Ünal Özbay
Ünal Özbay

Ünlülerin koronavirüs imtihanı

Çin’in Aralık 2019’dan beri başına bela olan, hemen ardından Avrupa ve Amerika’da hızla yayılmaya devam eden koronavirüsle biz biraz geç tanışmış olsak ta, Türkiye son bir haftadır salgınla yatıp salgınla kalkıyor.

Alınması gereken önlemleri, nasıl korunacağımızı, virüs bulaşırsa ne yapmamız gerektiğini artık 7’den 70’e herkes biliyordur diye tahmin ediyorum.

Bu konuda Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere resmi makamlar ilk günden beri gerçekten büyük bir özveriyle çalışıyor. Öte yandan magazin dünyasının ünlü isimleri de gerçekten bu bütünün parçaları gibi hep bir ağızdan sevenlerini, sosyal medyada takipçilerini konuyla ilgili bilgilendirip, her biri kendi tarzıyla uyarılarını yapıyor.

Durumun daha ciddi bir hal almasıyla ‘evde kal‘ kampanyası başlatan ünlüler, kendi evlerinden online konserler verip, talk show’ları aratmayacak cinsten yaptıkları yayınlarla insanları evde tutma noktasında önemli bir misyon üstlendiler. Buraya kadar bu işte emeği olan tüm ünlülere haklarını teslim edip, kutlamak gerek.

 

***

 

Ancak söyledikleri yaptıkları birbirini tutmayan ünlülerimiz de yok değil. Evde kal deyip, sosyal mesafeye, kişisel izolasyona dikkat çeken ünlülerimizin bir çoğunu haftasonu havanın da güzel olmasıyla dışarda, sokaklarda gördük. Demet Akalın’dan Özge Özpriniçci’ye, Demet Şener’den Meltem Cumbul‘a daha ismini sayabileceğimiz bir çok ünlüyle birlikte yaşı 65’in üzerinde olan Selami Şahin‘in bile dayanamayıp kendini kalabalığın içine attığına tanık olduk.

Ünlü isimlerin kendi hayran kitleleri üzerinde önemli bir yaptırım gücünün olduğunu düşünüp, hareketleriyle büyük kitleleri yönlendirebilecekleri gerçeğini gözardı etmemek gerek. Bu bakımdan özellikle bu dönemde ünlülere olması gerekenden daha fazla sorumluluk düşüyor. Elbette bu zor günlerde geçecek ve işin sonunda bu sürece olumlu katkısı olanlar iyilikleriyle hatırlanacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X