Yıldırım kadınla daha güçlü

Yıldırım Belediyesi, kadınların ekonomik hayata katılmasına verdiği önemi ve desteği, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği ‘Yıldırım’da Kadının Güçlendirilmesi İstihdamı ve Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Paneli’ ile vurguladı.

Yıldırım kadınla daha güçlü

Yıldırım Belediyesi, ‘Yıldırım’da Kadının Güçlendirilmesi İstihdamı ve Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Paneli düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele yoğun katılım sağlandı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadınların içerisinde olmadığı oluşum hiçbir anlam ifade etmez.

Kadının dahil olmadığı hiçbir hareket başarılı olamaz. Kadın annedir, eştir, iş hayatında çalışandır, yöneticidir, aileyi ayakta tutan direğimizdir” dedi. 

Güçlü toplum yapısının sadece ekonomik verilerle ölçülen bir değer olmadığını işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Batı toplumlarında kişi başına düşen gelir yüksek olabilir. Ancak bu onların güçlü toplum, gelişmiş toplum olduğu anlamına gelmez. En değerli toplum, duyarlı, vicdan sahibi olandır.

Bizim toplumumuzu duyarlı yapan da kadınlarımızdır. Yalnızca kadınlar gününde kadın haklarını konuşmak doğru değil. Yılın tümünde kadın haklarına saygı duyulmalı, kadınlarımızı destekleyen, güçlendiren ve cesaretlendiren çalışmalara imza atmalıyız” diye konuştu.

POZİTİF AYRIMCILIK

Kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan hizmetlerle destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Edebali, “Kadınlar sosyal, kültürel ve ekonomik olarak hayatın her alanında yer almalı. Kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak destek olmaya devam etmeliyiz. Onları iş hayatına sokmamak, sosyal, ekonomik, siyasal hayattan uzak tutmak bizi yarım iş yapmaya zorlar.

Ancak kadına fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olduğunu ve ne kadar anlamlı çalışmalara imza attığını görüyoruz” diye konuştu. Proje Uzmanı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Gülbin Okur’un moderatörlüğünde yürütülen panelde katılımcılar İŞKUR Şube Müdürü Sibel Zengin, BUİKAD Kurucu Başkanı ve İnsan Kaynakları Uzmanı Selma Çetinkaya Türker ve İş İnsanı Güllü Aydoğan, iş yaşantısına dahil olma süreçleri ile kariyer başarılarını Yıldırımlı kadınlara aktardı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X