Yenişehir’de ilk kez kapalı yöntemle kist ameliyatı

Yenişehir Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı yöntemle yumurtalık kisti alınması ameliyatı gerçekleştirildi.

Yenişehir’de ilk kez kapalı yöntemle kist ameliyatı

GÜRHAN ADANA

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Münir Kiper Aslan, hastanın göbek deliğinden kamerayla girilerek 10 santimetre uzunluğundaki kistin başarıyla alındığını belirtti.   Bu yöntemin hastanın ameliyat sonrası eski sağlığına kavuşması bakımından sayısız yararları bulunduğuna işaret eden Kiper, ‘Eski yöntemle hastanın göbeği yukarıdan aşağıya doğru kesiliyor. 5-6 gün hasta yataktan kalkamıyor. Hasta ameliyat sonrası 3-4 ay korseyle dolaşıyor. Dün, laparoskopik yöntem adlı bu yöntemle yani kapalı yöntemle ameliyat ettiğimiz hastamız bugün ayağa kalkarak taburcu oldu’ dedi.

SIKINTI ORTADAN KALKTI

Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Yoğurt da, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kiper’in ilçede göreve başlamasıyla bu alandaki sıkıntının ortadan kalktığını söyledi. Başhekim Yoğurt, ‘İlçede 2015 yılında toplam 43’ü normal, 6’sı sezaryen olmak üzere toplam 49 doğum gerçekleşmişti. Kiper’in hastanemizde göreve başladığı 4 aydan bu yana 77’si normal, 49’u sezaryen olmak üzere 126 doğum gerçekleşti. Daha önce Bursa’dan geçici doktorlar görevlendiriliyordu. Bu yüzden hastalarımız Bursa, İnegöl ve İznik’e gidiyorlardı’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X