Avatar
Yusuf Kayışoğlu

Edebali`nin “Gizli” projesi!..

Kentsel dönüşümün öncelikli olduğu Yıldırım`da sessiz ve derinden yürütülen bir proje var.

 

Meraklıları fark etmiştir.
Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi`nin Millet Mahallesi`ne uzanan ucunda Selçuklu mimarisini andıran bir bina yükseliyor.
Dıştan bakınca spor kompleksine ek bir binaymış havası veriyor ama işin aslı öyle değil.
Bina neredeyse bitmiş durumda…
Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi`nin halı sahalar bölümünde yükselen bu bina, şifalı sularıyla ünlü Kükürtlü, Çekirge gibi bir bölgeyi Yıldırım`da yaratmanın ilk adımı…
Sesiz sedasız yürüyen projede amaç Yıldırım`ı termal turizmle buluşturmak.
Projenin adı da bunu işaret ediyor.
Yıldırım Belediyesi Selçuk Hatun Termal Tesisi…
Kükürtlü`den getirilecek sıcak su, Selçuk Hatun Termal Tesisi`nin bodrum katındaki depolara önce pompalanıyor.
55 derecelik su bu depolarda dinlendirildikten sonra sıcaklığı 35-40 derecelere düştüğünde aslan ağzına, tedavi havuzlarına, kurnalara ve termal havuzlara verilmesi öngörülüyor.
Yapımı hızla devam projeyle ilgili Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali şu notu düşüyor:
“Termal suyla ilgili Büyükşehir`le gerekli anlaşmalar yapıldı.
Kükürtlü`den getireceğimiz sıcak suyla Yıldırım`ı termal bir şehre dönüştüreceğiz.
Bursa termal bir şehir.
Yıldırım neden olmasın…
Bu konuda ilk adımımız Selçuk Hatun Termal Tesisi olacak ama devamı da gelecek.
Afyon`u düşünün…
Kupkuru bir kent ama bugün termal tesisleriyle anılıyor.
Uludağ`ın yeşili ile termal turizmi Yıldırım`da bütünleştireceğiz.
Uludağ`ın eteklerindeki orman alanlarıyla konut sahaları arasında kalan bölgeleri planlayıp, termal takviyelerle bölgeyi otel, motel, sosyal tesislerle bütünleştirmeyi hedefliyoruz.
Kükürtlü`den Yıldırım`a sıcak suyun getirilmesi Dağyenice`ye götürülmesinden daha kolay.
Çünkü, eğim ve mesafe Edebali`nin termal şehir düşünü destekliyor.
Uludağ`dan süzülüp aşağılara inen termal suyu yine Uludağ`ın yeşiliyle bütünleştirip Yıldırım`a yeni bir elbise olarak giydirmek…
Akla mantıklı geliyor.
Zira, Yıldırım`ın Bursa`ya gelenlerin geçiş noktası olmaktan çıkması için önce üstündeki giysinin çıkarılması gerekiyor.
Edebali`nin Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi içinde inşaatını yüzde 50 oranında bitirdiği Selçuk Hatun Termal Tesisi bunun ilk adımı gözüküyor.
 
 
Anbarcıoğlu mu Tatlıoğlu mu?
 
 
Soru şu: Kurban bayramının ikinci günü Doğnacı Barajı-Bursa arasındaki duble yol çalışmasındaki heyelanı önce kim fark etti?
Misi yakınlarındaki heyelanla ilgili Orhaneliler bu sorunun yanıtını merak ediyor.
Dün bu köşede, Ak Parti bayramlaşması için Bursa`ya gelen ve o anlara tanık olan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu`nun heyelan başlamadan telefondan aktardığı notları paylaştık.
Tatlıoğlu, kendi araçlarının geçtiğini ama bölgenin araç trafiği açısından son derece tehlikeli olduğunu, önlem alınması için yetkililerle temasa geçtiğini, araç sahiplerini uyardığını olay anındaki konuşmamızda aktarmıştı.
Dün, bu konuya dair gelen iletiler oldu.
Birçok okur, aynı araçta Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Orhaneli Belediye Başkanvekili Kadir Mehmet Başay ile makam şoförü Adnan Tosun`un da bulunduğunu hatırlatıyorlar.
Tabii…
Bu hatırlatmanın kaynağı Anbarcıoğlu`nun facebook`tan paylaştığı olay anına dair video görüntüleri…
Anbarcıoğlu`nun görüntüler için düştüğü notta, “Biz geçerken heyelan başlamıştı” cümlesine takılanlar, Tatlıoğlu`nun heyelan başlamadan nasıl uyardığını sorguluyorlar…
Açıkçası, Anbarcıoğlu`nun aktardığı not ila aynı araçtaki Tatlıoğlu`nun söyledikleri arasında farklılıklar var ama olayın esasını ne kadar değiştiriyor diye de sormak gerekiyor.
Heyelanın başlaması bittiği anlamına gelmiyor, çünkü…
O anı atlatanların başka araç sürücülerini uyarıp, tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalmalarını önlemeleri bu durumda mümkün gözüküyor.
Burada esas olan bu yolun yapımı aşamasında uyarıların dikkate alınmaması, o uyarıları yapanlardan birisi olan Tatlıoğlu`nun heyecan dozu yüksek anlatımını biraz da buna bağlamak gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X