Yenişehir çöplüğüne rehabilitasyon

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tespit ettiği 29 adet düzensiz çöp döküm alanından biri olan Yenişehir’deki çöplükte rehabilitasyon çalışmalarını tamamladı.

Yenişehir çöplüğüne rehabilitasyon

Yenişehir’deki 40 bin metrekare alanda bulunan yaklaşık 200 bin metreküp katı atığın rehabilitasyonun da yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda, düzensiz döküm yapılan alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla, çöp yüzeyine eğimler verildiği, düzenlenen alanın üzerinin, atığın hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak amacıyla 50 santim kalınlığında toprak örtü ile kapatıldığı belirtildi. 

Çöpün oksijensiz ortamda ayrışması sonucu oluşan depo gazının çevreye yayılıp tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla, toprak ile kapatılan alanın üzerine uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için, yaklaşık 21 adet gaz bacası konduğu kaydedildi. Sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla, bölgenin tel çit ile çevrilerek koruma altına alındığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X