Orhan Güney
Orhan Güney

Transferin içinden

Lig bitti Bursaspor’da hareketli saatler başladı…

 

Dün 4 yıllık sözleşme imzalayan İsmail Konuk ne kadar ücret alacak? Hamza Hamzaoğlu takımda kimlerin kalmasını istiyor, hangi isimleri veto etti? Tecrübeli teknik adamın gönlünde yatan futbolcu kim? Ve yöneticilerin geçen hafta Fransa’da buldukları sağ bek? Hepsi burada…

 

Merter Yüce’den sonra Bursaspor’un ikinci transferi İsmail Konuk oldu… Bu iki ismi de önce OLAY’da okuyup/izlemiştiniz zaten… Transfere; OLAY Spor olarak bomba gibi girdiğimizi de belirtmek isterim… İki de iki yaptık çünkü…

İsmail dün Özlüce’deydi görüşme neticesinde sözleşme imzaladı… Yalnız, sosyal medyada yazıldığı gibi anlaşma 3 yıllık değil 4 yıllık

Hemen sizlerle alacağı ücreti de paylaşmak istiyorum; İsmail, kapıyı 1 milyon 200 bin liradan açtı ancak bu sezon için 900 bin lira alacak. Geriye kalan 3 yıl için de şöyle bir madde konuldu mukavelesine; ligde en az 25 maç oynarsa her yıl için 100 bin lira artırım olacak. Yani, 4 sezon ortalama 25 maç ilk 11’e girerse Bursaspor’dan toplam 4 milyon 200 bin lira alacak. Hayırlı, uğurlu olsun… Şunu da atlamayayım; aldığım bilgiye göre İsmail için herhangi bir menajerlik ücreti de ödenmeyecek.

 

HEPSİNİ SATABİLİRİZ

Gelelim havadislere;

Hamza Hamzaoğlu, takımda gidecek ve kalacaklarla ilgili ekibiyle çalışıp yönetime sunacağını söylemişti… Kendisi Bursa’da tatile gitmedi, Özlüce’de çalışıyor… Muhakkak kafasında bazı isimler mevcuttur takımda kalacaklarla ilgili. Bunu da daha önce yazmıştık; Harun, Deniz, Batalla gibi… Yöneticilerle ve menajerle yapılan görüşmelerde Hamza Hoca’nın, şu ifadeyi kullandığını duydum; “Talipleri varsa ve kulübün menfaatlerine uygunsa tüm oyuncuları satabiliriz.” Bursaspor’un, Tomas Necid, Dzsudzsak, Serdar Aziz, Emre Taşdemir ve Aziz Eraltay’dan beklentisi 20 milyon Euro.

 

BU İSİMLER VETO YEDİ

Yönetimin bazı görüşmeler yaptığı Eskişehirspor’dan Kamil Ahmet Çörekçi, Engin Bekdemir ve Alpaslan Öztürk’ü, Hamza Hamzaoğlu veto etti. Hamza Hoca yine, Kasımpaşa’dan ismi gündemde olan Del Valle’ye de sıcak bakmıyor. Kısaca, bu isimleri düşünmediğini yönetime ve menajerlere iletti.

 

HANGİ FUTBOLCUDA ISRARCI?

Peki Hamza Hamzaoğlu kimi istiyor;

Sıkı durun açıklıyorum; Gençlerbirliği’nden DJALMA BRAUNE MANUEL ABEL CAMPOS’u

Porto kulübünün 2012 yılından bu yana önce Kasımpaşa ve Konyaspor’a kiraladığı, bu sezonun başında da Gençlerbirliği’ne bedelsiz verdiği 29 yaşındaki kanat oyuncusunda ısrarcı. Djalma’nın sözleşmesi bitti. Yani bonservisi elinde. Angolalı futbolcu bu sezon ligde 27 maçta 7 gol ve 8 asistle oynadı.

 

3 MİLYON EURO İSTEDİLER

Sivasspor’dan Aatıf Chahechouhe’yla ilgili de 3 milyon Euro bonservis bedeli istenmesi yeşil beyazlı yöneticilerin geri adım atmasına sebep oldu… Kiralama yönetimi de konuşuluyor ama Aatıf, daha çok para alabileceği Trabzonspor’u tercih edecek gibi duruyor. Hemen karamsarlığa kapılmamak gerek… Gelişmeleri yakından takip edelim.

 

 

FRANSA’DA KİMİ İZLEDİLER?

..Ve geçen hafta yöneticiler Yüksel Çolak ve Cem Öztürk’ün yaptığı Fransa ziyareti… Reims’in 4-1 kazandığı Olimpik Lyon maçını izledi Çolak ve Öztürk…

Hedefteki isim; Reims’in sağ beki HAMARİ TRAORE’ydi… Piyasa değeri 1 milyon 500 bin Euro olan 24 yaşındaki futbolcu bu sezon ligde 33 maçta forma giyip 2 gol 1 asistle oynadı. Sözleşmesi 2018 yılında bitecek olan Traore’nin yükselen bir grafiği var.

Yüksel Çolak ve Cem Öztürk’ün gözüne bu maçta bir de Traore’nin önünde oynayan Lass Bangoura da çarpıyor. 24 yaşındaki Gineli oyuncunun mukavelesi 30 Haziran’da bitiyor.

 

CANATAR NİYE KIZGIN?

Son olarak Serdar Aziz’le ilgili de bir bilgi paylaşayım; önceki gün menajeri Haluk Canatar, yönetici Yüksel Çolak’ı arayarak biraz dert yanmış. Sebebi de, Serdar’ın sakatlığının henüz geçmemesi ve EURO 2016 kadrosundan her an çıkartılma riski… Canatar, Çolak’a, Serdar’ın iyileşmesinin zor olduğunu söyleyip Bursaspor sağlık ekibini suçlamış.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X