Yeşim ödüle doymuyor

UTİB, 2020’nin en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. ‘İpek Böceği İhracat Ödülleri’ kapsamında 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi. Sektörünün lideri Yeşim Tekstil, geçen yıl en çok ihracat yapan firma oldu.

Yeşim ödüle doymuyor

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) ‘İpek Böceği İhracat Ödülleri’ çevrimiçi ortamda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Platin kategoride ödüllerin sahipleri sırasıyla; Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil A.Ş, Fistaş ile Weavers Tekstil oldu. Sektörünün lider ismi Yeşim, geçen yıl en çok ihracat yapan firma olarak açıklandı. Tören kapsamında platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride toplam 49 ödül ile 68 ihracat başarı sertifikası verildi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, yaptığı konuşmada 2020 yılını başarıyla kapatmanın ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. Tüm zorluklara karşın UTİB’in geçen yılı 1 milyar dolar ihracatla kapatmayı başardığını belirten Engin, ‘’Pandemiye rağmen yaptıkları ihracat ve gösterdikleri performansla bu başarının mimarları olan firmalarımıza ödüllerini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Normalleşmeyle birlikte firmalarımızın performansı daha da artacak. 2021’de çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

SÜREKLİ ARAYIŞ İÇİNDE OLDUK

Pandemi süreciyle birlikte küresel ekonomide rekabetin yeniden şekillendiğini vurgulayan Engin, firmaların değişen şartlara hızla uyum sağladığını dile getirdi. Bu dönemde 5-10 yılda geçilebilecek dijitalleşme sürecinin çok kısa sürede hayatın önemli bir parçası olduğunu anlatan Engin, ‘’UTİB olarak hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Sınırlar kapandı, organizasyonlar iptal oldu diye yerimizde durmadık. Sürekli bir arayış içinde olduk. Sektörümüzün önünü açacak yeni projeler, yeni pazarlar ve yeni müşteriler için planladığımız tüm etkinlikleri iptal etmeden, dijital ortamda başarılı bir şekilde hayata geçirdik” diye konuştu.

YENİ ROTA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Engin, Türkiye tekstil sektörünün sadece pazar çeşitlendiren değil, ürün çeşitlendiren bir konuma yükseldiğini ifade etti. Sektörün yeni rotasının sürdürülebilirlik olduğuna işaret eden Pınar Taşdelen Engin, şunları kaydetti: ‘’Birlik olarak sürdürülebilirlik konusunu sürekli gündemde tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda adım atan ve başarılı olan firmalarımızı gördükçe de ayrıca mutlu oluyoruz. Ancak bu sadece birkaç firmanın değil, sektörün tamamını ilgilendiren bir konu. Çünkü AB ile ticari ilişkilerimizde bu konu sürekli karşımıza çıkacaktır. Tekstil ihracatçıları olarak 2021’de ülkemizin 200 milyar dolarlık ihracat hedefine en büyük katkıyı sağlamak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

GENEL KURUL YAPILDI

Ödül töreninin ardından UTİB 2019-2020 Olağan Genel Kurul toplantısı da gerçekleştirildi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı Genel Kurul’da 2019-2020 yılında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilirken, 2021 yılı ve yeni dönem için planlanan projeler de üyelerle paylaşıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X