Orhan Güney
Orhan Güney

Yakışmadı!

Ertuğrul Sağlam ile Bursasporlu taraftarlar arasında ne oldu da gerginlik yaşandı?
 
Ertuğrul Sağlam’ı, Bursaspor’u çalıştırdığı dönemlerde en çok eleştirenlerin başında geliyordum… Hatta bu yüzden, çok fazla da tepki alıyordum…
Tabii, o dönemler geldi, geçti, Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor’da göreve başladı ama kendisine karşı saygım, sevgim çoğu insan gibi asla azalmadı… Çünkü, Bursaspor tarihinde çok önemli bir yer edindi…
Başka bir kulüpte görev yapsa da,  onun da Bursaspor’a olan bakışının farklı olduğunu düşünenlerdenim zaten kendisi de bunu inkar etmiyor.
Fakat, pazar günü, maçtan sonra yaşananlar hiç hoş değildi…
Tribünden tepki gösteren arkadaşları da tanıdığım için olayın bu noktaya gelmesiher iki tarafa da yakışmadı… Tribündeki arkadaşların tepkisi, Sağlam’ın, hakemlere Bursasporlu oyuncuları şikayet etmesinden kaynaklanıyor… Anladığım kadarıyla, Ertuğrul Hoca’nın, Bursaspor maçlarında profesyonelce değil de daha duygusal hareket etmesi bekleniyor… Yani, kulübeden çıkmaması, onun yapacağı uyarıları yardımcılarının üstlenmesi gibi…
Bence doğal bir beklenti…
Dün Ertuğul Hoca’yı da aradım, yaşananları konuştuk. Üzgün olduğunu ifade edip, şunları söyledi: “Maç sonuna kadar alttan aldım ama ısrar edilince bende dayanamadım. Bursa’da böyle bir şey yaşamak beni üzmedi desem yalan olur… Çünkü, Türkiye’nin bir çok şehrine gidiyoruz, böyle tepkilere nadir rastlıyorum. Yalnız şunu da belirtmek istiyorum, 8-10 arkadaşın yaptığını Bursa ve Bursaspor camiasına mal edemem. Ayrıca, benim Bursaspor’a olan gönül bağımı da asla zedelemez. Bursa ve Bursaspor’un bana verdiği çok şey var. Ahde vefa duygusunu bilenlerdenim. 4 yıl boyunca neler yaşadığımızı herkes gördü. Ve ben, Bursaspor maçlarına geldiğimde çok kontrollü davranmaya dikkat ediyorum. Bu ufak olayı da çok fazla büyütmemek lazım. Bizler profesyonel insanlarız. Bugün Eskişehir’deyim, yarın başka yerde. Belki yolumuz yeniden Bursaspor’la kesişebilir. Kimseye bir kırgınlığım yok. Bursaspor camiasına olan gönül bağımı da kimse bozamaz.”
“Volkan Şen’le aranızda ne oldu” diye de sordum, “Volkan’a karşı bir ön yargım yok. Bunlar maç içinde yaşanabilir şeyler. Hürriyet’le aralarında bir sıkıntı oldu. Bunlara takılı değilim. Oyun içinde olanlar, orada kalır” yanıtını verdi.
Tarihi kadronun ayrı bir yerde tutulması taraftarıyım… Ancak onların da, Bursa’yı ayrı tutması şartıyla…
Daha ne denebilir ki, herhalde herkes üzgündür.
 
 
Şimdi ne olacak?
 
 
Bursaspor’un pilot takımı Yeşil Bursa’da kötü sonuçların ardından Teknik Direktör Faruk Korkmaz, istifa etti!Cümlenin sonuna koyduğum ünlem neler yaşandığını az, çok bildiğim anlamına geliyor. Korkmaz’dan boşalan koltuk için Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Altyapı Koordinatörü Yalçın Gündüz’e teklif götürmüş, Gündüz de, düşünmek için süre istemiş. Gündüz, Yeşil Bursa’nın teknik patronu olursa, bu kez Bursaspor altyapısına yeni bir koordinatör gerekiyor… İsmi geçenler Faruk Korkmaz, Turhan Şen ve Mesut Ünal.  Aralarındaki en tecrübeli ve başarılı isim Faruk Korkmaz… Ama bu işler tecrübe ve başarıya bakar mı orasını göreceğiz. Bu arada, Yeşil Bursa’nın kulüp müdürlüğü için de eski futbol il temsilcisi Cem Gençoğlu’nun ismi geçiyor. Bilginize…
 
 
Benzinlik için teklif süresi uzadı!
 
 
Dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de Bursaspor’un benzinlik arazisi için istenen plan değişikliği geçti. Yani yolun sonuna gelindi. Geçen hafta, bu işten yeşil beyazlı kulübün beklentisini yazmıştım, 10 milyon dolar diye. Bu yazıdan sonra, birkaç firma daha kulüp yetkililerine ulaşıp teklif vermek istemişler. Bursaspor da, teklif alma süresini 24 Ekim Cuma gününe kadar uzatılmış. Şu ana kadar da 4 firma kapalı zarf usulü tekliflerini iletmiş. Bakalım, zarflardan ne çıkacak?
 
 
Tribünleri bırakmayanlar?
 
 
Bu sezon tribünlerin boşluğundan şikayet ediyoruz ama gelenleri de unutmamak lazım. Beytullah, dün 3 maçın kesin rakamlarını yazdı. Atatürk Stadı’ndaki 3 maçı 15 bin 806 kişi izlemiş. Gelmeyenler kendilerince haklı olabilirler fakat gelenler de teşekkürü hak ediyor. Bu arada, yeşil beyazlı takımın amigolarından İsmet Vardar (çiko İsmet), yeniden tribünlere döndüğünü söyleyip, “Bursaspor’u seven herkes takıma sahip çıksın. Koltukları boş görmek beni çok üzdüğü için teksas tribününe geri döndüm. Kimse gelmese de, biz arkadaşlarımızla orada olacağız” dedi.
 
 
2,5 milyon Euro yeter mi?
 
 
Bursaspor’da çok fazla forma şansı bulamasa da Milli Takım ve Avrupa’nın gözünden düşmüyor Enes Ünal… Bir çok takım ismi yazılıp çiziliyor ama kulübe gelen sadece 1 resmi teklif var… O da Almanya’nınBorussia Mönchengladbach kulübünden… Hatırlarsanız, iki sezon önce Alman kulübünün yetkilileri Özlüce’ye gelmiş 500 bin Euro bonservis bedeli ve çeşitli bonuslar önermişti. Şimdi rakam 2,5 milyon Euro’ya çıkmış. Tabii, çeşitli bonuslar da var. Gerçi dün akşam da, bazı İngiliz kulüplerinin devreye girdiği bilgisi ulaştı ama şu ana kadar Bursaspor’un eline ulaşan tek resmi teklif Borussia Mönchengladbach’tan. Şimdi soru şu; Fenerbahçe, Salih Uçan için Roma kulübünden 1 yıllık kiralama bedeli olarak 4 milyon 750 bin Euro kazanıp, bonservis opsiyonuna da 11 milyon Euro yazdırırken, Enes için teklif edilen 2,5 milyon Euro yeterli mi?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X