Yenişehir caddelerine cephe sağlıklaştırma

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Cephe Sağlıklaştırma ve Kamusal Alan Düzenleme Projesi çalışmalarının yakında başlayacağını bildirdi.

Yenişehir caddelerine cephe sağlıklaştırma

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Yenişehir Cephe Sağlıklaştırma ve Kamusal Alan Düzenleme Projesi’nin onaylandığı ve yerinde uygulamalar yapılması için hazırlıklara başlandığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, teknik ekip ve müteahhit firma yetkilileriyle bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, haziran-temmuz ayları içerisinde çalışmalara başlanacağını söyledi. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Cephe Sağlıklaştırma ve Kamusal Alan Düzenleme Projesi kapsamında ilk etap olarak, Cumhuriyet Caddesi ile Alican Caddesi’nin kesişiminden başlayan, Hacı Hasan Sokak ve Lapacı Sokak’a kadar olan kısımdaki yaklaşık 13 binada cephe sağlıklaştırma çalışmalarının başlatılacağını bildirdi. 

ISI YALITIM UYGULAMASI

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, cephe sağlıklaştırma çalışması ile projede belirtilen güzergahlarda yer alan yapıların ısı yalıtım uygulamaları, dış cephe boyaları, tabela düzenleri, balkon korkulukları, pencereleri, vitrin düzenleri, kaldırım ve refüj kaplamaları, elektrik direği, sokak aydınlatmaları gibi dış mekan mobilyaları ve teknik elemanlarının değiştirilerek, bölgenin kirli ve fazlalık görüntülerden uzaklaştırılacağını söyledi. 

SAAT KULESİ MEYDANI

İlk etap cephe sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Belediye Meydanı, Saat Kulesi Meydanı ve Arasta Sokakları’nın yeniden düzenleme çalışmalarına başlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Saat Kulesi Meydanı ve Belediye Meydanı’nın ortak şekilde tasarlanarak, yer kaplamaları, dış mekân aydınlatmaları ve mobilyalarının değiştirileceğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X