Ünal Özbay
Ünal Özbay

Komedyenler nerede?

Koronavirüs salgınınından korunmanın en etkin yolu şüphesiz ki evlerimize kapanmaktan geçiyor. Bu süreci sabırla yönetip, gerçekten kendini iyi izole edenler bu savaştan başarıyla çıkacak. Adeta zor bir sınav niteliğindeki bu süreçte sanat dünyasının ünlü isimleri de aslında bir bakıma kendi kariyerleri açısından önemli bir sınavdan geçiyorlar.

Evdekal kampanyasına destek olan müzik dünyasının bir çok ünlü ismi her gece evlerinden canlı konserler verip binlerce dinleyenine online olarak ulaşıyor. Yine bir çok yıldız her akşam gerçekleştirdikleri ortak canlı yayınlarla adeta mini birer talk show yapıyorlar. Öyle ki saatler 21’i gösterdiğinde instagram ünlülerin canlı yayınlardan geçilmiyor. Çoğu zaman kendimi televizyonda kanalları zaplar gibi ünlülerin sosyal medya hesaplarındaki canlı yayınlarını zaplarken buluyorum.

Şarkıcısından oyuncusuna bütün ünlüler bu zor dönemde kendilerini sevenleri için bunu yapma misyonunu edinmişçesine hareket ediyor. Bu gerçekten de insanların evlerinde kalmaları noktasında çok önemli bir gönüllülük hareketi.

 

***

 

Ancak neredeyse evdekal kampanyasının başladığı ilk günlerden bu yana Türkiye’nin en ünlü komedyenlerinde bir sessizlik hakim. Cem Yılmaz başta olmak üzere ne Şahan Gökbakar, ne Ata Demirer, ne Yılmaz Erdoğan, ne Ahmet Kural & Murat Cemcir ikilisinden (isimleri çoğaltmak mümkün) bu süreci daha kolay atlatmaya yönelik bir girişim yok.

Cem Yılmaz’ın en yakın dostlarından biri olan Mazhar Alanson bile dün patladı ve sosyal medya hesabından ‘Gülmeye ihtiyacımız var, neredesin Cem?’ diye isyan etti.

Gerçekten de Türkiye’yi en çok güldüren en komik yıldızlar; neredesiniz? Sosyal medyada çekip yayınlayacağınız kısa, küçük videolar bu süreçte evde kalmak zorunda olan milyonlarca seveninize ne kadar büyük moral verecek farkında mısınız? Bunu neden yapmazsınız?

Gerçekten de Mazhar Alanson’un dediği gibi herkesin büyük bir anksiyete yaşadığı şu günlerde aslında en çok ihtiyacımız olan şey, biraz moral, biraz gülmek, gülebilmek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X