Ünal Özbay
Ünal Özbay

Nedir bu oyuncuların şarkıcılık merakı?

Özellikle geçen yıldan itibaren sık sık ünlü kadın oyuncuların müzik dünyasına adım attıkları haberlerini paylaştık magazin sütunlarından sizlerle. Başlarda oldukça sempatik gelen bu durum; şu sıralar artık bana da ‘o da mı şarkıcı oluyormuş?’ dedirtmeye başladı.

Elbete bu konu bu döneme has yeni değil, çok uzun yıllardır gerek oyuncular şarkıcılık, gerekse de şarkıcılık oyunculuk yapıyor. Örnekleri çok… Ancak özellikle Gökçe Bahadır’ın geçen yılın başlarında Aykut Gürel imzalı ilk albümünü çıkarması, ardından Tuvana Türkay’ın ‘Yalan De‘ isimli bir single yapması, Tuba Büyüküstün’ün yeni youtube kanalının açılışında Ercan Saatçi’nin meşhur ‘Sayenizde’ şarkısını yorumlayıp bir de klip çekmesi, son olarak ta ikinci çocuğuna hamile olan Bergüzar Korel’in Şubat’ta ikinci albümünü yayınlayacak olması yeni bir akımın başlangıcı hissi yarattı bende.

***

Eminim bir çoğunuz söz konusu oyuncuların şarkıcılıktan bir ek gelir elde edeceğini düşünüyorsunuzdur ama yorumculuktan para kazanmak artık eskisi kadar kolay değil. Çünkü zaten artık fiziki albümlerin yapılmadığı dijital çağda bu şekilde para kazanmak söz konusu bile değil. Bırakın yorumcuyu yapımcı bile artık bu işten para kazanamıyor. Şarkıcıların tek gelir kaynağı, sahne performansları, yani çıktıkları konserler.

Ünlü oyuncular zaten rol aldıkları dizilerden bölüm başına, yada çektikleri sinema filmlerinden bir kaç haftada hatırı sayılır paralar kazanıyorlar.

Öyleyse nedir bu oyuncuların şarkıcılık merakı?

Bazıları bu işte de başarılı olacağını kanıtlama derdiyle yani bir nevi egoyla bu işe el atıyor olabilirler. Ancak keşke her şarkıcılığa soyunan oyuncu her iki alanda da bir Zuhal Olcay kadar başarılı olabilse.

Ya da başladıkları işin devamını getirebilse. Örnekse Gökçe Bahadır albümün yaptı ve sonra müzik konusunda bir sessizliğe büründü.

***

Tuba Büyüküstün’e gelince; reytingi ve magazinel değeri çok yüksek olan güzel sanatçımız ne yazık ki muhtemelen youtube kanalının açılışını rekorla yapma denemesini hüsranla sonuçlandırdı. Büyüküstün hayranları, ünlü oyuncunun şarkıcılığına beklenen ‘tık’ oranını vermedi.

Açıkçası Tuvana Türkay ve Bergüzar Korel’in de bu alandaki girişimlerinin büyük başarılarla sonuçlanacağını düşünmüyorum. Aslında tüm bu ünlü sanatçıların şarkıcılık başarısı O Ses Türkiye’nin yılbaşı özel bölümünden öte gidecek kariyer başarısını gösterecek gibi durmuyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X