Yıldırım’dan 23 bin aileye sosyal yardım

Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında 16 bin 573 aileye anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan ‘Yıldırım Sosyal Kart’ dağıttı.

Yıldırım’dan 23 bin aileye sosyal yardım

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahipleri, sosyal kart kart ile istedikleri gıda ürününü alabiliyor. Gönüllü bağışçıların kullanılabilir durumdaki eşyalarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Yıldırım Paylaşım Atölyesi, 2017 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 293 ev eşyası ve 2 bin 325 adet giysi verirken, eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla 3 bin 465 öğrenciye kırtasiye yardımı sağladı. Soğuk kış günleri için 188 soba dağıtan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, maddi durumu iyi olmayan ailelerden 650 çocuğu da sünnet ettirdi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ”…

Türk milletini güçlü kılan en önemli unsurun dayanışma ve paylaşma duyguları olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tarihimizin ve kültürümüzün bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi rencide etmiyoruz. Sağ elin verdiğini sol el bilmeden insanlarımıza ulaşıyoruz. Bir taraftan insanlarımızın eksiklerini gidermeye çalışırken, diğer taraftan da toplumdaki dayanışma ve kardeşlik duygusunu pekiştiriyoruz. Sosyal çalışmalarımızla gıdadan giysiye, kırtasiyeden çorba dağıtımına, tekerlekli sandalye yardımından iftar ve sahur yemeklerine, aşure ikramından Paylaşım Atölyesi’ne kadar yüzbinlerce insanımıza ulaştık. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olurken aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi canlı tutmayı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız, 444 16 02 numaralı Yıldırım Çağrı Merkezi’nden bize ulaşabilirler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X