Yıldırım sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Sokak hayvanlarının korunması için örnek çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, şefkat elini uzatarak hayvanların barınması, tedavisi ve sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşmasını sağlıyor.

Yıldırım sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde 2016 yılı başından itibaren 2 bin 930 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 465 hayvan da sahiplendirilerek yeni yuvalarında rahat yaşama kavuşturuldu. Sokaklardan 2 bin 430 sahipsiz hayvan toplanırken, bin 50 kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edildikten sonra iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılarak kısırlaştırma işlemleri de uygulanıyor.

YILDIRIM’DA ÖRNEK UYGULAMALAR

İlçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren yemek sanayi firmaları ve kamuya ait kurumlardan ise sahipsiz hayvanların beslenmesi amacı ile yemek toplanırken, belirli noktalarda da başıboş hayvanların beslenebilmeleri için yemleme çalışması yapıldı. Kuş ve kedi evleri ile hayvanların barınma sorunlarını da ortadan kaldıracak çalışmalar yapan Yıldırım Belediyesi, toplamda 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik ve 22 su odağı ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirdi. Sıcak havalar nedeniyle su ihtiyacını karşılamakta zorlanan hayvanlar için özel hazırlanan binlerce su kabı da muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. 

‘YAŞAMA HAKLARINA SAYGI GÖSTERİYORUZ’

Tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğunu ve herkes tarafından bu hakka saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokak hayvanları bizlerden yalnızca şefkat bekliyorlar. Artan gıdaları çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına vererek açlıklarını dindirmek onlar için yapabileceğimiz yardımlardan sadece bir tanesi. Bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimizi, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilirler” şeklinde görüşlerini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X