Avatar
Yusuf Kayışoğlu

Bakan gitti delege olarak döndü…

Başbakan gelemedi.

Ama Ak Parti kongresi gerçekleşti.

Tek adaylı oluşu nedeniyle kongre salonunda ençok merak edilen yönetim kurulu listesiydi.

Açıkçası…

Cemalettin Torun‘un yönetiminde kimlerin yer alacağı kadar kimlerin veda edeceği de merak konusuydu.

Zira…

Önümüz seçim…

Listeye kendi isteğiyle girmeyenler doğal olarak milletvekili aday adayı muamelesi görecek.

Kongrenin rutin gündeminin tamamlanmasının ardından liste ortaya çıktığında asıl sürprizin genel merkez büyük kongre delege listesinde olduğu görüldü.

Misal…

2011 genel seçimlerinde Bursa’dan Urfa’ya giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Torun’un Ankara listesinden Bursa’ya dönüş yaptığı görüldü.

Büyük kongre delege listesinin birinci sırasında Çelik var çünkü…

Yani…

Çelik, Bakan ve milletvekili olarak gittiği Urfa’dan Bursa’ya delege olarak dönmüş oldu.

Torun’un Ankara listesinde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarını hepsi yer alıyor.

Ayrıca…

Yine kongre sürecinde seçilmiş bütün ilçe başkanlarına da büyük kongre delege listesinde yer vermiş Torun…

Sadece bir isim, bir ilçe yok.

O da…

Ak Parti Genel Merkezi’nin istediği adayın kongre kaybettiği Büyükorhan…

Osman Koçdemir’in kongreyi kazandıktan sonra Ankara’nın isteği doğrultusunda istifa etmesiyle ilçe başkanlığına atanan Ahmet Korkmaz’a listede yer verilmemiş.

Bu da teknik nedenden kaynaklanıyor.

Kadın ve gençlik kolu başkanlarının da yer aldığı Ankara listesinde üç de il eski başkanı var.

Torun’un yönetiminde ikinci adam olduğu Sedat Yalçın’a listede yer vermediği görülüyor.

Yalçın’ın olmadığı listede eski il başkanlarından Şevket Orhan, Hayrettin Çakmak ve Nagıp Vardar kendisine yer bulmuş.

Muhtemeldir ki adrese teslim il kongresinin en fazla konuşulacak konularından birisi de bu olacak gibi…

İl yönetim kurulu listesinden çok Ankara delege listesiyle dikkat çeken Ak Parti kongresindeki hazırlıkların iki ismin denetiminden geçtiği de vurgulanıyor.

Torun’un hazırladığı listeye hem Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın hem de Teşkilat Başkanı sıfatıyla Bursa’ya gelen Süleyman Soylu’nun değerlendirdiği ifade ediliyor.

Tabii…

Soylu’nun Demokrat Parti Genel Başkanı olarak daha önce konuşma yaptığı Atatürk Spor Salonu’nda bu kez Ak Partili Soylu olarak yaptığı konuşma da dikkat çekiciydi.

Bambaşka iki konuşma…

Üç yıllık Ak Partili Soylu’nun genel başkan edasıyla yaptığı konuşma haliyle ençok kuruluşundan bu yana Ak Parti’de yer alanları şaşırtı diyebiliriz.

Öyle ki…

Kendisinden sonra kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Bülent Arınç bile Soylu’nun o hararetli konuşmasına zaman zaman atıfta bulunmadan yapamadı.

 

Görevden alınan başkanlara jest…

 

Tek adaylı kongrede dün il başkanı seçilen Cemalettin Torun’un yeni yönetiminde 27’si eski, 22 yeni toplam 49 kişi yer alıyor.

Yoluna devam eden il yönetim kurulu üyeleri şunlar:

Abdullah Duman, Asım Amil, Davut Gürkan, Dilek Yamakoğlu, Embiya Akkuş, Ersin Baykal, Esra Sever, Fatma Erdönmez, Gürkan Bilgin, Halil Özgeriş, Hasan Kılıç, Hilmi Pakyürek, İbrahim Güney, Mehmet Şenocak, Mehmet Yanar, Muherrem Durmuş, Necati Polat, Nesri Demir, Niyazi Salman, Faruk Koçer, Orhan Güney, Paşa Ağdemir, Şener Güngör, Süheyla Bülbül, Urkiye Şentürk, Yasemin Bulut, Zahide Arı…

Torun’un seçilmiş yeni yönetiminin yeni isimleri arasında 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen Nilüfer ile Mudanya’nın faturasının kesildiği iki eski ilçe başkanı da var.

Nilüfer ilçe başkanıyken görevden alınan Alpaslan Yıldız’a da Mudanya’da görevden alınan Paşabey Aslan’a da kucak açmış Torun…

Ayrıca, Kestel İlçe eski Başkanı, Büyükşehir’in Gürsu Kestel koordinatörü Nazif Aydın da il yönetim kurulunda yer alıyor.

Bir sürpriz de Büyükorhan ilçe kongresini kazanan ancak genel merkezin isteği doğrultusunda istifa eden Osman Koçdemir’de yaşanmış gibi…

Zira, il disiplin kurulu üyesi olarak listede yer alıyor.

Adem Bakır, Ayhan Salman, Cemile Yiğit, Ayhan Salman, Erdem Yalçın, Serpil Şahin, Mustafa Gürses, Mustafa Yavuz, Nihat Gülçimen, Zafer Yıldız, Setenay Asyat Yüksel Olguner gibi isimlerin yer almadığı yeni listede Şaban Sönmez gibi geri dönüş yapan il yöneticileri de bulunuyor.

 

Emekli oldu yönetime girdi

 

Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un hem yönetim kurulu hem Ankara delege listesi hem de il disiplin kurulu gerçekten de sürprizlerle dolu…

Torun’un sürpriz isimlerinden birisi de 30 Mart yerel seçimlerinde Mudanya’dan belediye başkan aday adayı olan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Ünal…

Devlet memurlarının siyaset yapması yasak…

Ünal’ı yönetimine alan Torun da bunu biliyor tabii ki…

Bu nedenledir ki…

Ünal, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinden ayrılmakla kalmıyor, Ak Parti İl Yönetim Kurulu’na girebilmek için devlet memurluğundan da ayrılıyor.

Haftanın son günü emeklilik dilekçesini vererek, Ak Parti il yönetim kurulu listesine girebilmesinin önünü açıyor.

Ünal dışında Ak Parti’nin yenileri ise şu isimlerden oluşuyor: Beyhan Göcen, Feridün Özyüksel, Gül Başkan, Güler Nalbat, Gülten Doğrul, Hatice Öztürk, İbrahim Toprak, İdris Berkcan, Kemal Ermiş, Mehmet Karamanlı, Muhammed Karaman, Murat Cihantimur, Recep Tığ, Remzi Yepren, Salih Bahadır, Şeyma Dedeler, Zeliha Şimşek…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X