlama ve Geliştirme Direktörü’yle dün Vakıfköy’de bir araya geldik… Çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bursaspor Mali Asbaşkanı Kemal Güler ve tercüman Osman Bilecan da bize eşlik etti.

Ayrıntıları aktaracağım ama önce “Bu Futbol Geliştirme ve Planlama Direktörü de nereden çıktı?” diyenleriniz olabilir, geçen haftaki yazımdan alıntılarla kısaca aydınlatayım…

Olivier Chavanon; 47 yaşında. Fransa’nın Clermont Foot Auvergne 63 takımında hem teknik adamlık hem de sportif direktörlük yapmış…

Bursaspor’da görev tanımı da; tamamen başkana bağlı olarak çalışıp, pilot takım Yeşil Bursa ve izleme komitesi dahil Bursaspor’un tüm takımlarını tepeden tırnağa inceleyip çözümüyle birlikte yönetime sunacak.

Yani, yönetimin futboldaki gözü olacak. Aynı zamanda, Dünya futbolunu yakından takip edip oradaki kulüplerle ilişkileri üst düzeye çıkaracak.

 

ÜRETKEN VE İSTEYEN BİR TAKIM

 

Bursaspor’u, “Gelişmekte olan ve isteyen bir kulüp” olarak yorumlayan Olivier Chavanon, “Fenerbahçe ve Eskişehirspor maçlarını canlı gözle izledim… Bütün tesisleri gezdim, takımları inceledim… Her kulübün güzel yönleri olduğu gibi eksik tarafları da var… Ancak şunu söylebilirim ki, Bursaspor her geçen maç üzerine koyarak gidiyor. Mesela Fenerbahçe karşısında çok dirençliydi ama bunu skora yansıtamadı. Eskişehir karşısında ise hem dirençli hem de üretken bir takım vardı” dedi.

 

AVRUPA’DA RAHAT OYNAR

 

Dikkatini çeken yada Avrupa’da forma giyebilecek oyuncu var mıydı?” diye sordum; “Serdar Aziz gerçekten Avrupai bir oyuncu. Hayran kaldım. Hangi takıma koyarsanız, koyun oynar. Bir de Tomas Necid… Hücumda çok etkili bir silah” yanıtını verdi. Hemen akabinde Dzsudzsak” dedim, “Çok kaliteli bir oyuncu bir oyuncu. Şu an durgun gibi gözükebilir ama zamanla bunu atlatacaktır. Sabır gösterin” ifadelerini kullandı.

 

GELİŞMEK İSTEYEN KULÜPLER VAR

 

Chavanon, Türkiye ligiyle ilgili olarak da, “Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş üst düzey takımlar Bursaspor da bunların arasına girmeye çalışıyor daha doğrusu o yolda ilerliyor. Gelişmek için çaba gösteren ve para harcayan kulüpler var” yorumunda bulundu.

 

YENİ ENESLER YETİŞTİRMELİYİZ

 

Bursasporla güzel işler yapmayı planlıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Fransız antrenör, “Kulüpler önce şuna karar vermeli, oyuncu kazanmak istiyor mu? Bursaspor da önce oyuncu kazanmak isteyen bir kulüp… Bunu için çalışacağız… Avrupa’da bir çok kulübün sahip olmadığı tesisleri var. Avrupa standardında oyuncular çok rahat çıkabilir. Enes Ünal’ı biliyorum. Manchester City’e gitti. Neden başka oyuncular da gitmesin. Biz işte bunun hazırlığını yapacağız” dedi.

 

1 YILLIK ANLAŞMA

 

Olivier Chavanon ile ilk etapta 1 yıllık sözleşme imzalandı… Önümüzdeki hafta da tanıtımı yapılacak. Dün Özlüce’de Ertuğrul Sağlam’la da tanıştı… Özellikle bazı yabancı oyuncular üzerinde görüş alışverişinde bulundular… Sağlam’ın tespit ettiği oyuncuları takibe alacak Chavanon… Daha sonra birlikte izlemeye gidecekler… Aynı zamanda altyapıdaki hocaları Fransa’ya götürecek. Oradaki kulüplerin altyapısının nasıl işlediğiyle ilgili inceleme yapacaklar…

 

FRANSIZ EKOLÜ DAHA İYİ

 

Kemal Güler, Fransız futbolunun özellikle oyuncu yetiştirme konusunda Avrupa’da önde bulunduğu için Olivier Chavanon’la çalışmak istediklerini belirterek,”Bize Almanya’dan da antrenörler önerdiler. Fakat, Fransa altyapıya önem veren bir ülke. Olivier, Bursaspor’u baştan aşağıya analiz edip bize rapor sunacak. Eşofman giymeyecek ama bilgi ve birikimlerini hocalarımıza aktaracak. Ailesi de geliyor. Bursa’da yaşayacaklar” diye konuştu. İzleme komitesini de yönlendirecek olan Olivier Chavanon’a bende kolaylıklar diliyorum. Zor bir göreve geldi umarım düşünceler hayata geçer.

 

Ayrıntılar

 

İlk teklif; 500 bin Euro

Bursaspor’da sözleşmesi yenilenmeyen daha doğrusu uzatılmayan bir tek Aziz Behich kalmıştı, dün menajeri geldi. Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman’la görüştü… Kocaman’ın, yılda 300 bin Euro’ya oynayan Aziz’e yeni teklifi 500 bin Euro garanti ve 5 bin Euro da maç başı oldu… Aziz’in menajeri düşünmek için süre istemiş. Önümüzdeki hafta bu iş netleşir. Bursaspor, Aziz Behic’in mukavelesini 3 yıl daha uzatmak istiyor…

 

BASKF seçimi ne zaman?

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda seçim yılı… web sitesine baktım genel kurulla ilgili bir haber var mı diye, göremedim. Sordum soruşturdum, genel kurulun ilk toplantısı 30 Eylül Çarşamba akşamı gerçekleştirilmiş, çoğunluk olmadığı için 20 Ekim’e ertelenmiş… Mevcut başkan Cemal Vardar, ben duymadım ama duyanların söylemiyle aday olmadığını dile getiriyormuş… Bu iş Futbol İl Temsilcisi Osman Kılıç’a çok yakışır. Kulüplerle arası iyi. Zaten BASKF’de bir değişim gerekiyordu bunu da Osman Kılıç başarıyla yapar diye düşünüyorum. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X