Yerli oto moral oldu 2020 dolu dolu geçecek

Ulaşıma 606,7 milyon, içmesuyu ve kanalizasyona 288 milyon, kamulaştırmaya 117 milyon, tarihi kültürel mirasa 245 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, “Yerli otomobilin de Bursa’ya gelmesi moral oldu. 2020 dolu dolu geçecek” dedi.

Yerli oto moral oldu 2020 dolu dolu geçecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın yanı sıra Büyükşehir bütçesinden hayata geçirilecek projelere, yerli ve milli otomobilin Bursa’da üretileceği müjdesi de eklenince 2020 yılı Bursa için tam bir yatırım olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2019 yılını ve 2020 yılında hem Büyükşehir bütçesinden hem de merkezi bütçeden yapılacak yatırımları değerlerdi. Yerel seçimlerin 31 Mart’ta tamamlandığını ancak İstanbul seçimleri nedeniyle seçim psikolojisinin haziran ayına kadar devam ettiğini hatırlatan Aktaş, araya yaz tatilinin de girmesiyle 2019 yılını daha çok proje hazırlıkları ve ekip revizyonu ile
geçirdiklerini hatırlattı.

‘MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ…’

Özellikle 2019’un son çeyreğinde Ankara’da yaptıkları temasların meyvelerini toplamaya başladıklarını hatırlatan Aktaş, Bursa’nın sorunlarına Ankara’nın kayıtsız kalmadığını ve şehre verilen desteğin her geçen gün arttığını kaydetti. Bursa’da yaşayan herkesin kentin sorunlarına vakıf olduğunu ancak bazı sorunları kısa vadede çözmenin mümkün olmadığını hatırlatan Aktaş, Ankara’daki her görüşmede şehrin geneli ile ilgili derdini ve heyecanını ortaya koyduğunu ve bu noktada önemli geri dönüşler almaya başladıklarını da hatırlattı.

NİLÜFER’E ÖNEMLİ MESAJLAR

Küçük bir noktada kentsel dönüşümden ziyade 5-6 mahalleyi içine alan etap etap farklı noktalara taşıyacakları dönüşümü hedeflediklerinin altını çizen Başkan Aktaş, “Nilüfer’de 0,50 emsal iptali dolayısıyla yaşanan sıkıntıların çözümü için adım atılacağını da Bakanımız belirtti. Bu konunun  emsal artışı mağdurlarına mahsus bir
düzenlemeyle halledilmesi konusunda bakanlıkla çalışıyoruz. Bu konuda bana çok kızdılar, benim kişisel kararım gibi ifade ettiler. Ben bu konuda hiç siyaset yapmadım. İyi niyetli fakat kanununun uygun görmediği uygulamaydı. Ekim 2017’de mahkeme kararıyla iptal oldu. Var olan mağdurların mağduriyetinin giderilmesi için özel gayretim olduğunu ifade etmek istiyorum. Bakanımız da bununla alakalı talimatları verdi. Sayıca mağdur aile ortada. 200 civarında siteydi. 120 civarı halloldu. 80-90 site kaldı. Bu sorunun da kısa sürede hallolacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

SPORA 85 MİLYONLUK YATIRIM

Spor Bakanlığı’nda Bursa’ya kazandırılacak tesislerle ilgili protokol imzaladıklarını hatırlatan Aktaş, “Bu öyle ayaküstü oluşmuş bir protokol değil. Toplamda 85 milyon lirayı bulan yatırımlar için hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerimizle tek tek protokoller yapıldı” diye konuştu. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bursa ziyareti ve Bakanlık tarafından kente kazandırılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Aktaş şunları kaydetti:

“Bakanımız müjdelerini verdi. Doğanbey’de Toplu Konut İdarisi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne ait 18 bin metrekare alan, altı kapalı otopark olacak şekilde bir meydan olarak bölgeye kazandıracak. Beşyol Kavşağı lupları içinde kalan yapıların kaldırılmasına yönelik adım atılacak. Burada 11 bin metrekare alan var. TOKİ martta başlayarak burada 250 rezerv konut üretecek. Kavşak kollarındaki yapıların dönüşümü de hızlı şekilde yapılacak. Eski stadın olduğu alandaki Millet Bahçesi projesi zaten devam ediyor. Gökdere’deki 200 bin metrekarelik alan da içinde yürüyüş ve bisiklet yolları, millet kıraathaneleri, çocukların ve gençlerin rahatlıkla vakitlerini geçirebileceği alanların bulunacağı millet bahçesi haline getirilecek ve inşaat 2020 yılında başlayacak.”

STADYUMDA ÇALIŞMA BAŞLADI

Bursa’nın en önemli değerlerinden bir tanesinin de Bursaspor olduğunu ve maçların oynandığı stadyumun da şehre değer katan unsurlardan bir tanesi olduğunu belirten Başkan Aktaş, stadyumun timsah kafası bölümündeki çalışmaların da yeniden başladığını kaydetti. Aralık 2020’ye kadar 450 günlük sürecimiz var. Ama biz inşallah öncesinde bitireceğiz. Timsah kafası, projesine uygun şekilde tamamlanacak” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ’NE RAYLI SİSTEMİ BAKANLIK GÖTÜRECEK

Emek hattının Şehir Hastanesi’ne bağlanmasıyla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ulaştırma Bakanı’na talimat verdiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Kilit konulardan birisi yine Acemler. Stadyumla ilgili bir viyadüğü bağladık. İkinci viyadüğü Mart Nisan ayında bağlayacağız. Acemler direksiyonel kol uygulaması, yan yolların genişletilmesi konusunu da 2020 başında yapacağımız ihaleyle bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Aynı şekilde T2 hattının feshi bitmedi. Son 5-10 gün. Geldiğimden beri sağı, solu, yolu toparladık. Mevcut hatta entegre etmek istiyoruz. Adam 1,5 senedir çivi çakmıyor. Onu da süreci başlattık. Yasal süreler var. Bunları takip etmek zorundayız” diye konuştu.

TARİH ORTAYA ÇIKIYOR

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Bursa’nın ciddi turizm ve ekonomik değeri olduğunu ve çevresinin açılması konusunun kendisinden önce görev yapan başkanların da
hayali olduğunu hatırlatan Aktaş, “Ulucami ve etrafındaki Tarihi Hanlar Bölgesi’nde tarihi silueti bozan yapılara ilişkin kamulaştırma sürecini başlatacağız. Tarihi Hanlar Bölgesi’nden başlayarak etaplar halinde, 430 bin metrekarelik alanımızı yenileyip, restorasyonları yapıp, tarihi binaları gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli ve milli elektrikli otomobilin Bursa’da üretileceği müjdesini de değerlendiren Aktaş, tarihi üretim için konum olarak Bursa’nın belirlenmesi nedeniyle Cumhurbaşkanımıza, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X