Avatar
Yusuf Kayışoğlu

MHP’nin Kestel bilmecesi…

Kongre 7 Aralık’ta yapıldı.

Ancak, yankıları hala devam ediyor.

Mehmet Kaplan‘ın kazandığı kongreye ilçe başkanı olarak giren Nuh Çil, yönetimde MHP’li gözükmeyen üyeler için yargıya başvurmuştu.

Dün…

Ete kemiğe bürünmüş Yüksek Seçim Kurulu kararını faksladı.

Altında Kestel İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nazif Tanıt’ın da imzası var.

Karar…

7 Aralık’ta ilçe yönetimine seçilen Enver Şahin, Hasan Bozkurt, Hatice Binsel Şaylan, Muhammet Fatih Aydın, Ramazan Kuzgun, Ünal Mete, Yakup Sağdıç, Yalçın Korkmaz’ın üyeliklerinin düşürüldüğünü ortaya koyuyor.

Yani…

Kongre iptal edilmiyor.

Ancak, 19 kişilik yönetimden 10 isim düşüyor.

Bu da…

MHP’de bilmeceye dönüşen bir durum ortaya çıkarıyor.

Zira…

Kongreye itiraz eden İlçe eski Başkanı Nuh Çil, 10 üyesi düşen Mehmet Kaplan başkanlığındaki MHP Kestel İlçe Yönetimi’nin karar alamaz noktaya geldiğini savunuyor.

Münfesih olduğunu iddia ediyor.

MHP tüzüğüne göre üyeliği düşenlerin yerine yedekten isimlerin gelmesi için kalan üye sayısının salt çoğunluktan fazla olması gerektiğini…

Şu haliyle Kestel’de MHP ilçe yönetiminin yedeklerin asil üye olabilmesi için karar alamayacak konumda bulunduğunu öne sürüyor.

Yönetimin fiilen düştüğünü vurguluyor.

Bu durumda MHP Genel Merkezi’nin yeni bir görevlendirmek yapmak zorunda olduğunu, aksi halde Mehmet Kaplan başkanlığındaki yönetimin alacağı kararların hukuk dışı olacağını savunuyor.

MHP’de üye gözükmediği için asil üyelikten düşen 10 isim dışında yedeklerden de benzer durumda olanlar var.

Ve onların da üyeliklerinin düştüğü görülüyor.

MHP Kestel İlçe eski Başkanı Nuh Çil’in bu görüşüne MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’ın bakışı da şu:

Belli yöneticilerin yöneticiliği düştü.

Bu doğru…

Ancak asil yedek 37 kişilik bir liste var.

Asi üyelikleri düşenlerin yerine yedekler gelerek yönetim tamamlanmış olacak.

Bizim açımızdan bir sorun yok.

İlçe yönetimi görevinin başındadır.”

İki farklı görüş…

Ortada var olan bir karar.

 

Ertelenen kongre gün sayıyor…

 

Keles, Kestel, Gürsu, Yenişehir, Osmangazi, Gemlik, Orhangazi, Büyükorhan, İnegöl, Orhaneli, Mudanya, İznik, Yıldırım ilçe kongreleri geride kalan MHP’de sürecin tamamlanması için dört ilçe kaldı.

Gerçi…

Osmangazi’den sonra Yıldırım ilçe kongresini de İl Başkanı Hasan Toktaş, Bursa Milletvekili Necati Özensoy ikilisiyle hareket eden grubun kazanması…

22 Şubat’ta gerçekleşecek il kongresiyle ilgili hesapları başlamadan bitirmiş oldu.

Neden ertelendiği hala merak uyandıran Nilüfer kongresi de bu anlamda artık önemsizleşmiş gözüküyor.

Bu arada…

Yıldırım ilçe kongresiyle aynı gün delege seçimi yapılan Nilüfer’de kongre tarihi de, yapılacağı yer de netleşmiş durumda…

Osman Uçar‘ın yeniden aday olmak istediği Nilüfer ilçe kongresi 4 Şubat Çarşamba günü gerçekleşecek.

Yapılacağı yer de BESOB Küçük Sanayi Sitesi…

24 Ocak’ta Mustafakemalpaşa’da, 25 Ocak’ta Karacabey’de, 31 Ocak’ta Harmancık süreci tamamlama planı yapan MHP il yönetimi, Nilüfer’deki erteleme nedeniyle 8 Şubat’ı bekleyecek.

MHP’de şu an itibarıyla yapılan hesap ise Hasan Toktaş’ın il başkanlığına devam mı edeceği yoksa milletvekili adaylığı için veda mı edeceğiyle ilgili…

Toktaş’ın ise kararını 10 Şubat’ta açıklaması bekleniyor.

 

Longoz belgeseli…

 

Seçilmeden, hatta belediye başkan aday adaylığı süreci başlamadan Yeniköy’deki longoz ormanlarıyla ilgili bir sergiye dikkat çekmişti, şimdi Karacabey Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Ali Özkan…

Bursa’da açılan fotoğraf sergisine davet etmiş, bu harika ormanın Bursa için ne kadar önemli olduğunu Bursalıların artık keşfetmesi gerektiğini söylemişti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde koltuğa oturur oturmaz yaptığı ilk işlerden birisi longozu önce Bursa gündemine taşımak oldu.

Dün…

Büyükşehir Belediyesi, Karacabey Longozu’nu tanıtmak için hazırladığı belgeselle Özkan’ın bu arzusunu daha da ileri taşıdı.

Longoz, Yeniköy sahipleri, yani Karacabey Boğazı, tanıtım noktasında hem Bursa için hem de Karacabey için önemli bir hamleye dönüştü.

Ama burada tamam deyip kalmamalı…

Gerisi de gelmeli…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X