Yenişehir ovasında biber ve domates ekimi başladı

Yenişehir’de çiftçinin büyük umut bağladığı biber ve domates ekimleri başladı.

Yenişehir ovasında biber ve domates ekimi başladı

Yaklaşık 40 bin dönüme ekilen biber ve domatesten üretici bu yıl umutlu. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, biber ekiminin 25 Mayısa kadar biteceğini belirterek, “25 Temmuz itibari ile de hasat başlar. Kasım sonuna kadar devam eder. Bezelye, buğday ve arpa hasadından sonra da buralara ikinci el biber ekimine başlayacak. Bu yıl biber ekiminde gözle görülür bir fazlalık söz konusu. Geçen yıl 8 bin dönüm biber ekilirken, bu yıl birinci el 12 bin dönüme çıktı. Toplam 25 bin dönüm biber ekilecek” dedi.

Geçen yıl biber üreticisinin biberini 1 TL’ye zor sattığını dile getiren Aktaş, “Maalesef bizim üretimden yana bir sıkıntımız yok. Ancak pazar sıkıntısı bizi zorluyor. Değerinin çok altında satıyoruz mahsulü. Pazar meselesini halledemezsek hem üretici, hem de tüketici zarar etmeye devam eder. Aracılar parayı kazanır” diye konuştu.

Domates ekiminde de durumun pek farklı olmadığını belirten Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl üretici domatesini satamadı ve tarlada bıraktı. Bu yıl ekimler yarı yarıya azaldı. Sadece salçalık domates ekimi biraz fazla. Geçen yıl 4 bin dönümlük bir alana salçalık domates ekilirken bu yıl 6 bin dönüme ekiliyor. Sofralık domates de geçen yıl 1500 dönüme ekilirken bu yıl 600 dönüme düştü. İnşallah bu yıl ürünlerimiz para yapar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X