Yerli elektrikli hizmet aracı 2016’da yollarda

Türkiye’nin ilk yerli ‘elektrikli hizmet aracı’nı üreten Bursalı firmanın geliştirdiği araçların, bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından 2016’da trafiğe çıkarılması planlanıyor.

Yerli elektrikli hizmet aracı 2016’da yollarda

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) kurulu PILOTCAR adlı firma, havaalanları, park ve bahçeler, büyük çiftlik, otel ve fabrikalar, fuar alanları ve golf sahaları gibi trafiğe kapalı yerlerde kullanılmak üzere elektrikli hizmet araçları üretip satıyor.

‘İki, 4 ve 6 kişilik binek, ambulans ve mini kamyonet’ olmak üzere 5 modeli üretilen, 6-8 saatte herhangi bir prizde şarj edilebilen araçlar, 3-3,5 liralık elektrikle 80 kilometreye kadar yol katedebiliyor. Hızı 24 kilometre ile sınırlandırılan ancak trafiğe çıkacak modelleri minimum 50 kilometre hıza ulaşacak araçlar, 9 bin 500 ila 20 bin liradan satılıyor.

İHRACAT HEDEFİMİZ DE VAR

Firmanın Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, Türkiye’nin ilk trafiğe çıkan, tamamen yerli, elektrikli yol aracını üretmek istediklerini de ifade ederek, şöyle devam etti: ”Çalışmalarımıza başladık. Gerekli prosedürler için ilgili makamlara başvurduk, şu an bürokratik işlemler devam etmekte. Aynı zamanda prototiplerimizi hazırlıyoruz ve 2015’in son çeyreğinde, ilk prototiplerimiz çıkacak, araçlarımız ise 2016’da trafikte olacak. Bu modeller, rahat kullanabilecek, daha fonksiyonel, modüler araçlar olacak.”

3-3,5 LİRALIK ELEKTRİKLE 80 KİLOMETRE

Özkılıç, ‘elektrikli hizmet araçları’ olarak kategorileştirilen ‘iki, 4 ve 6 kişilik binek, ambulans ve mini kamyonet’ olmak üzere 5 model ürettiklerini bildirdi. Araçların özelliklerine değinen Özkılıç, şunları söyledi: ”Bu araçlar tam şarj edilmeleri halinde 50-80 kilometre menzile sahiptir ve bu araçları evinizdeki prize takarak, 6-8 saatlik bir zaman diliminde tamamen şarj edebilirsiniz. 3-3,5 liralık elektrikle yol şartlarına göre değişmekle birlikte 50-80 kilometre menzili yakalayabilirsiniz. Mini kamyonetimiz 600 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip. Halihazırda müşterilerimiz bazı fabrikalarda, hayvan çiftliklerinde bu araçlarımızı kullanıyorlar, çok da memnunlar.”

9 BİN 500 LİRADAN BAŞLIYOR

Özkılıç, aracın azami hızının 24 kilometre ile sınırlandırıldığını ancak trafiğe çıkacak modellerinin minimum 50 kilometre hıza ulaşacağını belirtti. Fiyatlarının 9 bin 500 liradan başladığını aktaran Özkılıç, ”Oldukça ekonomik araçlar. Özellikleri ve opsiyonlarına göre ve model çeşitliliklerine göre 20 bin liraya kadar çıkabilmekte” diye konuştu. Firmanın fabrikasını 27 Mart 2015’te ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a, burada test ettiği bir elektrikli araç hediye edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X