Yeniden Refah Bursa’da umduğunu buldu mu? Hangi ilçe için itiraz edildi?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk’ün yerel seçimlerle ilgili değerlendirmesini köşesinde paylaştı.

Yeniden Refah Bursa’da umduğunu buldu mu? Hangi ilçe için itiraz edildi?

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Seçim öncesi… Kimin kazanacağı hesapları yapılırken, Yeniden Refah Partisi ve en hazır aday görülen Büyükşehir Adayı Sedat Yalçın’a ayrı paragraf açılıyordu.

Dahası…

Yeniden Refah’ın seçimde, AK Parti’den ne kadar oyu kendine çevireceği merak ediliyordu.

Seçimi Yalçın beklenenin altında bir oyla, yüzde 4.94’le tamamladı.

Bu sonucu…

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk’le konuştuk. İlk değerlendirmesini şöyle yaptı:

“Bursa’da, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde istediğimiz oyu maalesef alamadık. Büyükşehir’de yüzde 4.9 ve meclis üyeliklerinde yüzde 7’ye yakın oy aldık, ama daha fazlasını beklediğimiz için istediğimiz sonuç olmadı.”

Neden böyle olduğuna ilişkin gözlemi şu:

“Bursa’da 500 binin üzerinde seçmenin sandığa gitmediği görüldü. Büyük bölümü muhafazakâr seçmen. Bu muhafazakâr seçmen AK Parti’yi cezalandırmak için sandığa gitmeyince biz de etkilenmiş olduk.”

Sandığa gitmeyen muhafazakâr seçmenin davranışı şöyle analiz etti:

“Elbette sandığa gitmemelerinin pek çok nedeni var, ama öncelikle mevcut yapının yıpranmışlığını herkes gördü. İktidar partisinin aynı adaylarla seçime girmesi de çok etkili. Ayrıca, muhafazakâr seçmen Gazze olaylarına da tepki gösterdi.”

Yani…

“Yani, muhafazakâr seçmenin AK Parti’yi cezalandırmak için sandığa gitmemesi Yeniden Refah Partisi’ni de etkiledi.”

Bazı ilçelerle ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı:

“Kestel Belediye Başkanlığı’nı kazanma ihtimalimiz yüksekti, ama 600 oyla kaybettik. Burada çok ciddi usulsüzlükler olduğunu düşünüyoruz. 1900 oyun iptaline itirazımız kabul görmeyince Ankara’ya YSK’ya başvurduk. Henüz karar çıkmadı.”

Devam etti:

“İnegöl’de yüzde 20 üzerinde oy bekliyorduk, ama istediğimiz sonucu alamadık. İznik ve Büyükorhan da aynı şekilde. Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de de daha yüksek oy bekliyorduk.”

Naim Öztürk: Sedat Yalçın’dan yararlanacağız

Seçim sonrası… Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk adaylarla ilgili iki mesaj verdi:

Bir…

“Sedat Yalçın Bey teşkilatımızla uyum sağladı. Hem bayramlaşmamıza katıldı, hem teşkilatlarımızı ziyaret ediyor. Bilgi ve tecrübesinden yararlanacağız.”

İki…

“Kestel’de Önder Tanır Bey ve Büyükorhan’da Ahmet Korkmaz Bey de teşkilatlarımızla son derece uyumlular. Kendilerine görev tevdi edeceğiz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X