Ünal Özbay
Ünal Özbay

İttifaklar pop müziği kurtarır mı?

Müzik ve magazin dünyası bir süredir rap müziğin yükselişini ve popun çöküşünü konuşuyor. Özellikle yeni neslin rap müziği daha çok tercih etmesiyle değişen dengeler, en çok ta pop müzik icra eden sanatçıları etkiledi. Hatta öyle görünüyor ki; onlar için daha bunlar iyi günler. Bir süre sonra en büyük gelir kaynakları olan konser ekstralarını da rapçi’lere kaptıracak gibi görünen popçular, yapımcı ve aranjörlerden de kendilerine atılan bir can simidi göremeyince çareyi proje ittifakı yapmakta buldular.

 

*****

 

Yıllardır birbirleriyle rekabet, magazine daha çok malzeme verebilmek adına da polemik içinde olan ünlü popçuların işin rengi değişince birbirlerinin ellerini tutması şu sıralar yaşanan en garip durum. Bunun en net örneğini Sinan Akçıl, Mustafa Ceceli ve İrem Derici ortak projesi ‘Çok Sevmek Yasaklanmalı‘da gördük. Daha çok 90’lı yıllarda görmeye alışkın olduğumuz ikili-üçlü pop grupları, ünlendikten sonra solo kariyerlerine devam ederken, günümüzde ise bu işin tam tersine dönmesi müzik tarihine geçecek cinsten.

 

******

 

Popta ittifak döneminin başladığı bugünlerde en şaşırtan birleşme ise Demet Akalın, Işın Karaca, Deniz Seki ve Cansu Kurtçu’nun projesi oldu. Cansu Kurtçu imzalı ‘Ala isimli şarkıyı hep birlikte söyleyen yeni dörtlü, poptaki çöküşün ciddiyetinin en net göstergesi. Öyle ki solo kariyeri yılardır zirveyi zorlayan Demet Akalın’ın bir dönem küsüp sonra barıştığı Işın Karaca’nın da içinde olduğu böyel bir gruba girmesi çok değil bundan birkaç yıl öncesine kadar mümkün bile görülmeyebilirdi.

 

******

 

Popçuların pop müziği kurtarma çabaları kendi gelecekleri aısından haklı olarak devam ederken, bu süreçte en akıllı hareketi ise Zeynep Bastık yaptı. Her ne kadar çıkışını pop müzikle yapsa da başarılı bir manerayla son çalışmasında rapçi Murda ile yapan Zeynep Bastık, işi sağlama aldı. Ayrıca rap müziğin Zeynep Bastık’ın ses rengine çok yakıştığını da söylemek gerek…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X